FRONTIERS RECORDS

Eisley / Goldy, Down 'N' Outz, Operation: Mindcrime, Pretty Boy Floyd, Raintimes!

Η ιταλική εταιρεία σέβεται την παράδοση, δίνει βήμα σε ικανούς μουσικούς και προσφέρει δίσκους που θα συζητηθούν.

EISLEY / GOLDY – “Blood, Guts And Games”
Οι παλιοί φίλοι έχουν τους δικούς τους κωδικούς συνεννόησης αλλά και τους δικούς τους τρόπους να ικανοποιούν το κοινό γούστο που κάποτε τους έφερε κοντά. Αυτό θα το επαληθεύσετε ακούγοντας το παρουσιαζόμενο νέο άλμπουμ των καταξιωμένων τραγουδιστή και κιθαρίστα. Θα διαπιστώσετε ότι οι καταβολές τους από το παλιό hard μπορεί μεν να επενδύθηκαν εγκαίρως και επιτυχώς με την αύρα της δεκαετίας του ’80, μπορούν όμως και σήμερα να ακούγονται ενδιαφέρουσες. Μελετώντάς το μην πιεστείτε να επιδείξετε κατανόηση, ειδικά αν είστε νεότεροι σε ηλικία. Καθώς οι μόδες κάνουν κύκλους, το  ύφος του αποδεικνύεται ανθεκτικό.

 

 

DOWN ’N’ OUTZ – “My Re-Generation” & “The Further Live Adventures Of…”
Αυστηρά βρετανική υπόθεση η διαχείριση της παράδοσης των Mott The Hoople, των British Lions και του Ian Hunter. Ο τραγουδιστής των Def Leppard, Joe Elliott, με την υποστήριξη μελών των Quireboys και των Wayward Sons ανταποκρίνεται στην πρόκληση με επιτυχία, για αυτό και τα δύο άλμπουμ του σχήματός του επανακυκλοφορούν. Ίσως να μη σας γίνεται εμφανής με αυτές τις επανεκτελέσεις τραγουδιών η σύνδεση των τιμωμένων μουσικών με τη σύγχρονη ροκ σκηνή, αλλά, αν το θελήσετε,  έχετε μια καλή ευκαιρία να διακριβώσετε τον τρόπο που επηρεάστηκαν από εκείνους πολλοί μεταγενέστεροι. Ίσως απορήσετε σχετικά με το πώς η εύρυθμη, πιανιστική μελωδικότητα μιας άλλης εποχής επηρέασε ένα σκληρότερο ύφος, όταν όμως τοποθετήσετε τους ήχους στη σωστή ιστορική σειρά, το γεγονός θα σας φανεί αναπόφευκτο. Εδώ δεν έχετε το αποτέλεσμα κάποιας ετεροχρονισμένης υπενθύμισης, αλλά την πλησιέστερη εκδοχή ενός παλιότερου ιδιώματος, προσφερόμενη από κάποιους που λόγω καταγωγής διατηρούν αναμνήσεις του. Να τους ακούσετε.

 

OPERATION: MINDCRIME – “The New Reality”
Με το παρουσιαζόμενο άλμπουμ ο αμερικανός τραγουδιστής ολοκληρώνει μια τριλογία και πλέον το ενδιαφέρον των παλιών του οπαδών στρέφεται στην επόμενη κίνησή του. Βεβαίως έχει κάθε δικαίωμα να διατυπώνει τις καλλιτεχνικές του απόψεις με τρόπο που θεωρεί τον πλέον αντιπροσωπευτικό του, αλλά και οι καλοπροαίρετοι ακροατές του νέου αυτού υλικού θα απορήσουν σχετικά με τα κίνητρα εκείνου, το πού και πώς θέλει να το παρουσιάσει. Επειδή πάλι ξέρουν ότι ανάμεσα στη σύλληψη και στη υλοποίηση μιας ιδέας βρίσκεται η διαδικασία της παραγωγής, ίσως αναρωτηθούν τι εξυπηρέτησε σε αυτή ο Kelly Gray. Καλύτερα αποκτήστε ιδία άποψη.

 

PRETTY BOY FLOYD – “Public Enemies”
Επιτρέψτε στους μουσικούς του αμερικανικού συγκροτήματος να σας αποδείξουν με τον νέο τους δίσκο τις καλές τους προθέσεις. Διδάκτορες ενός ιδιαίτερου savoir vivre, ευγενικοί, δείχνουν μεγάλη κατανόηση στην προσδοκία σας για αμαρτίες. Δεν θέλουν να σας διαφθείρουν, αλίμονο, αλλά να εξηγήσουν τη φύση της διαρκούς νεότητας. Είναι πρόθυμοι να δώσουν την αφορμή για να εκτονωθεί η σκανταλιάρικη διάθεση, να ικανοποιηθεί κάθε περιέργειά σας. Αν το θέλετε, μπορούν να σας ωθήσουν σε τρυφερές πονηριές, άρα, με αυτό το σκεπτικό, ακόμη και την εποχή της φαινομενικά ταχύτατης ωρίμασης μέσω του Διαδικτύου, ναι, συνιστούν απειλή. Κι εσείς ενδίδετε.

 

RAINTIMES – “Raintimes”
Το συγκρότημα από την Ιταλία έχει στις τάξεις του τον καναδό τραγουδιστή των Von Groove, Μichael Shotton, ξεκινά δηλαδή την πορεία του έχοντας εξασφαλίσει την άρτια εκφραστικότητα που απαιτείται στον χώρο του AOR. Τα τραγούδια που περιλαμβάνονται στο παρουσιαζόμενο πρώτο, καλοφτιαγμένο άλμπουμ του σχήματος αποτελούν πιστές εφαρμογές των μεθόδων του ιδιώματος, απηχούν μάλλον την πρόθεση του σχήματος να επιβεβαιώσει αρχικά τη θέση του στο συγκεκριμένο πεδίο. Από την άλλη πλευρά, ακούγοντας το υλικό του δεν θα σας διαφύγει ότι ηχεί αρκετά προβλέψιμο, ότι τα περιθώρια για κάτι πιο προσωπικό υπάρχουν και ίσως αποδειχθούν εκμεταλλεύσιμα. Καλοδεχούμενη εργασία, δημιουργεί προσδοκίες.