FRONTIERS RECORDS

Dirty Thrills, Hell In The Club, Kee Of Hearts, Steelheart, Wayward Sons!

Μάλλον δεν είναι θεμιτό να θεωρείτε ότι η εν λόγω εταιρεία έχει εξαντλήσει το υλικό που μπορεί να παραχθεί στον χώρο του κλασικού και μελωδικού hard. Τουναντίον, μπορεί λόγω εξειδίκευσης να σας κάνει ευχάριστες προτάσεις.

DIRTY THRILLS – “Heavy Living”
Οι μουσικοί που απαρτίζουν το κουαρτέτο από το Λονδίνο δηλώνουν ότι «στόχος τους είναι να φέρουν το σπουδαίο rock ’n’ roll στις μάζες». Επειδή έχετε ακούσει πάμπολλες παρόμοιες δηλώσεις, παρακαλείσθε να μην προσπεράσετε το παρουσιαζόμενο άλμπουμ τους. Μην το κάνετε, γιατί οι συγκεκριμένοι τύποι γράφουν τραγούδια και παίζουν με τη φυσικότητα και την ευχέρεια που διαθέτουν όσοι εκτέθηκαν στο βρετανικό κλασικό hard ήδη από την παιδική τους ηλικία. Θα το επιβεβαιώσετε αυτό ακούγοντας τις ερμηνείες του πραγματικά καλού τραγουδιστή Louis James, που φέρει το πατρικό φίλτρο του Nicky James. Διόλου γραφικοί, ψυχωμένοι, ελαφρώς εκκεντρικοί, είναι ελπιδοφόροι.

 

HELL IN THE CLUB – “See You On The Dark Side”
Ακόμη κι αν δεν έχετε παρακολουθήσει την πορεία του ιταλικού κουαρτέτου ή δεν ελέγξατε τη δυναμική του όταν εμφανίστηκε στην Αθήνα, θα χαρείτε ακούγοντας το τέταρτο άλμπουμ του. Προσπεράστε τη σκληρότητα των συρραφών της νεκροψίας στο εξώφυλλο του δίσκου, το περιεχόμενο είναι πραγματικά καλό, αποτελεί ωραίο δείγμα εύθυμου, ζωηρού hard. Οι δημιουργοί του είναι έμπειροι, πολύ πιο αποτελεσματικοί από όσους έχουν ως μόνο κίνητρο τη διασκέδαση, με προσεγμένη παραγωγή, σταθμισμένη με τις σημερινές σταθερές του ιδιώματος, προσφέρουν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα εξαγώγιμα προϊόντα της χώρας τους στον συγκεκριμένο χώρο.

 

KEE OF HEARTS – “Kee Of Hearts”
Το αποτέλεσμα της σύμπραξης του τραγουδιστή Tommy Heart με τον κιθαρίστα Kee Marcello αποτελεί την σαφώς ποιοτική κοινή συνισταμένη των ικανοτήτων τους. Μουσικοί που μπορούν να αναβαθμίσουν οποιαδήποτε σύνθεση, προφανώς δεν είχαν κανένα πρόβλημα συνεννόησης. Τα τραγούδια τους δεν έχουν τίποτε το άστοχο ή το εκκεντρικό, τίποτε που θα επέβαλλε στον ακροατή να γίνουν αρεστά μόνο και μόνο λόγω της καλής φήμης των δημιουργών τους. Θα ακούστε με προσοχή το σοβαρό στη μελωδικότητά του αυτό υλικό, θα υποθέσετε επίσης ότι ο Alessandro Del Vecchio ως παραγωγός αυτή τη φορά δεν είχε να οργανώσει πολλά.

 

STEELHEART – “Through Worlds Of Stardust”
Διαπίστωση πρώτη: Ευτυχώς ή δυστυχώς, ο Miljenko Matijevic έχει να αναμετρηθεί με το παρελθόν του. Διαπίστωση δεύτερη: παραμένει ικανότατος ερμηνευτής. Και μία υπόθεση: Κρίνοντας από την εμφάνισή του στην Αθήνα, φαίνεται αρκετά εσωστρεφής με έναν απαιτητικό τρόπο, προφανώς θέλει να έχει τον έλεγχο όσων κάνει. Αυτά τα παραπάνω μπορείτε να ελέγξετε ακούγοντας το νέο άλμπουμ του σχήματός του, και δεν μπορεί, σίγουρα θα αναζητήσετε μεταξύ των τραγουδιών που περιλαμβάνει εκείνα που θα σας θυμίσουν την εποχή της πρώτης του επιτυχίας. Ίσως να περιμένατε κάτι πιο φανταχτερό ή εύπεπτο, εκείνος όμως ακούγεται ασυμβίβαστος. Ξαναμπαίνει στο παιχνίδι.

 

WAYWARD SONS – “Ghosts Of Yet To Come”
O Toby Jepson ανήκει στην ξεχωριστή εκείνη κατηγορία των μουσικών που μπορείς να εμπιστευτείς, γιατί ξέρουν να αναπτύσσουν και να ολοκληρώνουν σωστά μια ιδέα, να κολακεύουν μια έξυπνη σκέψη, έναν ζωηρό στίχο. Τραγουδιστής και συνθέτης στους Little Angels, παραγωγός μεταξύ άλλων για λογαριασμό των Fastway και των Answer, αθροίστε τους συνειρμούς που αυτά τα ονόματα σας προκαλούν και μετά επαληθεύστε τους με ικανοποίηση ακούγοντας το παρουσιαζόμενο πρώτο άλμπουμ του νέου του σχήματος. Εργασία ωραίου ενθουσιασμού, με ταιριαστό ήχο και λειτουργική χημεία μεταξύ των οργανοπαικτών, σίγουρα θα χαροποιήσει τους έμπειρους θιασώτες του βρετανικού hard.