SPINEFARM RECORDS

Amaranthe, Electric Wizard, Finch, Machinae Supremacy!

Οι νέες κυκλοφορίες της αξιόπιστης φινλανδικής εταιρείας σίγουρα σας ενδιαφέρουν.

AMARANTHE – “Massive Addictive”
Μην παρεξηγήσετε τον τίτλο του άλμπουμ, δεν πρόκειται για ένα άστοχο δείγμα έπαρσης. Η τραγουδίστρια Elize Ryd και τα πέντε αγόρια που τη συνοδεύουν φαίνονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν την ανοδική πορεία τους, πράγμα που σίγουρα θα συμβεί με την κυκλοφορία του παρουσιαζόμενου, τρίτου τους άλμπουμ. Συνδυάζουν επιτυχώς τις μεταλλικές τους καταβολές με τη σύγχρονη pop, και δίνουν τραγούδια που καθένας θα ακούσει πολύ ευχάριστα. Είναι καλοί μουσικοί και το γεγονός ότι συνεργάστηκαν με τον Jacob Hansen διασφάλισε την δυναμική, ευκρινή αποτύπωση των προθέσεών τους. Μόλις ακούσετε π.χ. το ομώνυμο κομμάτι του δίσκου, θα σπεύσετε να τους συγχαρείτε.

 

ELECTRIC WIZARD – “Time To Die”
Υπόδειξη ερμηνευτική για την καλύτερη προσέγγιση του νέου αυτού άλμπουμ: Ο τίτλος αφορά την αναγέννηση που -ίσως- ακολουθεί κάθε διάλυση. Κυρίες και κύριοι, πρέπει να πιστέψετε όσα σας λένε εδώ οι τέσσερις Λονδρέζοι. Το νέο τους υλικό είναι συνταρακτικής πυκνότητας, βραδύ, αβάσταχτο και εξοντωτικό από τις πρώτες του κιόλας στιγμές. Είναι τόσο δυσχερές ώστε να καθίσταται θελκτικό, αλλά και πολλές φορές πιο προσωπικό, αντιπροσωπευτικό και ουσιώδες από διάφορα κλεψίτυπα που σας προτείνονται. Οι συνθέτες του αξιοποιούν στο μέγιστο τις επιρροές της καταγωγής τους, ασκούν τη σαγήνη του μυστικισμού, απαντούν σε αρχέγονα ένστικτα. Προσηλυτιστείτε αυτοβούλως τώρα.

 

FINCH – “Back To Oblivion”
Μετά από μια αποχή εννέα χρόνων το καλό κουιντέτο από την Καλιφόρνια επανέρχεται με το τρίτο του άλμπουμ. Συγκρότημα που κατατάσσεται στο ευρύτερο εκείνο χώρο του ζωηρού, νεανικού, εύρυθμου, μελωδικού και εμπορεύσιμου αμερικανικού ήχου που αποκρυσταλλώθηκε πριν από περίπου μια δεκαετία, αποδεικνύει εύκολα την κατάρτιση, την επάρκεια και την αποτελεσματικότητα των μελών του. Σε συνεργασία με τον Brian Virtue, ως παραγωγό, παραδίδουν τραγούδια που προφανώς θα κάνουν ωραία εντύπωση στους παλιότερους φίλους τους, αλλά και θα τους εκθέσουν με αντιστοίχως θετικό τρόπο σε όσους δεν τους γνώριζαν. Πρόκειται για προσεγμένη εργασία, οπότε αξίζει να την προσέξετε.

 

MACHINAE SUPREMACY – “Phantom Shadow”
Το σουηδικό συγκρότημα έχει διαμορφώσει μια φήμη που στη συνείδηση των άτεγκτων φίλων του μεταλλικού ήχου μάλλον το αδικεί. Δεν είναι μόνο οι αναφορές στον παλιό Commodore που χαρακτηρίζουν το ύφος των πέντε μουσικών που το απαρτίζουν, το υλικό τους είναι αρκετά ιδιότυπο. Στο νέο τους άλμπουμ παρουσιάζουν δεκαέξι συνθέσεις που μπορούν να ακουστούν ευχάριστα από όλους, γιατί είναι εύληπτες, μελωδικές, με ποικιλία, με χαρακτηριστικές λεπτομέρειες, κάποιες, μάλιστα, αξιοπρόσεκτες από συνθετική άποψη. Αντιθέτως προς την επωνυμία του σχήματος, τα πράγματα εδώ δεν είναι αυστηρώς λειτουργικά, η μουσική έχει τον πρωτεύοντα ρόλο. Εργασία που θα αποτιμήσετε θετικά.