MIGHTY MUSIC / TARGET

Εννέα νέες κυκλοφορίες!

Blood Label, Ever Since, Hadea, Herod, Neckbreak Nation, Obdurated, Planet Rain, Roardback, Temnein: έχουν νέους δίσκους που θα βρείτε τουλάχιστον ενδιαφέροντες.

 

BLOOD LABEL – “Skeletons”
Όσοι αναζητάτε τρόπους να εκφράσετε τη δυσφορία για τα δεινά σας, μπορείτε να ενδιαφερθείτε για το παρουσιαζόμενο, νέο, πρώτο άλμπουμ του κουιντέτου από τη Δανία. Ουσιαστικά αποτελεί τη συνέχεια των Afskum με ένα λιγότερο δυσπρόφερτο όνομα, αφού εδώ βρίσκονται τέσσερα από τα μέλη εκείνων. Κατατάξτε τους στο ευρύτερο death, αναγνωρίστε κάποιες βίαιες ρυθμικές τους φόρμες ως εξελιγμένο hardcore, όπως και να θελήσετε να περιγράψετε το ύφος τους, θα παραδεχθείτε ότι ο έμπειρος παραγωγός Tue Madsen συνόψισε αποτελεσματικά τις ποικίλες επιρροές τους. Εξελίξιμη ομάδα, θα είχε ενδιαφέρον να δοκίμαζαν να ακουστούν πιο ευέλικτοι συνθετικά κάνοντας περισσότερες μελωδικές νύξεις.

 

EVER SINCE – “Bring Out The Gimp”
Μετά από έξι χρόνια αποχής από την δισκογραφία το κουιντέτο από την Ελβετία επανέρχεται με το τέταρτο άλμπουμ του. Μη φανταστείτε πως πρόκειται για κάποιους που ξαφνικά και επιπόλαια αποφάσισαν να απασχολήσουν ξανά το κοινό. Το συγκεκριμένο σχήμα φαίνεται πως έχει την καλή πρόθεση να κινηθεί σοβαρά. Αυτό που παράγει λανσάρεται ως μοντέρνο μέταλλο, μια άλλη όμως ανάγνωση θα το περιέγραφε ως συνδυαστικό σουηδικών και βρετανικών επιρροών στις συχνότητες π.χ. των Dark Tranquility και των Paradise Lost, και με κάποιες γοτθικές και ηλεκτρονικές νύξεις. Προσεγμένη, ενδιαφέρουσα εργασία, αποδεικνύει ότι οι εμπλεκόμενοι ξέρουν τι κάνουν.

 


HADEA – “Fabric Of Intention”
Το συγκρότημα από τη Βόρεια Καρολίνα είχε κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ υπό την επωνυμία Gollum και είχε την ατυχία να χάσει ένα μέλος του. Ανέστειλε τότε τις δραστηριότητές του, όμως τέσσερα χρόνια μετά κυκλοφορεί μια νέα και ενδιαφέρουσα δουλειά. Οι τέσσερις μουσικοί που το απαρτίζουν μπορούν λόγω πείρας και ηλικίας να συνταιριάζουν πολλές και διάφορες επιρροές τους, χωρίς αυτές να ακούγονται παράταιρες. Έτσι, θα εντοπίσετε καταβολές από τους Lamb Of God και τους Tool, οι εντυπώσεις σας όμως δεν θα εξαντληθούν με το να κάνετε κάποιες αναγωγές. Πρόκειται για υλικό φτιαγμένο πέρα από εύκολες σκοπιμότητες, άρα αξιοπρόσεκτο.

 

HEROD – “They Were None”
Ένα από τα τραγούδια του νέου άλμπουμ του τρίο από την Ελβετία τιτλοφορείται “Albert Fish” και προφανώς αναφέρεται στην διαταραγμένη εκείνη προσωπικότητα του κατά συρροή δολοφόνου. Κάτι τέτοια θέματα είναι που τραβάνε την προσοχή όσων αρέσκονται σε δύσκολες επίσης ηχητικές καταστάσεις. Αν, λοιπόν, σας αρέσει το εξελιγμένο, χαμηλοκουρδισμένο hardcore, με δόσεις τυραννικού γιγαντισμού, με άγρια φωνητικά εκφραστικά πόνου, απελπισίας και οργής, τότε μπορείτε να ακούσετε τον παρουσιαζόμενο δίσκο. Δεν θα σας διαφύγει όμως το γεγονός ότι όλα τα παραπάνω εδώ και κάμποσο καιρό δεν ηχούν και τόσο πρωτότυπα, άρα το συγκρότημα ίσως αξίζει να κινηθεί διαφορετικά.

