FRONTIERS RECORDS

False Memories, Robin McAuley, Save The World, Seventh Crystal, Sonic Haven, Mark Spiro, Sunbomb!

 Με τις νέες προτάσεις της εταιρείας μπορεί να θεωρηθεί σίγουρο ότι θα προσθέσετε μερικούς δίσκους τουλάχιστον στο γράμμα "S" της δισκοθήκης σας.

FALSE MEMORIES – “The Last Night Of Fall”
Το ιταλικό συγκρότημα κυκλοφορεί το δεύτερο άλμπουμ του και απευθύνεται σε όσους αρέσει το εκλεπτυσμένο, δραματικό, εκμοντερνισμένο γοτθικό ύφος. Τα μέλη του πάντως φαίνεται ότι κινδυνεύουν να παγιδευτούν στη στιλιστική αυτή δυσθυμία. Όχι πως δεν έχουν φροντισμένο ήχο ή ότι δεν αποδίδουν καλά, αλλά μάλλον χρειάζεται να καταστήσουν την όποια ποικιλία των συνθέσεών τους διακριτή, να χειριστούν με οικονομία τα χαρακτηριστικά της τραγουδίστριας Rossella Moscatello, γενικώς να κινηθούν αποφεύγοντας ό,τι μπορεί να θεωρηθεί αυτόν τον καιρό κοινότοπο. Αν ελέγξουν τη συναισθηματική φόρτιση, θα αποφύγουν τον εγκλωβισμό τους στις πρόχειρες αναγωγές και κατηγοριοποιήσεις. Μπορούν.

 

ROBIN MCAULEY – “Standing On The Edge”
Από τον αγαπητό τραγουδιστή μάλλον θα επιθυμούσατε να ακούσετε κάτι περισσότερο από ό,τι προσφέρει στο νέο του άλμπουμ. Θα περιμένατε κάποια ωραία έκπληξη, έναν ενθουσιασμό που δεν θα υπαγορευόταν απλώς από την καλή του φήμη, θα περιμένατε δηλαδή καλύτερες συνθέσεις. Τα πιο ζωηρά κομμάτια είναι αυτά που τραβούν με θετικό τρόπο την προσοχή και υποθέτει κανείς ότι μια διαφορετική σειρά τους στον δίσκο να βοηθούσε τις εντυπώσεις. Ο ίδιος πάντως είναι σε φόρμα, εκμεταλλεύεται την αναγνωρίσιμη χροιά του, ακόμη και όταν έχει να ερμηνεύσει κάτι το προβλέψιμο. Θεμιτό να επανέλθει σύντομα με πηγαίο υλικό.

 

 

SAVE THE WORLD – “One” & “Two”
Παρατηρώντας τον αύξοντα αριθμό πληροφορείστε πιο άλμπουμ είναι το πρόσφατο του τρίο και αυτό μάλλον είναι το καλύτερο. Εδώ έχετε το ευχάριστο αποτέλεσμα της συνεργασίας πραγματικά ικανών μουσικών, των οποίων οι δεξιότητες εκτείνονται στον τομέα της παραγωγής, δηλαδή έχουν τον τρόπο να καθιστούν την ποικιλία των ιδεών τους διακριτή χωρίς να διαταράσσουν τη ροή της ακρόασης. Έτσι, στους δίσκους τους θα βρείτε καλοστημένα τραγούδια σε ύφος AOR, προοδευτικού hard και άλλα που θυμίζουν την εμπορική πλευρά της δεκαετίας του ’80, όλα κομψά, εύληπτα και ισορροπημένα. Σκοπίμως παραλείπονται τα ονόματα των δημιουργών τους, εμπιστευθείτε τους.

