NAPALM RECORDS

Hate, Kobra And The Lotus, Life Of Agony, Mammoth Mammoth, Seven Kingdoms!

Και οι πέντε νέες προτάσεις της εταιρείας θα συζητηθούν πολύ.

HATE – “Tremendum”
Ο Adam, ο πρώτος αμαρτωλός, ως ιθύνων νους του κουαρτέτου από τη Βαρσοβία, διαθέτει τα κριτήρια και την πείρα ώστε να οργανώνει αποτελεσματικά τις αυστηρές ιδέες του. Το νέο άλμπουμ του σχήματος είναι σαφώς ενδιαφέρον, γιατί προβάλλει περίτεχνο στη κακότητά του. Ευκρινές ηχητικά και εύτακτο με απαιτητική δόμηση συνθετικά, δεν αναιρεί την παλιότερη αυστηρότητα του black, αντιθέτως αποδεικνύει ότι μπορεί κανείς να ηχεί σαφής όταν επιθυμεί να μένει δημιουργικός σε συγκεκριμένα πλαίσια και όταν συνταιριάζει εντός αυτών την τεχνική άλλων ιδιωμάτων. Συμφωνείτε ότι τη συντριπτική και αποτρόπαιη αρτιότητα του υλικού αξίζει να την ελέγξετε και από κοντά σύντομα.

 

 

KOBRA AND THE LOTUS – “Prevail I”
Το τέταρτο άλμπουμ της τραγουδίστριας Kobra Paige και των τεσσάρων κυρίων που τη συνοδεύουν θα αποδειχθεί όντως καθοριστικό της επικράτησής τους στη σύγχρονη μουσική πραγματικότητα. Μετά από μια πορεία κατά την οποία επέδειξαν τη δυναμική τους, η αποφασιστικότητα τους τους φέρνει στα πρόθυρα της πραγματικά ευρύτερης αναγνώρισης. Το νέο τους υλικό διακρίνεται για την ποικιλία του, για τη διακριτική του διαφοροποίηση σε σχέση με τις προηγούμενες εργασίες του ικανού σχήματος, διεκδικεί απαιτητικά την προσοχή με τις ερμηνείες της προαναφερθείσης καλλονής. Ο Jacob Hansen εγγυήθηκε την παραγωγή, ο Ted Jensen το mastering, τα καλύτερα έρχονται.

 

 

LIFE OF AGONY – “A Place Where There's No More Pain”
Παρατηρήστε ότι στο εξώφυλλο του άλμπουμ επανεμφανίζεται το παλιό έμβλημα του συγκροτήματος. Να θεωρηθεί κίνηση σύνδεσης με το μακρινό παρελθόν; Μετά από δώδεκα χρόνια οι Νεοϋορκέζοι μουσικοί παρουσιάζουν το πέμπτο τους άλμπουμ και εσείς καλείστε να διαπιστώσετε αν παραμένουν ενδιαφέροντες, αν πέρα από τη δημοσιότητα που απολαμβάνουν επιβεβαιώνουν την καλή τους φήμη. Αν και η άποψή σας ρυθμίζεται εν πολλοίς από την προηγούμενη σχέση σας μαζί τους, δεν θα είναι αρνητική. Βλέπετε, κάποια χαρακτηριστικά, εγγεγραμμένα στο DNA του σχήματος, συνεχίζουν να αποδεικνύονται αρκετά λειτουργικά. Ο Ted Jensen επιμελήθηκε το mastering.

 

 

MAMMOTH MAMMOTH – “Mount The Mountain”
Το συγκρότημα από τη Μελβούρνη συνεχίζει την πορεία του και παρουσιάζει το τέταρτο άλμπουμ του, το οποίο θα συμφωνήσετε ότι έχει ένα από τα πιο πετυχημένα εξώφυλλα της χρονιάς. Συνεχίζει να στήνει τραγούδια σε ζόρικο, βρωμισμένο, ατίθασο, heavy rock ύφος, υπενθυμίζει βεβαίως τις επιρροές του από το stoner, γενικώς κάνει τον σαματά εκείνο που ταιριάζει σε κάθε ευτυχή συνάθροιση όπου όλοι μπορούν χάριν συντροφικότητας να παρεκτραπούν χωρίς παρεξηγήσεις. Διασκευάζει επίσης το “Can’t Get You Out Of My Head” της συμπατριώτισσάς του Kylie Minogue, προφανώς για να προβάλλει τις ενστάσεις του απέναντι σε όσα εκείνη πρεσβεύει.

 

 

SEVEN KINGDOMS – “Decennium”
Το συγκρότημα από τη Φλόριντα είχε δικαιολογημένα κερδίσει την υποστήριξη του μεταλλικού λαού με τα προηγούμενα τρία άλμπουμ του και ήταν έτοιμο να την κεφαλαιοποιήσει με τη νέα του εργασία. Κατά κάποιο τρόπο, η τραγουδίστρια Sabrina Valentine και οι τέσσερις άντρες του σχήματος φαίνεται αυτή τη φορά να παγιδεύτηκαν στις προθέσεις τους. Όχι πως το υλικό τους δεν είναι υποδειγματικό του μελωδικού, φουριόζικου power, αλλά κάπου οι συνθέσεις τους ακούγονται πιο υπολογισμένες από όσο ο αυθορμητισμός του ιδιώματος στο οποίο ασκούνται θα τις καθιστούσε ακόμη πιο εντυπωσιακές ή πρωτότυπες. Να μην ανησυχείτε, διατηρούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους.