HIGH ROLLER RECORDS

Brats, Destruction, Legendry, Ritual, Tokyo Blade!

 Οι επανακυκλοφορίες της εταιρείας έχουν αναντίρρητα ενδιαφέρον

BRATS – “The Lost Tapes - Copenhagen 1979”
Υπήρχε μια εποχή όπου όλοι ήξεραν το όνομα του συγκροτήματος που προηγήθηκε των Mercyful Fate, αλλά πέραν κάποιων δανών ελάχιστοι είχαν ακούσει τη μουσική του. Στην πορεία εμφανίστηκαν κάποιες ηχογραφήσεις του και σήμερα παρουσιάζεται αυτό που θα ήταν το πρώτο επίσημο άλμπουμ του σχήματος. Πρόκειται για τυπικό punk της εποχής, ενδιαφέρει κυρίως τους ιστοριοδίφες και για σας του μεταλλικού ήχου θα αποτελεί έκπληξη η διαπίστωση ότι εδώ έπαιξαν ο Michael Denner και ο Hank Shermann. Βεβαίως, αργότερα μπήκε στην εξίσωση ο King Diamond, οπότε θεωρήστε ότι πρόκειται για την προπτυχιακή εργασία των κιθαριστών.

 

DESTRUCTION – “Bestial Invasion Of Hell”
Το πρώτο demo του γερμανικού συγκροτήματος κυκλοφόρησε τρεις μήνες προτού αγοράσετε το “Sentence Of Death” και αποκάλυπτε την ορμητικότητα των νεαρών δημιουργών του. Σήμερα επαναδιατίθεται με την προσθήκη τεσσάρων κομματιών δύο εκ των οποίων, το “Invincible Force” και το “Death Trap”, βρέθηκαν λίγο καιρό αργότερα στο άλμπουμ “Infernal Overkill”, και αν ποτέ ηχογραφήσατε πρόβα σας σε κασετόφωνο θα θυμηθείτε πού έπεφτε η προσοχή σας εκείνο τον καιρό. Αυτό που εκχυνόταν στα δεκτικά στην ένταση αυτιά σας δεν κρινόταν βάσει της ποιότητας του ήχου, αλλά για την πειστική, συντριπτική δυναμική του υλικού. Το ακούτε και ξανανιώνετε.

 

LEGENDRY – “Mists Of Time”
Πριν από πέντε χρόνια, παρουσιάζοντας το πρώτο τους άλμπουμ οι μουσικοί που απαρτίζουν το συγκρότημα από την Πενσυλβάνια έδειξαν τις προθέσεις τους με μια πολύ εύστοχη δήλωση: φιλοδοξούσαν να αποτελέσουν μια μεσαιωνική εκδοχή των Hawkwind. Ακούγοντας σήμερα τη συγκεκριμένη εργασία τους, που επαναδιατίθεται, γίνεται φανερό ότι οι δημιουργοί της ήθελαν επίσης να στοιχηθούν πίσω από τα ινδάλματά τους (Brocas Helm, Manilla Road, Cirith Ungol, Warlord), πράγμα που πέτυχαν. Με ήχο, φωνητικά και συνθετικό ύφος πειστικά των προθέσεών τους, το μελετημένο, πεπαλαιωμένο υλικό τους ακούγεται ακόμη πρόσφατο για να το ανακαλύψετε, όπως και τους επόμενους δίσκους τους.

 

RITUAL – “Valley Of The Kings”
Το παρουσιαζόμενο άλμπουμ κυκλοφόρησε το ’93, ήταν το δεύτερο του τρίο από το Λονδίνο και υπό μια έννοια θα μπορούσε να είχε κυκλοφορήσει αμέσως μετά το προηγούμενό του, δηλαδή το ’83. Το υλικό τους συγκροτήματος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τυπικό heavy, καθώς δεν είναι αρκετά ζωηρό, δεν έχει τις εξάρσεις του NWOBHM. Από την άλλη πλευρά, διαθέτει εκείνον τον ρομαντισμό και το στοχαστικό ύφος που δυνητικά μπορούσε να υπάρξει ανάμεσα στους Deep Purple και τους Black Sabbath. Σήμερα ο δίσκος γίνεται κατανοητός από όσους έχουν περίπου την ηλικία των δημιουργών του και μάλλον τους ενδιαφέρει.

 

TOKYO BLADE – “Night Of The Blade”
Σε μια σπάνια αποπροσωποποίηση του γράφοντα, δεχθείτε ότι μπορεί να αγοράζει το συγκεκριμένο άλμπουμ κάθε φορά που το βρίσκει σε βινύλιο. Παντοτινό μνημείο νεότητας, κεφαλαιώδες στην εισαγωγή του εξωτισμού της Άπω Ανατολής στο heavy metal, είναι καταπληκτικό. Ηρωικό υλικό, ήταν το πρώτο με τραγουδιστή τον εξαιρετικό Vicki Wright, με συναρπαστικές επωδούς και δεύτερα φωνητικά, με σαφείς δομές τραγουδιών, με ξεχωριστά σόλο, όλο το άλμπουμ σημάδεψε όλους όσοι το άκουσαν εγκαίρως αλλά και όσους κατανόησαν το πνεύμα του αργότερα. Σήμερα επανεκδίδεται σε αυτή τη μορφή και εσείς επιβάλλεται να μιμηθείτε τον οπαδό που σας μιλά.