NAPALM RECORDS

Glowsun, Powerwolf, Russkaja, Unleash The Archers, Xandria, Year Of The Goat!

Κυρίες και κύριοι, βρίσκεστε στην πολύ ευχάριστη συγκυρία να έχετε έξι πραγματικά αξιόλογα άλμπουμ. Επωφεληθείτε.

GLOWSUN – “Beyond The Wall Of Time”
Το σχήμα των τριών μουσικών από τη Λιλ δεν είναι άγνωστο στο ελληνικό κοινό, αφού πέρυσι πραγματοποίησαν κάποιες εμφανίσεις εδώ, φάνηκαν μάλιστα να χαίρονται την παραμονή τους. Κυκλοφορούν τώρα το τρίτο τους άλμπουμ και απευθύνονται με ωραίο τρόπο τουλάχιστον στους φίλους του ψυχελικού rock. Αρκετά νευρώδεις, παίζουν καλά, εμπλουτίζουν τις ρυθμικές τους επαναλήψεις και παραδίδουν επτά συνθέσεις με ελάχιστα φωνητικά, με ευκρινή, θελκτικό ήχο και άνετη ροή. Χωρίς να ακούγονται δυσκοίλιοι, όπως άλλοι, κινούνται ισορροπημένα. Έχουν ένα ενδιαφέρον, λιτό, τηλεγραφικό ύφος, ώστε ακόμα και αν δεν πρωτοτυπούν, γίνονται συμπαθείς, γιατί δεν γίνονται κουραστικοί. Εγκρίνονται.

 

POWERWOLF – “Blessed & Possessed”
Συγχαρητήρια στο γερμανικό κουιντέτο για την κυκλοφορία του έκτου του άλμπουμ. Αξιολογούμενο άξεστα και με εντελώς ποσοτικούς όρους, η συντριπτική πλειονότητα των περιεχομένων τραγουδιών του είναι πολύ καλά. Γρήγορων ρυθμών, υμνητικά, θριαμβικά, με επωδούς για όλους, λειτουργούν εθιστικά, προσφέρουν στους οπαδούς του συγκροτήματος την ανάταση εκείνη για την οποία είναι γνωστή η τευτονική μεταλλική σκηνή. Δυναμικό και μελωδικό υλικό, κλασικών τρόπων και σύγχρονο, ορμητικό, αποπνέει έναν ενθουσιασμό που φέρνει σε δεύτερη μοίρα τις αναλύσεις, και δύσκολα θα αρνηθεί κανείς ότι οι δημιουργοί του βρέθηκαν σε μεγάλη φόρμα, ότι η έμπνευσή τους ήταν πηγαία. Θα το αποκτήσετε.

 

RUSSKAJA – “Peace, Love & Russian Roll”
Το βιεννέζικο σεπτέτο κυκλοφορεί το τέταρτο άλμπουμ της ιδιαίτερης πορείας του, και αν ως τώρα δεν έχετε εκτεθεί στη μουσική του, πρέπει να πληροφορηθείτε ότι αυτή αποτελεί ένα ωραίο παράδειγμα σύγχρονου νομαδικού ενθουσιασμού. Εδώ θα ακούσετε τραγούδια ζωηρά στον ρυθμό της πόλκας, αλλά και κάποια σε κάντρυ και σκα αποχρώσεις. Τα φωνητικά, με χροιά που αποκαλύπτουν επίτηδες τη ρωσική καταγωγή του τραγουδιστή, και τα πνευστά κάνουν εκ πρώτης όψεως το όλο υλικό γραφικό και χιουμοριστικό, γρήγορα όμως θα υποψιαστείτε ότι κάποια στοιχεία του είναι αρκετά προσεγμένα για να είναι απλώς προσχηματικά. Διεθνιστική διακήρυξη ευθυμίας.

 


UNLEASH THE ARCHERS – “Time Stands Still”
Αν σας αρέσει το σβέλτο power και εμπιστεύεστε τα καναδικά μουσικά προϊόντα, τότε, με αβίαστη προθυμία, θα εκτιμήσετε θετικά το τρίτο άλμπουμ της τραγουδίστριας Brittney Slayes και των τεσσάρων κυρίων που τη συνοδεύουν. Οι ψυχωμένες ερμηνείες και η ευχέρεια της στις ψηλές νότες θα τραβήξουν αρχικά την προσοχή σας, και κατόπιν εύκολα θα διαπιστώσετε ότι οι συγκεκριμένοι μουσικοί φέρουν τις δέουσες, ποικίλες επιρροές, και από το παλιότερο heavy. Ίσως θα μπορούσαν να είχαν κάνει μερικές άλλες επιλογές στον ήχο τους, αλλά αυτό δεν θα σας εμποδίσει από το να δηλώνετε ευθαρσώς πλέον οπαδοί τους.

 

XANDRIA – “Fire & Ashes”
Βεβαίως και είναι καλοδεχούμενο το νέο EP του άξιου κουιντέτου. Σε αυτό οι φίλοι του συμφωνικού μετάλλου θα βρουν τρεις ωραίες νέες συνθέσεις του συγκροτήματος (την επόμενη επιτυχία του, “Voyage Of The Fallen”, το δυναμικά μελωδικό “Unembraced”, το υποβλητικό “In Remembrance”), τις επανηχογραφήσεις του “Ravenheart” και του “Now & Forever”, καθώς και τις διασκευές στο “Don`t Say A Word” και στο “I Would Do Anything For Love (But I Won’t Do That)“ των Sonata Arcticaκαι του Meat Loaf αντιστοίχως. Η τραγουδίστρια Dianne van Giersbergen και τα αγόρια που τη συνοδεύουν βρίσκονται σε δημιουργική τροχιά. Παρακολουθήστε τους.

 

YEAR OF THE GOAT – “The Unspeakable”
Το δεύτερο άλμπουμ του σουηδικού σεξτέτου θα συζητηθεί, επειδή τα μέλη του θα κατηγορηθούν για προσηλυτισμό. Γράφουν τραγούδια με το ήπιο ύφος και τη σταθερότητα που εμπνέει η πνευματιστική βεβαιότητα, συνθέσεις με τον παρελκυστικό, αθώο εκείνο τόνο της αίρεσης. Στήνουν θολά ηχητικά πλάνα της αισθητικής της δεκαετίας του ’70, ενίοτε πιο εύρυθμα, ενίοτε πιο γοτθικά, από αυτά που, ενώ φαντάζουν ρετρό, είναι ταυτισμένα με υποβλητικές σκηνοθετικές εκπλήξεις. Μην ανησυχείτε, δεν θέλουν να σας τρομάξουν ούτε να σας απειλήσουν, απλώς μόλις ακούσετε το “Emma” ή το “Black Sunlight”, μόνοι θα αναζητήσετε τη θαλπωρή του αποκρυφισμού.