FRONTIERS RECORDS

Alan Parsons, Jim Peterik World Stage, Michael Thompson Band, Hardline, Fortune, Leverage!

Σαφώς ενδιαφέρουσες οι νέες προτάσεις της εταιρείας, μεταξύ αυτών κάποια που κολακεύει το ήδη υψηλό προφίλ της.

FORTUNE – “II”
Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’80 το αμερικανικό συγκρότημα φαινόταν ικανό να πραγματοποιήσει μια καλή πορεία, κάποια πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν όπως αναμενόταν και το σχήμα διαλύθηκε. Επειδή όμως οι καλοί δεν ξεχνιούνται, ακόμη κι αν είχαν ελάχιστη δισκογραφική παρουσία, η εκτίμηση των φανατικών του AOR εκείνης της εποχής επανέφερε στη δράση την εν λόγω ομάδα και να που παρουσιάζει το νέο της άλμπουμ. Κάποιοι να μην έχετε καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για τον απόηχο που χαρακτηρίζει ρομαντικά τις αναμνήσεις ή τις παλαιικές φαντασιώσεις σας, κάποιοι θα το βρείτε απολύτως τυπικό στην αρτιότητά του για το είδος.

 

HARDLINE – “Life”
Ένας τρόπος για να αντιληφθείτε περίπου το περιεχόμενο του δίσκου είναι να αντιστοιχίσετε τον τίτλο του με τον τραγουδιστή Johnny Gioeli. Αν μπορείτε να συνδυάσετε την αισιοδοξία, την ευγνωμοσύνη για όλα τα όμορφα πράγματα, τον ενθουσιασμό με την ερμηνευτική δεινότητα εκείνου, τότε θα καταλάβετε ότι τα νέα τραγούδια του σχήματος είναι τέτοια που μπορούν να φορτίσουν με αισιοδοξία και ευγένεια την καθημερινότητά σας. Χαρακτηριστικά θετικού δυναμισμού, ταιριαστής μελωδικότητας, σαφώς καλοφτιαγμένα, η διάθεσή τους είναι μεταδοτική, γιατί δεν είναι επίπλαστη, τα μηνύματά τους είναι σκέψεις ωριμότητας. Το δίχως άλλο, θα χαρείτε με την υποδειγματική ευθύτητα και το πλήθος τους.

 

LEVERAGE – “DeterminUs”
Δέκα περίπου χρόνια μετά την προηγούμενη δισκογραφική τους εμφάνιση οι Φινλανδοί μουσικοί που απαρτίζουν το σεξτέτο παρουσιάζουν το τέταρτο άλμπουμ τους. Πρόκειται για εργασία που πληροί τις προδιαγραφές της μεταλλικής παραγωγής της πατρίδας τους, αποτελεί δείγμα αφομοιωμένης παράδοσης και σύγχρονου heavy. Ο τίτλος του δίσκου αντανακλά την αποφασιστικότητα των μελών του σχήματος, η σοβαρότητά τους περνά στο υλικό τους, που εν μέρει θα μπορούσατε να το παραλληλίσετε με όσα κάνει ο Lande, χωρίς τον στόμφο εκείνου. Αν πάντως είχαν, από άποψη σύνθεσης, επιδείξει λίγο περισσότερη εξωστρέφεια, οι καλές τους προθέσεις θα έκαναν ευκολότερη την ανάδειξη του σχήματός τους.

 

ALAN PARSONS – “The Secret”
Είναι αναλόγως ευχάριστο της εξαιρετικής φήμης του μουσικού το γεγονός ότι παρουσιάζει ένα νέο άλμπουμ, ένα που θα ικανοποιήσει τους θαυμαστές της αισθητικής του. Θα ισχυριζόταν κανείς ότι οι εντυπώσεις εδώ μεγιστοποιούνται λόγω της απόστασης που ο καλλιτέχνης έχει κρατήσει από τη δισκογραφία, αυτό όμως δεν περιορίζει την αξία της μουσικής που εκείνος δημιουργεί. Κομψή, διαυγής, είτε χαρακτηρίζεται λεπταίσθητη pop είτε προοδευτική λόγω των βρετανικών αναφορών της, φέρει το αναγνωρίσιμο ύφος ενός σπάνιου ταλέντου, τίθεται υπεράνω κριτικής. Ακριβής στην απλότητα των διατυπώσεών συνθέτης, υπαινίσσεται στο όμορφο εξώφυλλο την καλλιέργεια που απαιτεί η ταχυδακτυλουργική παραπλάνηση. Δείγμα ευφυίας.

 

JIM PETERIK WORLD STAGE – “Winds Of Change”
Με ποικιλία συνθέσεων αντίστοιχη της πλειάδας των καταξιωμένων που συνεργάζονται μαζί του, ο σπουδαίος τραγουδιστής επιβεβαιώνει το προφίλ του, ενώ δεν παύει να εντυπωσιάζει με την άνεση που ερμηνεύει μοτίβα από διαφορετικές εποχές, που υπαινίσσεται διαφορετικά μουσικά είδη. Οι στιγμές όπου ξεφεύγει από την αναμενόμενη από τους πολλούς εικόνα του είναι μάλλον από τις πιο ενδιαφέρουσες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα χαρείτε ακούγοντας τα άλλα αποτελέσματα των συμπράξεών του. Φυσικά, όλα εδώ ακούγονται πολύ καλά οργανωμένα, κάποιες μέτριες μελωδίες αναβαθμίζονται από τις ερμηνείες, και εσείς προσέχετε την περιεκτική ποιότητα των συνθέσεων.

 

MICHAEL THOMPSON BAND – “Love And Beyond”
Είναι αλήθεια ότι τα άλμπουμ του κιθαρίστα προσφέρονται ως μουσική υπόκρουση σε ταξίδια λόγω της άνετης ροής τους, του ευχάριστου, απέριττου τόνο τους. Ικανός συνθέτης ο ίδιος, προσφέρει τραγούδια σε AOR αλλά και πιο παραδοσιακό hard ύφος, όλα με τη φινέτσα και την ακρίβεια που τον έχουν καταστήσει διακεκριμένο στη μουσική βιομηχανία. Πάντα με τη συνεργασία καλών τραγουδιστών, αυτή τη φορά ο Larry Antonino, ο Larry King και ο Mark Spiro εξυπηρετούν άψογα τους διακριτικούς, εύρυθμους σκοπούς του. Περιεκτική η έκφρασή του, υπενθυμίζει τη σημασία αλλά και την αποτελεσματικότητα της ευγενικής μελωδικότητας. Μελετήστε τον.