FRONTIERS RECORDS

Έξι νέα άλμπουμ!

Εργασίες από συγκροτήματα με ειδικό βάρος, σίγουρα θα ενδιαφερθείτε να τις ακούσετε.

HAREM SCAREM – “United”
Προφανώς ο τίτλος έχει σχέση με τη δοκιμασμένη και αποτελεσματική συνοχή των εξαιρετικών μουσικών που το απαρτίζουν. Το νέο τους άλμπουμ είναι αυτό ακριβώς που περιμένατε· ένα πολύ καλοφτιαγμένο προϊόν καναδικής ευεξίας. Αποπνέει την έφεση των δημιουργών του στην εύρυθμη μελωδικότητα, αποτελεί φυσικό απαύγασμα της κλάσης και του γούστου τους. Θετικό στα μηνύματά του, που υποστηρίζονται από πολύ ωραία φωνητικά, κιθαριστικά απολαυστικό, με ουσιαστική ενορχήστρωση, με τη δέουσα, σαφή σε στόχους παραγωγή, διόλου βεβιασμένο στην έμπνευσή του, το υλικό αυτό ξεχωρίζει για την ποιότητά του. Να μην έχετε καμία αμφιβολία, θα χαρείτε πραγματικά που θα το αποκτήσετε.

 

INGLORIOUS – “II”
Προφανώς δεν θα τολμήσετε να αμφισβητήσετε την καλή γνώμη που έχει ο εξαίρετος Brian May για το συγκρότημα, απλώς θα φροντίσετε να ακούσετε το παρουσιαζόμενο νέο, δεύτερο άλμπουμ του βρετανικού – σουηδικού κουιντέτου. Τότε θα συμμεριστείτε επίσης την καλή γνώμη του πολύπειρου Kevin Shirley, που ανέλαβε τη μείξη του συγκεκριμένου υλικού. Αν πάλι γνωρίζετε κάποιον που ίσως νομίζει ότι μπορεί να αντιληφθεί πότε οι επιρροές των Whitesnake, των Bad Company ή των Deep Purple μετασχηματίζονται σε ωραία τραγούδια, που ανανεώνουν την παράδοση του κλασικού hard, ζητήστε την άποψή του. Ταπεινά κι εκείνος θα εκφραστεί θετικά για τον συγκεκριμένο δίσκο.

 

ROYAL HUNT – “2016”
Με αφορμή τη συμπλήρωση είκοσι πέντε χρόνων δράσης, το σπουδαίο συγκρότημα παρουσιάζει ένα επετειακό άλμπουμ. Ηχογραφημένο ενώπιον κοινού, στη Μόσχα, στα πλαίσια της περσινής παγκόσμιας περιοδεία του σχήματος, αποτελεί την ωραία απόδειξη της συμφωνικής ιδιαιτερότητας του κουιντέτου, συνοψίζει τη μακρά πορεία του. Πλούσιο το περιεχόμενο του διπλού cd, εντούτοις οι από χρόνια πιστοί φίλοι του σχήματος θα δείξουν κατανόηση ως προς τον αριθμό των συνθέσεων που συμπεριλήφθησαν, καθώς οι κύριοι Andersen, Cooper, Passmark, Larsen, Johansson έπρεπε να φανούν τρόπον τινά επιλεκτικοί. Θα χαρείτε που θα τους ξανακούσετε επί σκηνής, θα εκφράσετε θερμές ευχές για τη μακροημέρευσή τους!

 

SNAKECHARMER – “Second Skin”
Neil Murray, Chris Ousey, Simon McBride, Laurie Wisefield, Adam Wakeman, Harry James: Η φήμη των μουσικών που απαρτίζουν το συγκρότημα αποτελεί την εγγύηση της καλής ποιότητας του δεύτερου άλμπουμ τους. Με μεγάλη ευχέρεια συνθέτουν και παίζουν τραγούδια που αναδεικνύουν τις καταβολές τους, και το ευτύχημα είναι πως το κάνουν χωρίς την έπαρση όσων θεωρούν ότι κατέχουν τα πνευματικά δικαιώματα κάθε νότας που γράφτηκε σε ένα παρελθόν στο οποίο έτυχε να δράσουν. Θα εκτιμήσετε το συγκεκριμένο υλικό για την άνετη ροή του, τη σκληρή και μελωδική φινέτσα, τις διακριτικές λεπτομέρειες, την εύτακτη παραγωγή του. Φιλικό όσο και σοβαρό.

 

VANDEN PLAS – “The Seraphic Live Works”
Και ενώ οι πέντε ικανοί γερμανοί μουσικοί ετοιμάζονται για την εμφάνισή τους στο φετινό φεστιβάλ Prog Power της Ατλάντας, το παρουσιαζόμενο άλμπουμ έρχεται για να υπενθυμίσει τον αντίκτυπο της πρώτης τους παρουσίας στην ίδια διοργάνωση το ’11. Απέναντι σε ένα πραγματικά θετικό και εκδηλωτικό κοινό απέδωσαν με την αρτιότητα που τους χαρακτηρίζει προσεκτικά δομημένες συνθέσεις της ιδιαίτερης  αισθητικής τους, εξήγησαν τους λόγους που θεωρούνται από τα απαιτητικά της προσοχής σχήματα του χώρου τους. Με αξιοζήλευτη σταθερότητα στις διαπροσωπικές τους σχέσεις, αποδεικνύουν επί σκηνής ότι η αλληλοκατανόηση και το ταλέντο αποτελούν πάντοτε δυναμικά κίνητρα δημιουργίας.

 

WARRANT – “Louder Harder Faster”
Αν προλάβατε να σκεφτήκατε ότι ο τίτλος αντιστοιχεί σε περιεχόμενο επιπόλαιο ή έστω παρατραβηγμένο, μόλις κάνατε λάθος. Η νέα εργασία του αμερικανικού συγκροτήματος είναι πραγματικά καλή. Σε παραγωγή του έμπειρου και σαφώς συνεννοήσιμου Jeff Pilson, το νέο υλικό υπογραμμίζει τα συνθετικά και εκτελεστικά χαρακτηριστικά του κουιντέτου, προβάλλει την καλή διάθεση και την ευχάριστη συμπόρευση των μελών του. Ο τραγουδιστής μάλιστα Robert Mason ξεχωρίζει με την απόδοσή του. Χωρίς να διαγράφουν το παρελθόν τους αλλά και χωρίς να ακούγονται εμμονικοί με αυτό, οι ικανοί αυτοί μουσικοί σάς προσφέρουν με άνεση ένα αμερικανικό προϊόν που θα εκτιμήσετε δεόντως.