FRONTIERS RECORDS

James Christian, Dokken, Issa, Perfect Plan, Stryper!

 Αντιλαμβάνεστε πως οι πρόλογοι περιττεύουν όταν πρόκειται να διαβάσετε τις παρουσιάσεις των νέων άλμπουμ τους.

JAMES CHRISTIAN – “Craving”
Συγχωρήστε τη χρήση μιας κοινότυπης φράσης, αλλά αν το ύφος συνιστά ήθος, τότε ο αμερικανός τραγουδιστής και συνθέτης αποτελεί ένα από τα καλύτερα θετικά παραδείγματά της. Με κάποια αντίθεση του περιεχομένου ως προς τον τίτλο, στο τέταρτο προσωπικό του άλμπουμ, δηλώνει όσα επιθυμεί με ηπιότητα, απλότητα και συντομία, με έναν τρόπο σαφώς αμερικανικό, ελαφρύ, στοχαστικό όσο δεν χρειάζεται περεταίρω ανάλυση. Ίσως να μην δίνει πολλά ενθουσιώδη τραγούδια, αλλά δεν μπορείτε να παραγνωρίσετε την ποιότητα του υλικού του, την εκφραστικότητα με την οποία αποτυπώνει τις σκέψεις και τα συναισθήματά του. Για άλλη μια φορά, χαίρεστε που τον ακούτε.

 

DOKKEN – “Return To The East Live 2016”
Είναι δικαίωμά σας να επιχειρήσετε συγκρίσεις του παρουσιαζόμενου άλμπουμ με την παλιότερη εκδοχή του, όλοι πάντως θα συμφωνήσετε στο ότι η ποιότητα και η φινέτσα του συγκροτήματος παραμένουν μοναδικές, ότι είναι δύσκολο να μην ενθουσιαστεί κανείς ακούγοντας όλες αυτές τις επιτυχίες του. Με παλαίοθεν κεκτημένη, λοιπόν, προθυμία θα προσθέσετε στη δισκοθήκη σας το νέο αυτό ηχητικό ντοκουμέντο, ενώ ένας επιπλέον λόγος για αυτή την πράξη είναι ότι περιλαμβάνει το νέο τραγούδι “It’s Just Another Day” καθώς και τις ελαχιστοποιημένης ηλεκτρικής παραμόρφωσης εκδοχές του “Heaven Sent” και του “Will The Sun Rise”. Παραμένετε οπαδοί.

 

ISSA – “Run With The Pack”
Το πέμπτο άλμπουμ της νορβηγίδας τραγουδίστριας θα αρέσει στους ακροατές του παλιότερα εμπορεύσιμου rock, και όχι μόνο επειδή ο αύξων αριθμός του μπορεί να αντιστοιχίζεται με την ποιότητα που αποδίδει συσσωρευόμενη η εμπειρία. Η Issa Oversveen διαθέτει την ερμηνευτική δεινότητα ώστε το φορμαλιστικό κατά τ’ άλλα νέο υλικό να μην εκπίπτει στη γραφικότητα, λειτουργεί πειστικά πάνω σε γνωστά μοτίβα. Προσμετρήστε το γεγονός ότι ο Alessandro Del Vecchio είχε τη γενική επιστασία της δημιουργίας του δίσκου και μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τα τραγούδια που περιλαμβάνει αποτελούν ένδειξη του πώς μπορεί να ακούγεται εκσυγχρονισμένο το AOR.

 

PERFECT PLAN – “All Rise”
Όπως αποκαλύπτει η επωνυμία του σχήματος των πέντε Σουηδών, το περιεχόμενο του πρώτου τους άλμπουμ είναι μια πολύ προσεγμένη εργασία, απολύτως σταθμισμένη σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ιδιώματος στο οποίο ειδικεύονται, δηλαδή του AOR. Από μία άποψη, ακούγοντάς το δεν θα εκτεθείτε σε εκπλήξεις, από την άλλη πλευρά, αν λάβετε υπόψη σας την έφεση που οι δημιουργοί του έχουν λόγω καταγωγής στη μελωδικότητα και την οργανωτικότητά τους, θα παραδεχθείτε ότι προσφέρουν κάτι το πραγματικά αξιοπρόσεκτο για τους φίλους του είδους, ιδίως όσους γαλουχήθηκαν με την άρτια τεχνικά εκφραστικότητα και τον καλοσιδερωμένο δυναμισμό της δεκαετίας του ’80.

 

STRYPER – “God Damn Evil”
Προφανώς δεν είχατε καμία αμφιβολία ότι το νέο άλμπουμ του αγαπητού συγκροτήματος θα αποδεικνυόταν αξιοπρεπές. Ακόμη κι αν είχατε κάποιες μικρές απορίες σχετικά με την πρόσφατη συνθετική του κατεύθυνση, αυτή τη φορά θα ακούσετε ευχαρίστως τραγούδια που καλύπτουν το γνωστό εύρος του ύφους του κουαρτέτου. Ίσως σκεφθείτε ότι τα μέλη του επιχείρησαν μια υπενθύμιση του παλιού heavy, ότι περιόρισαν ακόμη και τους λυρικούς τους τόνους. Ο Michael Sweet πάντως έχει σαφώς μερίδιο ευθύνης για τις καλές εντυπώσεις που αφήνει ο δίσκος, ξεχωρίζει για την ερμηνευτική του δεινότητα. Υλικό συμπαγές, μελωδικό, με ήχο ασφαλώς προσεγμένο, το εγκρίνετε.