STEAMHAMMER / SPV

Επτά νέα άλμπουμ!

 Μην πείτε ότι δεν μπορείτε να ικανοποιήσετε το γούστο σας με κάποιο από τα παρουσιαζόμενα νέα άλμπουμ!

CROWBAR – “The Serpent Only Lies”
Στην εποχή της μουσάτης αγριάδας ο Kirk Windstein αποτελεί μια από τις λιγοστές μορφές της τραχιάς μεταλλικής σκηνής που μπορούν να επιβάλλουν την άποψή τους με το κύρος, τη σταθερότητα και την ευκρίνεια των μουσικών τους προθέσεων. Φτάνοντας στο ενδέκατο άλμπουμ του κουαρτέτου του αποφάσισε να κάνει μια συνειδητή στροφή στις πρώτες ημέρες της δράσης του, να γράψει τραγούδια με εμφανή την επιρροή των Trouble, των Saint Vitus, των Melvins –εξαιρετική ιδέα. Συναντιέται μάλιστα ξανά με τον μπασίστα Todd Strange. Το εξώφυλλο της εργασίας του είναι απολύτως επεξηγηματικό του σοβαρού, βλοσυρού, μυώδους, έρποντος περιεχομένου της.

 

DOPE – “Blood Money Part 1”
Ο Edsel Dope ανασυντάσσει την ομάδα του, παρουσιάζει ένα νέο άλμπουμ και υπενθυμίζει τη δράση του, ιδίως σε εκείνους που την παρακολούθησαν εκεί κοντά στο ξεκίνημα του αιώνα. Όλα τα συνθετικής υφής στοιχεία που χαρακτήριζαν τον σκληρό, μηχανιστικό ήχο του κουαρτέτου εντοπίζονται ξανά σε μια εργασία που αποδεικνύει τα καλά κίνητρα του ιθύνοντος νου του. Ίσως οι νεαρότεροι, κορεσμένοι σε βιομηχανικό υλικό ακροατές να μην αντιδράσουν γρήγορα, ο δυναμισμός όμως που περικλείεται και εκλύεται από τα νέα αυτά τραγούδια αρκεί για να τραβήξει την προσοχή καθενός που γνωρίζει ότι η νοσηρότητα μπορεί να ηχήσει προκλητική.

 

FAIR WARNING – “Pimp Your Past”
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, το γερμανικό συγκρότημα παραδέχεται τη θεωρία της Εξέλιξης, σέβεται τους δεσμούς μεταξύ των πρωτευόντων. Το παρουσιαζόμενο άλμπουμ προήλθε ως αποτέλεσμα πρότασης της ιαπωνικής εταιρείας του σχήματος και αποτελεί μια συλλογή από νέες εκτελέσεις γνωστών τραγουδιών από τα τρία πρώτα του άλμπουμ. Δεν θα έχετε καμία αντίρρηση να ακούσετε τις ελαφρώς διαφοροποιημένες εκδοχές τους, ίσως μάλιστα να παρατηρήσετε λεπτομέρειες που σας είχαν διαφύγει στις προηγούμενες παραγωγές. Το ευχάριστο πάντως στο συγκεκριμένο εγχείρημα είναι ότι οι ικανοί δημιουργοί αυτών των συνθέσεων τις προσεγγίζουν ακόμη με την καλή διάθεση με την οποία κάποτε τις παρουσίασαν.