 

SEVENTH CRYSTAL – “Delirium”
Στον χώρο του μελωδικού hard είναι παρεξηγήσιμη η ευγένεια, μπορεί να εκληφθεί ως νερόβραστη ευαισθησία, μπορεί και ως πρόβλημα προσωπικότητας. Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν και εκπρόσωποι του είδους που έχουν τον έλεγχο των προθέσεών τους αλλά και τις ικανότητες να διακρίνονται χωρίς αμφισβήτηση. Καλωσορίστε τους πέντε μουσικούς από το Γκέτεμποργκ και φροντίστε να ακούσετε το παρουσιαζόμενο πρώτο τους άλμπουμ. Πολύ ενδιαφέρον από ενορχηστρωτική και εκτελεστική άποψη στη διακριτικότητά του το υλικό τους, οι δημιουργοί του γίνονται αξιοπρόσεκτοι και όποτε ξεφεύγουν από το έστω αναμενόμενο της φόρμας. Με ωραίες πιανιστικές υπογραμμίσεις, μετρημένης εκφραστικότητας φωνητικά, δέουσα παραγωγή, δημιουργούν ευχάριστες προσδοκίες.

 

SONIC HAVEN – “Vagabond”
Καλό. Το πρώτο άλμπουμ του γερμανικού σχήματος είναι καλό, θα αρέσει στους ακροατές του heavy/power που παραδοσιακά παράγει η χώρα καταγωγής του. Δεν θα μπορούσε να μην είναι καλό από τη στιγμή που στην υλοποίησή του συνετέλεσαν οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι Sascha Paeth και Miro. Δεν θα μπορούσε να μην κάνει καλή εντύπωση, επειδή ο τραγουδιστής Herbie Langhans αποδίδει με τον αναμενόμενο τρόπο που του επιτρέπουν οι ικανότητες και ο δυναμισμός του. Αντιλαμβάνεστε ότι εδώ θα βρείτε τραγούδια που αποδεικνύουν ότι μερικά πράγματα είναι απλώς ζητήματα σωστής μεταλλικής καλλιέργειας και καλής διάθεσης. Δίσκος που θα ελέγξετε.

 

MARK SPIRO – “Traveling Cowboys”
Το γεγονός ότι κάποιος δεν έχει να αποδείξει πλέον κάτι για την αξία του δεν σημαίνει ότι έχει χάσει τη διάθεση να προσφέρει ποιοτικό υλικό. Αυτή είναι η περίπτωση του αμερικανού πολυπράγμονα μουσικού του οποίου το νέο άλμπουμ παρουσιάζεται. Το rock που συνθέτει ρέει αβίαστα, είναι ισορροπημένο, οι αφηγήσεις του υπογραμμίζονται με τον δέοντα τρόπο και βεβαίως ο ίδιος υπενθυμίζει με διόλου πιεστικό τρόπο το επιτυχημένο παρελθόν του. Δεκαπέντε τραγούδια θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως ποσό εξαντλητικό για κάποιον ανυποψίαστο ακροατή, ο δημιουργός τους όμως τα παραθέτει με τρόπο που παρατείνει την ευχαρίστηση της ακρόασης. Ωραία.

 

SUNBOMB – “Evil And Divine”
Σύμπραξη που θα φάνταζε απίθανη πριν από χρόνια αποδίδει εξαιρετικά. Ο Tracii Guns και ο Michael Sweet είναι πολύ αγαπητοί για διαφορετικούς λόγους, για αυτό και εκπλήσσει το γεγονός του ότι αποφάσισαν να συνεργαστούν πάνω σε πραγματικά heavy υλικό. Τα τραγούδια τους διαπνέονται από το πνεύμα των πρώτων ετών της δεκαετίας του ’80, θα εντοπίσετε σε αυτά ως και τον doom απόηχο των Sabbath. Και ενώ ίσως κάποια από αυτά να μη σας συγκινούσαν σήμερα ιδιαιτέρως λόγω της παλαίωσής τους, οι ερμηνείες του τραγουδιστή τα καθιστούν καθηλωτικά. Τρανή απόδειξη ανόθευτης έκφρασης βιωμάτων, ο δίσκος αδιαμφισβήτητα αξίζει.