NAPALM RECORDS

Επτά ωραία άλμπουμ!

Μην αμφιβάλλετε, αξίζουν την προσοχή σας.

DELAIN – “The Human Contradiction”
Η καλή γνώμη που έχετε για το ελβετικό συγκρότημα επιβεβαιώνεται με το νέο, τέταρτο άλμπουμ του. Το κουαρτέτο της τραγουδίστριας Charlotte Wessels κινείται με μεγάλη άνεση στον χώρο του εμπορεύσιμου συμφωνικού μετάλλου. Αυτή τη φορά παρουσιάζει ωραία τραγούδια με θέματα το πεδίο μάχης που αποτελεί το κορμί, τα όρνεα, τις μεταμφιέσεις, την αστρική σκόνη. Κάποια άλλα μιλάνε για τραγωδίες, κούκλες, ενώ θα ακούσετε και ένα νανούρισμα. Κάποια στιγμή μάλιστα σας προτρέπουν να τραγουδήσετε μαζί τους. Θα το πράξετε πολύ πρόθυμα, γιατί η δουλειά τους είναι προσεγμένη και σας προσφέρει τη μελωδικότητα που επιθυμείτε στην καθημερινότητά σας.

 

 

DIABULUS IN MUSICA – “Argia”
Το συγκρότημα από την Παμπλόνα παρουσιάζει το τρίτο του άλμπουμ και θεωρείται βέβαιο ότι θα ενισχύσει την καλή φήμη της τραγουδίστριας Zuberoa Aznárez και των τεσσάρων νεαρών που το απαρτίζουν. Το συμφωνικό τους μέταλλο θα αφήσει ικανοποιημένους τους θιασώτες του χώρου, θα εμπνεύσει όμορφα συναισθήματα αλλά και θα τονώσει τον δυναμισμό τους. Οι μουσικοί αυτοί έδρασαν στοχευμένα, έβαλαν την καλή τους ενέργεια και το αποτέλεσμα τούς δίνει το δικαίωμα να ελπίζουν σε μια ευρύτερη διάκριση. Σε ένα πεδίο όπου πολλοί επιδιώκουν να ακουστούν εντυπωσιακοί, οι συγκεκριμένοι αποδεικνύονται επαρκείς, σαφείς, μετρημένοι, γι’ αυτό και γίνονται εύκολα συμπαθείς.

 

JACKSON FIREBIRD – “Cock Rockin'”
Το γεγονός ότι φέρουν την καταγωγή τους από την Αυστραλία δημιουργεί ευχάριστους συνειρμούς. Ο Brendan Harvey παίζει την κιθάρα, ο  Dale Hudak χτυπά τα τύμπανα και ό,τι άλλο μπορεί να ακουστεί ενδιαφέρον, ενώ και οι δύο μοιράζονται τα φωνητικά. Δεν χρειάζονται άλλον και αποτυπώνουν με ευκολία τις πονηρές σκέψεις που κάνουν πάνω σε αρχετυπικές φόρμες του hard. Αποτελούν άλλο ένα σχήμα από αυτά που επαναφέρουν τις αξίες του λεγόμενου κλασικού rock, κρατάνε τα πράγματα απλά αλλά ζόρικα, και το παρουσιαζόμενο πρώτο τους άλμπουμ μπορεί να σας κάνει καλή εντύπωση, αν σας αρέσει ο χωρίς μόνωση ηλεκτρισμός.

 

LEGION OF THE DAMNED – “Ravenous Plague”
Οι τέσσερις Ολλανδοί είναι πολύ έμπειροι για να λαθέψουν. Στο νέο τους άλμπουμ αποδεικνύουν ότι μπορούν να κινούνται με μεγάλη άνεση και αποτελεσματικότητα στο πεδίο του thrash. Αν θέλετε να επιλέξετε έναν δίσκο το περιεχόμενο του οποίου ουδόλως θα σας κάνει να αμφιβάλλετε για την επιλογή σας, τότε μπορείτε άνετα να ξεχωρίσετε τον παρουσιαζόμενο. Για άλλη μια φορά συναντιούνται με τον Andy Classen και η συνεργασία τους αποδεικνύεται αποτελεσματικότατη. Από τα σχήματα που από καιρό έχουν δώσει ένα πολύ διακριτό στίγμα στη σύγχρονη σκηνή, συνεχίζουν με έναν δυναμισμό που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητος.

 

THE GRAVIATORS – “Motherload”
Όσοι έχετε παρακολουθήσει την πορεία των τεσσάρων αυτών Σουηδών μέσω του παρόντος ιστότοπου, από την πρώτη τους κιόλας δουλειά, θα χαρείτε πολύ, μόλις ακούσετε το νέο, τρίτο τους άλμπουμ. Συνδυάζουν με άνεση και εύστοχο τρόπο τις επιρροές τους από το hard της δεκαετίας του ’70 και φυσικά το doom, και παραδίδουν τραγούδια στα οποία δεν προσπαθούν εκβιαστικά να πείσουν γι’ αυτές. Με τα δέοντα φωνητικά και τον ανάλογο ήχο, με ποικιλία στα πλαίσια του ιδιώματός τους, προσφέρουν συνθέσεις που θα τραβήξουν την προσοχή σας τόσο για τις δυναμικές εξάρσεις όσο και την ηπιότητα τους. Πραγματικά αξιόλογη κυκλοφορία.

 


THE UNGUIDED – “Fragile Immortality”
Το δεύτερο άλμπουμ του σχήματος των αδερφών Richard και Roger Sjunnesson είναι από αυτά που οικειοθελώς θα προσέξετε. Τους ίδιους, βεβαίως, τους είχατε γνωρίσει ως μέλη Sonic Syndicate. Λανσάρεται ως μελωδικό death, εσείς όμως αντιλαμβάνεστε ότι πρόκειται για εκείνο το ιδίωμα που συνδυάζει τα ήπια και τα άγρια φωνητικά με σύγχρονες ηχητικές εφαρμογές. Το παρουσιαζόμενο υλικό είναι πολύ καλοστημένο, και, ανεξαρτήτως του αν σας αρέσει το συγκεκριμένο είδος, θα εκτιμήσετε την καλή του ποιότητα. Εύρυθμο, με ωραία σημεία να τραβούν την προσοχή, έτυχε της επιμέλειας του Fredrik Nordström και του Henric Udd στη μείξη και το mastering.

 

VAN CANTO – “Dawn Of The Brave”
Φτάνοντας στο πέμπτο του άλμπουμ, γνωρίζετε ήδη πως αυτό που κάνει το γερμανικό σεξτέτο αποτελεί κάτι παραπάνω από μια αφορμή για αστεϊσμούς. Σίγουρα το ακαπέλα ύφος τους ακούγεται ευχάριστα, όμως και οι ίδιοι το έχουν διαμορφώσει με επιμέλεια. Το νέο τους υλικό αναφέρεται σε έναν φανταστικό ήρωα με, φυσικά, εξαιρετικές ιδιότητες, και θα αρέσει στους φίλους των επικών τόνων. Μάλιστα θεώρησαν ταιριαστό να διασκευάσουν το “Paranoid” των Black Sabbath, το “The Final Countdown” των Europe”, το “Holding Out For A Hero” της Bonnie Tyler και το “Into The West” που ερμήνευσε η θεά Annie Lennox για την ταινία “Lord Of The Rings”. Σαφώς ενδιαφέρουσα κυκλοφορία.