 


FREEDOM CALL – “Master Of Light”
Η αξιομνημόνευτη σταθερότητα που έχει επιδείξει το κουαρτέτο στη διάρκεια της πορείας του, καθιστά περιττή κάθε απόπειρα προσδιορισμού του ύφους του. Από τους συνεπέστερους εκφραστές της τευτονικής σχολής του power, προσφέρει άλλο ένα άλμπουμ με τραγούδια εύρυθμα, σε καλπάζοντες ρυθμούς και βεβαίως εύθυμα ρεφραίν. Με διαμορφωμένο από καιρό το προσωπικό του ύφος από άποψη σύνθεσης, ενορχήστρωσης και ήχου, οι ικανοί μουσικοί που το απαρτίζουν αποδεικνύουν ότι μπορούν να παραμένουν δημιουργικοί και ενθουσιώδεις, ακριβώς επειδή δεν βρίσκουν λόγο να παίξουν διαφορετικά. Τους ακούτε ξανά, επειδή μπορούν να σας ψυχαγωγήσουν, να σας μεταδώσουν την καλή τους διάθεση.

 

ROCK WOLVES – “Rock Wolves”
Αναμφιβόλως, ο Herman Rarebell, ο Michael Voss και ο Stephan Hinz είναι μουσικοί καταξιωμένοι από την πορεία τους με τους Scorpions, τους Casanova και τους H-Blockx αντιστοίχως και η σύμπραξή τους καλλιέργησε ωραίες προσδοκίες. Για κάποιους λόγους όμως, το παρουσιαζόμενο πρώτο άλμπουμ τους είναι μεν ένα κομψό δείγμα hard rock, αλλά μάλλον δεν έχει τις κορυφώσεις εκείνες που θα επέτρεπαν αυθόρμητες, ενθουσιώδεις αντιδράσεις από τους φίλους τους. Ο σεβάσμιος πάντως Jim Vallance δήλωσε στους τρεις τους ότι η διασκευή τους στο “What About Love” είναι καλύτερη από εκείνη την πρώτη των Heart. Ας διαμορφώσετε ιδία άποψη.

 

THE OUTLAWS – “Legacy Live”
Συγκρότημα συνυφασμένο με το rock του Νότου, με επωνυμία επίσης χαρακτηριστική, επανέρχεται ως ανανεωμένο σύνολο μουσικών έμπειρων, με αντιστοίχως μακρά πορεία στο σκονισμένο και νοτισμένο με αλκοόλ ιδίωμα. Στόχος του είναι να σας υπενθυμίσει τα ωραία τραγούδια του, πράγμα που πετυχαίνει με την παρουσιαζόμενη, ενώπιον κοινού ηχογράφησή τους. Όλα όσα εκτιμάτε στο συγκεκριμένο σχήμα, το ρέον, απέριττο ύφος των συνθέσεων, τις διαυγείς μελωδικές κιθαριστικές γραμμές, τη μεγάλη εκτελεστική ευχέρεια των οργανοπαικτών, τα ωραία φωνητικά, αυτά θα ακούσετε με μεγάλη άνεση και καλή διάθεση στην  παρουσιαζόμενη κυκλοφορία. Προϊόν αμερικανικής λαϊκής θυμοσοφίας, ηχεί αυθεντικό, δε φαντάζει γραφικό, αρέσει.

 

WHORES – “Gold”
“I Have A Prepared Statement”, “I See You Also Wearing A Black Shirt” “Charlie Chaplin Routine”: Όταν διαβάζετε τέτοιους τίτλους, ξέρετε ότι πρέπει να ακούσετε το πρώτο άλμπουμ του τρίο από την Τζώρτζια. Σχήμα που είχε δικαιολογημένα τραβήξει την προσοχή με το εκρηκτικό ύφος των προηγούμενων εργασιών του, δηλώνει ότι ειδικεύεται στο «noise rock / neo-monolithic», όρο που μάλλον εύκολα μπορείτε να αναλύσετε ως το ωστικό κύμα ισχυρών ενισχυτών, του θεμελιώδους εκείνου εφέ που ονομάζεται fuzz και τραχιών φωνητικών. Υποστηρίζει  την άγρια εκκεντρικότητά του, έχει ωραίες συντριπτικές στιγμές, αποτελέσματα ίσως της καφεΐνης που καταναλώνουν τα μέλη του. Εγκρίνεται.