FRONTIERS RECORDS

Eclipse, Issa, Revolution Saints, Uriah Heep!

Τα ονόματα των δημιουργών καθορίζουν εύκολα το μεγάλο μέγεθος του ενδιαφέροντος για τις παρακάτω νέες κυκλοφορίες.

ECLIPSE – “Armageddonize”
Η τετράδα από τη Στοκχόλμη παρουσιάζει το πέμπτο άλμπουμ της και θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι δεν θα απογοητεύσει τους φίλους της. Έχοντας διαμορφώσει ένα αναγνωρίσιμο, δυναμικό, ευθύ, μελωδικό και εύληπτο ύφος, προσφέρει έντεκα νέα τραγούδια που θα υπογραμμίσουν την καλή της φήμη -ενίοτε εκφράζει και τις ανησυχίες της χωρίς να κάνει κήρυγμα. Ομάδα ικανών οργανοπαικτών και συνθετών που ξέρουν να μεταφέρουν με σαφήνεια τις ιδέες τους στο πεντάγραμμο, προσθέτουν στο ρεπερτόριο τους μερικά ακόμα όμορφα τραγούδια, σίγουρα μεταξύ αυτών τα πέντε πρώτα του δίσκου. Εργασία σκανδιναβικών ποιοτικών σταθερών, σουηδικής αποτελεσματικότητας, θα χαρείτε που θα την αποκτήσετε.

 

ISSA – “Crossfire”
Η νορβηγίδα τραγουδίστρια κυκλοφορεί αισίως το τέταρτο προσωπικό της άλμπουμ, με το όποιο άνετα επαληθεύει το καλό της προφίλ. Πρόκειται για ικανή ερμηνεύτρια, που, για άλλη μια φορά, αποδεικνύει ότι μπορεί να κινείται με μεγάλη ευχέρεια στον χώρο του πάλι ποτέ εμπορεύσιμου, μελωδικού hard. Τα νέα της τραγούδια είναι σαφώς καλοστημένα, εύληπτα και εύρυθμα, αν και, μάλλον, αρκετά προβλέψιμα, κάτι που θα μπορούσε να είχε προληφθεί. Εσείς πάντως θα τα ακούσετε αβίαστα, αφού είναι ευχάριστα και ισορροπημένα, με ελεγχόμενες εξάρσεις, με καλά φιλτραρισμένο τον απόηχο της δεκαετίας του ’80. Στο “Raintown”, μάλιστα, τη συνοδεύει ο σπουδαίος Steve Overland.

 

REVOLUTION SAINTS – “Revolution Saints”
Να μην έχετε καμία αμφιβολία, ο εξαιρετικός τυμπανιστής Deen Castronovo δεν θα σχημάτιζε συγκρότημα, μαζί με τον Jack Blades και τον Doug Aldrich, απλώς και μόνο για αποδείξει τις ικανότητές του και ως τραγουδιστή. Σε παραγωγή του Alessandro Del Vecchio, ο πρώτος δίσκος του σχήματός τους φέρει την ποιότητα που μπορεί να εγγυηθεί η φήμη των τριών. Εσείς πρόθυμα θα ακούσετε τα τραγούδια τους και μάλλον θα ξεχωρίσετε το “Locked Out Of Paradise” και το “Here Forever”. Σημειώστε επίσης ότι την εν λόγω σύμπραξη ενέκριναν συμμετέχοντας φιλικά στις ηχογραφήσεις ο Arnel Pineda και ο Neal Schon.

 

URIAH HEEP – “Live At Koko”
Αν δεν έχετε ακούσει το πρόσφατο το τελευταίο άλμπουμ του θρυλικού συγκροτήματος, το “Outsider”, θα ισχυριζόσασταν, με επιπολαιότητα, ότι πρόκειται για την περίπτωση ενός ακόμα ονόματος της μουσικής παλαιοντολογίας που εκβιάζει την προσοχή, κυκλοφορώντας άλμπουμ ηχογραφημένα ενώπιον λιγοστών παλιών οπαδών και κάμποσων περίεργων. Τότε θα είχατε κάνει λάθος. Η ομάδα του Mick Box ακούγεται από καιρό ανανεωμένη και η παρουσιαζόμενη, χορταστική σε περιεχόμενο, κυκλοφορία αποτελεί την ωραία απόδειξη αυτού. Ίσως με τη συγκεκριμένη να μην κερδίσουν νέους φανατικούς οπαδούς, ο τρόπος όμως που διαχειρίζονται το υλικό τους θα κάνει σε όλους καλή εντύπωση. Συνεχίζουν δυναμικά.