 

NECKBREAK NATION – “Stroke Of The Devil's Hour”
Οι πέντε Ολλανδοί κυκλοφορούν το πρώτο τους άλμπουμ και απευθύνονται στους οπαδούς του μοντέρνου thrash. Επιδεικνύουν την απαιτούμενη επιθετική διάθεση, έχουν καλοφτιαγμένο ήχο και τα τραγούδια τους έχουν αρκετές καλές και ενδιαφέρουσες στιγμές. Τα φωνητικά τους δεν διακρίνονται για την ποικιλία τους και είναι μάλλον κοινότυπα μέσα στην αγριότητά τους. Η ομάδα αυτή δεν είναι ακόμα αρκετά ανταγωνιστική, μπορεί, όμως, να γίνει με την πάροδο του χρόνου, όταν τα μέλη της αποφασίσουν να κάνουν κάτι διαφορετικό και πιο προσωπικό. Εσείς πάντως δεν χάνετε κάτι με το να την ελέγξετε, θα σχηματίσετε καλή γνώμη.

 

OBDURATED – “I Feel Nothing”
Προσπεράστε τον τίτλο του παρουσιαζόμενου τρίτου άλμπουμ τους, οι τρεις κύριοι και η μπασίστρια Pauline Colombani θα προκαλέσουν θετικά συναισθήματα σε σας που θα θελήσετε να ακούσετε το υλικό τους. Είναι Γάλλοι, ειδικεύονται στο μελωδικό death και θα σας αρέσουν, γιατί έχουν καλή δημιουργική διάθεση, έχουν ζορίσει την έμπνευσή τους, παίζουν σωστά, ισορροπημένα και αποδεικνύουν ότι έχουν φιλτράρει ωραία τις επιρροές τους. Επιδεικνύουν ένα πολύ συγκροτημένο προφίλ, αποτελούν σχήμα για τα οποίο μπορεί κανείς να πει όμορφα πράγματα με μεγάλη ευκολία. Πραγματικά αξιόλογοι, τους αξίζει να διακριθούν μεταξύ των πολλών που επιτακτικά επιζητούν την προσοχή σας.

 

PLANET RAIN – “The Fundamental Principles”
Το κουαρτέτο απείχε από τη δισκογραφική δράση για καιρό, τώρα όμως παρουσιάζει το νέο του άλμπουμ, που αποτελεί μάλιστα το δεύτερο μέρος μια τριλογίας με φιλοσοφικό θεματικό υπόβαθρο. Ειδικεύεται στο μελωδικό death και το νέο του υλικό αποτελεί μια γερή ηχητικά κατασκευή. Έμπειροι ως Σουηδοί, κινούνται δυναμικά, όμως, σε έναν κόσμο όπου όλοι βρυχώνται, αυτοί μάλλον κάνουν το σφάλμα να υποβαθμίσουν το υλικό τους με βίαια μεν, αλλά τυπικά φωνητικά. Όχι πως δεν είναι πειστικοί, απλώς θα μπορούσαν να είχαν φανεί πραγματικά πολύπλευροι και να είχαν αναδείξει ευκολότερα τα καλά τους χαρακτηριστικά. Να τους ελέγξετε.

 

ROARBACK – “Echoes Of Pain”
Μόλις βγήκαν από την εφηβεία, οι πέντε νεαροί από τη Δανία θέτουν στην κρίση σας το πρώτο τους άλμπουμ, και φυσικά εσείς, όντες φιλικοί και ευγενικοί, θα θελήσετε να το ακούσετε. Θα διαπιστώσετε πως πρόκειται για τη διπλωματική τους εργασία πάνω στο death, που τόσο τους αρέσει. Δηλώνουν ως επιρροές τούς Entombed, τους Cannibal Corpse και βεβαίως υπαινίσσονται πολύ περισσότερους του αυτού ιδιώματος. Βρισκόμενοι σε αυτή την ηλικία πραγματεύονται θέματα με την αφέλεια της βίας, έχουν π.χ. τραγούδι με τίτλο “Systematically Murdered”, αλλά αυτό δεν θα σας ενοχλήσει. Από τα σχήματα που σαφώς μπορούν να εξελιχθούν.

 

TEMNEIN – “404 B.C.”
Από τον τίτλο και το εξώφυλλο μπορείτε εύκολα να καταλάβετε από πού το γαλλικό κουαρτέτο εμπνεύστηκε τα τραγούδια του πρώτου άλμπουμ του. Οι ίδιοι χαρακτηρίζουν το ύφος τους ως προοδευτικό death, ή αλλιώς έχουν την πρόθεση να ακουστούν τεχνικά καταστρεπτικοί. Αναφέρουν ως επιρροές τούς Death και τους At The Gates, άρα βρίσκονται στον σωστό δρόμο. Έχουν ωραίες στιγμές, τα φωνητικά τους είναι μεστά, και όλοι τους παίζουν με την απαιτούμενη φούρια. Επίσης, οι κιθάρες έχουν ενδιαφέρουσες μελωδικές ιδέες. Αποτελούν αξιόμαχη ομάδα, μπορούν να επιδιώξουν μεγαλύτερη ποικιλία, ώστε να αναδειχθούν με καλύτερο τρόπο τα ομολογουμένως θετικά χαρακτηριστικά τους.