STEAMHAMMER / SPV

AC Angry, Edenbridge, Magnum, The Wild, Virgin Steele!

 Σαφώς και καθεμία από τις παρουσιαζόμενες εργασίες είναι ενδιαφέρουσα. Η επωνυμία της εταιρείας που τις εκδίδει αποτελεί εγγύηση για την καλή τους ποιότητα.

AC ANGRY – “Appetite For Erection”
Τόσο το εξώφυλλο όσο και ο τίτλος του νέου, δεύτερου άλμπουμ του γερμανικού συγκροτήματος εκφράζουν απολύτως τη διάθεση των τεσσάρων μελών του. Δεν είναι κακό να ικανοποιούν τις ορμές τους, ειδικά όταν αυτές μετασχηματίζονται σε ωραία heavy r’n’r τραγούδια. Παίζουν με την αποφασιστικότητα που συνοδεύει την υπερπαραγωγή τεστοστερόνης, έχουν βρεθεί στην ίδια σκηνή πριν από τους Saxon, τους Airbourne, τους Black Label Society και θα πρέπει να τα πήγαν καλά. Διαφέρουν από τους πολλούς που διεκδικούν την προσοχή σας επειδή γίνονται απλώς χυδαίοι. Έχουν επιμελώς βρωμισμένο ήχο, συνθηματολογούν στα ρεφραίν τους. Ζωηροί, εύθυμοι, ωραίοι τύποι.

 

EDENBRIDGE – “The Great Momentum”
Φτάνοντας στο ένατο άλμπουμ του, το αυστριακό συγκρότημα έχει σίγουρα διαμορφώσει τη δική του αξιακή κλίμακα, έχει διασαφηνίσει τα κριτήρια με τα οποία δημιουργεί. Οι φίλοι του συμφωνικού μεταλλικού ήχου δεν θα δυσκολευτούν, για άλλη μια φορά και εύκολα, να αναγνωρίσουν την καλλιέργεια της τραγουδίστριας Sabine Edelsbacher και των κυρίων που τη συνοδεύουν. Ίσως στο νέο υλικό του σχήματος να μην εντοπίζονται οι πολύ εύληπτες συνθέσεις, αυτό όμως δεν θα σας εμποδίσει να αντιληφθείτε τον ωραίο τρόπο που συνδυάζονται εδώ η παράδοση της κλασικής μουσικής με τη μοντέρνα ηχητική βαρύτητα. Δίσκος που συνιστά σοβαρή, πειστική πρόταση.

 

MAGNUM – “The Valley Of Tears - The Ballads”
Η κόρη του Tony Clarkin είχε την ωραία ιδέα και αισίως αυτή υλοποιείται: δέκα από πιο αισθαντικά τραγούδια του συγκροτήματος συμπεριλαμβάνονται σε ένα άλμπουμ. Δεν είναι δύσκολο να υποθέσετε την καλή ποιότητα αυτού, ξέρετε ότι ακούγοντάς το θα παραδεχθείτε ξανά ότι λίγοι δημιουργοί μπορούν να γίνονται ευγενικοί χωρίς να ηχούν γλυκεροί. Θα εκτιμήσετε επίσης θετικά το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες γνωστές συνθέσεις παρουσιάζονται από τους απαιτητικούς δημιουργούς τους είτε σε νέα μείξη, είτε με νέο mastering, κάποιες μάλιστα είναι ολοκληρωτικά επανηχογραφημένες. Από τις πιο εύστοχες περιπτώσεις διαχείρισης κεφαλαίου φήμης, συνιστούν απολαυστικό ακρόαμα.

 

THE WILD! – “Wild At Heart”
Οι καναδοί μουσικοί που απαρτίζουν το εν λόγω συγκρότημα υιοθετούν τα ψευδώνυμα Dylan Villain, The Kid, Lucas “Boozus” και Reese Lightning, γράφουν τραγούδια με τίτλους όπως “Kansas City Shuffle” και “Best In The West” και με το παρουσιαζόμενο πρώτο τους άλμπουμ αποδεικνύουν ότι έχουν ζωηρές προθέσεις. Είναι σαφώς καταρτισμένοι στην αμερικανική παράδοση και καλύτεροι οργανοπαίκτες σε σχέση με διάφορους ασχημομούρηδες ή βρωμισμένους που θέλουν να αποδείξουν ότι κατέχουν την τέχνη του r’n’r. Δε γίνονται γραφικοί, ακούγονται δυναμικοί, σταθεροί, έχουν τον δέοντα προσεγμένο ήχο, πραγματεύονται τα θέματά τους χωρίς να μακρηγορούν. Θα επιδιώξετε τη φιλία τους.

 

VIRGIN STEELE – “Visions Of Eden”
Από το 2006 που κυκλοφόρησε ως σήμερα, είχατε σίγουρα το περιθώριο να αποφανθείτε για το ενδέκατο άλμπουμ του αμερικανικού συγκροτήματος, με την επανέκδοσή του όμως έχετε την ευκαιρία να επανεξετάσετε την άποψή σας σχετικά με τη σύλληψη και την αποτύπωση του ιδιαίτερου αυτού έργου. Προσφέρεται σε διπλό cd, στις εκδοχές του “barbaric remastered” και του “romantic remix”, και μάλλον η πρώτη αναδεικνύει καλύτερα τον χαρακτήρα της μεταλλικής αυτής όπερας. Αν αρχικά δεν είχατε φανεί δεκτικοί απέναντι στις εκτενείς συμφωνικές ιδέες του David DeFeis, αυτή τη φορά μπορείτε να αναγνωρίσετε τις παλιές φιλοδοξίες του. Του αξίζει.