FRONTIERS RECORDS

Έξι νέα άλμπουμ!

DGM, The Ferrymen, Jorn, Primal Fear, Radiation Romeos, Secret Sphere: Οι επωνυμίες και μόνο των συγκροτημάτων αρκούν για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας για τις νέες τους εργασίες.

DGM – “Passing Stages: Live In Milan And Atlanta”
Συνδεδεμένοι εδώ και καιρό μεταξύ τους με τα εκλεκτικά χαρακτηριστικά των ικανών οργανοπαικτών, οι πέντε μουσικοί από τη Ρώμη ακούγονται άρτιοι, ακούραστοι, ατρόμητοι. Η απόδειξη για αυτό βρίσκεται στην καταγραφή των εμφανίσεών τους ενώπιον του κοινού του περιώνυμου αμερικανικού φεστιβάλ ProgPower στις 11 Σεπτεμβρίου του ’14 και εκείνου του φεστιβάλ της εταιρείας Frontiers πέρυσι στις 30 Οκτωβρίου. Οι φίλοι τους δεν θα έχουν καμία αντίρρηση να ακούσουν το περιπετειώδες όσο και πλούσιο ποσοτικά αυτό υλικό, σημειωτέον ότι μόνο ένα τραγούδι έχει αποδοθεί και στις δύο περιστάσεις. Προοδευτικοί με τον ιταλικό τρόπο, απαιτητικοί.

 

THE FERRYMEN - “The Ferrymen”
Magnus Karlsson, Ronnie Romero, Mike Terrana: Ένας εύκολος τρόπος της παρουσίασης του πρώτου δισκογραφικού αποτελέσματος της σύμπραξής τους θα ήταν το επιμείνει κανείς στο ταλέντο και τις ικανότητες που διακρίνουν τον κάθε μουσικό ξεχωριστά, κάτι τέτοιο όμως θα φαινόταν μάλλον ύποπτο. Σε μία απόπειρα ανάδειξης της πολύ καλής ποιότητας του πληθωρικού και μελωδικού υλικού τους, δεχθείτε τουλάχιστον την άποψη ότι σωστή δουλειά γίνεται όταν οι εμπλεκόμενοι έχουν καλές σχέσεις και τρέφουν αμοιβαία εκτίμηση μεταξύ τους. Συνδυαστικά της hard και heavy παράδοσης, σε δυναμική σύγχρονη παραγωγή, με πολύ ευχάριστη ροή, τα τραγούδια τους θα σας ικανοποιήσουν.

 

JORN – “Life On Death Road”
Δυστυχώς ο κιθαρίστας Trond Holter δεν αποτελεί πλέον μέλος της ομάδας του, ευτυχώς όμως μαζί με τον νορβηγό τραγουδιστή συμπράττουν ο Mat Sinner, ο Alessandro Del Vecchio, ο Francesco Iovino και ο Alex Beyrodt. Καθώς προσεγγίζετε κάθε νέο άλμπουμ του με την καλύτερη διάθεση, ακούγοντας το συγκεκριμένο ίσως σκεφτείτε ότι τα τραγούδια που περιλαμβάνει δεν πρόλαβαν να ωριμάσουν μέχρι την αποτύπωσή τους. Θα σκεφτείτε, επίσης, ότι ο ίδιος θα μπορούσε να είναι λίγο πιο επιλεκτικός και ότι εσείς θα ήσαστε επιεικέστεροι αν επρόκειτο για κάποιον πρωτοεμφανιζόμενο. Συμβαίνουν αυτά. Το ατυχές εξώφυλλο είναι ανάλογο του περιεχομένου.

 

PRIMAL FEAR – “Angels Of Mercy - Live In Germany”
Η εργατικότητα που επιδεικνύει το δυναμικό συγκρότημα είναι αξιοθαύμαστη, η κινητικότητά του σε περιοδείες επίσης. Καθώς η ατζέντα της περσινής χρονιάς του τραγουδιστή Ralf Scheepers και των εξαίρετων κυρίων που συναπαρτίζουν το κουιντέτο ήταν πολύ πυκνογραμμένη, το παρουσιαζόμενο άλμπουμ, ηχογραφημένο εντός έδρας, επιβεβαιώνει την άποψη ότι ο ενθουσιασμός είναι ζήτημα καλών κινήτρων και ζωηρής ανατροφοδότησης. Σταθεροί στην απόδοσή τους, μέσα από το μεγάλο ρεπερτόριο που διαθέτουν, επιλέγουν γνωστά τραγούδια, τα συνταιριάζουν άνετα με αρκετά νέα και εύκολα κερδίζουν για άλλη μια φορά την καλή σας γνώμη. Υποδειγματικά συνεπείς στις μεταλλικές αξίες.

 

RADIATION ROMEOS – “Radiation Romeos”
Αν, πριν από χρόνια, ένα βράδυ είδατε στο “Headbanger’s Ball” το οπτικό συγκείμενο του τραγουδιού από το οποίο ονοματοδοτήθηκε το εν λόγω συγκρότημα, τότε σίγουρα θα ενδιαφερθείτε να ακούσετε και το παρουσιαζόμενο άλμπουμ. Σε αυτό θα συναντήσετε τον ικανό  τραγουδιστή Parramore McCarty, των Atomic Playboys και των Warrior βεβαίως, δεν θα βρείτε όμως τον Steve Stevens, και αυτό αρκεί για να εξηγήσετε κάτι: το περιεχόμενο του δίσκου είναι μεν καλοφτιαγμένο, σε παραγωγή του Michael Voss, με στίχους γραμμένους από κάποιον που κατέχει τη βιοθεωρία του r’n’r, δεν διέπεται όμως από την συνθετική μοναδικότητα του προαναφερθέντος κιθαρίστα.

 

SECRET SPHERE – “The Nature Of Time”
Δεν πρόκειται να χάσετε τον χρόνο σας, αν επιδείξετε ενδιαφέρον για το νέο άλμπουμ του ιταλικού συγκροτήματος. Σας προτείνεται να μην το ακούσετε βεβιασμένα, και αυτό δεν αποτελεί ευγενική συγκάλυψη κάποιας μέτριας ποιότητας του συγκεκριμένου υλικού. Αντιθέτως, να το προσεγγίσετε αβίαστα, γιατί έτσι μάλλον θα εκτιμήσετε θετικά την κομψότητα του, τον ωραίο, προσωπικό τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται οι δημιουργοί του τον όρο του προοδευτικού μετάλλου. Θα σας αρέσουν τα φωνητικά του Michele Luppi, θα μελετήσετε τη δομή των συνθέσεων, ίσως επίσης θελήσετε να εντοπίσετε ψήγματα της φινέτσας της παλιότερης ιταλικής σκηνής. Θα ικανοποιηθείτε.