FRONTIERS RECORDS

A New Tomorrow, Edge Of Forever, House Of Shakira, L.A. Guns, Lovekillers, Praying Mantis, The Murder Of My Sweet!

Οι νέες κυκλοφορίες της εταιρείας είναι από αυτές για τις οποίες θέλετε να έχετε άποψη.

A NEW TOMORROW – “Universe”
Το πρώτο άλμπουμ του κουαρτέτου από το Λονδίνο είναι ευχάριστο, επειδή συνδυάζει τις μοντέρνες αμερικανικές επιρροές του ροκ χωρίς να γίνεται κραυγαλέο, επειδή μπορεί να παραλληλιστεί πρόχειρα με τους Alter Bridge, έχει όμως άλλα χαρακτηριστικά για να αναδειχθεί η μοναδικότητά του. Χαρακτηριστική είναι η ειλικρίνεια που αποπνέουν τα φωνητικά, που είναι ωραία έτσι κι αλλιώς, απέχουν όμως από τους συνήθεις μελοδραματισμούς. Παίζουν καλά οι μουσικοί που το απαρτίζουν, γίνεται αντιληπτό ότι καθένας αφήνει τα περιθώρια στον άλλο για να λειτουργήσουν ομαδικά, διαθέτουν επίσης την απαραίτητη αντίληψη της αμεσότητας και οι συνθέσεις τους δεν γίνονται κουραστικές. Σωστοί.

 

EDGE OF FOREVER – “Native Soul”
Καθώς πάει καιρός από τότε που το συγκρότημα έκανε την πρώτη του εμφάνιση, είναι ευκαιρία να παραδεχθείτε την εργατικότητα και την αποτελεσματικότητα του Alessandro Del Vecchio. Στο νέο άλμπουμ του με το εν λόγω σχήμα κατά κάποιον τρόπο δηλώνει ότι μπορεί να έχει και άλλες ιδέες, αξιοποιήσιμες για μια πιο προσωπική χρήση. Όχι πως διαφοροποιείται αισθητά από το προφίλ που έχει διαμορφώσει, αλλά με λίγη προσοχή ίσως να εντοπίσετε τη συνέπεια στα παλιότερα, προσωπικά του κίνητρα. Αναντίρρητα καλοστημένος δίσκος, η ζωηρή του διάθεση είναι αυτή που σας κερδίζει, ξεκινώντας από το δυνατό “Take Your Time”.

 

HOUSE OF SHAKIRA – “Radiocarbon”
Στις σπάνιες περιπτώσεις των συγκροτημάτων που φτιάχνουν μουσική αποκλειστικώς σύμφωνα με τα δικά τους κριτήρια, η οποία είναι και ενδιαφέρουσα, μπορείτε άνετα να συμπεριλαμβάνετε και το σουηδικό κουιντέτο. Από μία άποψη, ακούγοντας το νέο, ένατο άλμπουμ του μπορείτε να υποθέσετε ότι τα μέλη του δεν ενδιαφέρονται πλέον ούτε να επιβεβαιώσουν τις επιρροές τους· τις συνδυάζουν κατά βούληση. Ίσως κάπου να μετεωρίζονται, να μην κερδίζουν με σαφήνεια τις γρήγορες εντυπώσεις, διαθέτουν όμως τις ικανότητες να κάνουν προσωπικές δηλώσεις. Αν είχαν φανεί λίγο πιο διαλλακτικοί, πονηροί, θα είχαν εκ του αντιθέτου προβάλλει καλύτερα τον ωραίο, ανεξάρτητο χαρακτήρα τους.

 

L.A. GUNS – “Another Christmas In Hell”
Billy Squier, Slade, Damned, Ramones: Από ένα τραγούδι τους με χριστουγεννιάτικο θέμα επέλεξε το συγκρότημα προκειμένου αυτά να αποτελέσουν το περιεχόμενο του νέου του EP και να είστε σίγουροι ότι η ιδέα ήταν απολύτως επιτυχημένη. Η έκπληξη πάντως μεγιστοποιείται, όταν ο William Shatner, πέραν της άκρως τιμητικής συμμετοχής του εδώ, αποδεικνύεται θαυμαστής του. Μέχρι λοιπόν να κυκλοφορήσει η επόμενη ολοκληρωμένη εργασία του αγαπητού και ανανεωμένου σχήματος, ακούστε αυτό το ευχάριστο υλικό. Εθιστικό στην απλότητα και την αμεσότητά του, να δείτε ότι θα το ακούτε και μετά τις γιορτές. Καλή πρόταση και για δωράκι επίσης.

 

LOVEKILLERS feat. TONY HARNELL – “Lovekillers feat. Tony Harnell”
Το ποια είναι η ποιότητα του νορβηγού τραγουδιστή είναι γνωστό. Στον παρουσιαζόμενο δίσκο αποδεικνύει ότι μπορεί με την ερμηνευτική του δεινότητα να αναβαθμίσει οποιαδήποτε μέτρια σύνθεση, με άλλα λόγια, καλό θα ήταν στο επόμενο βήμα του να αναζητήσει κάτι παραπάνω. Με τον προσήκοντα σεβασμό προς αυτόν, θα μπορούσε να αναζητήσει συνθέσεις εμπνευσμένες, πηγαίες, με φροντισμένους στίχους και όχι απλώς ένα σύνολο τραγουδιών που θα αρκούσαν για να φτιάξουν το προφίλ κάποιου πρωτοεμφανιζομένου. Το άλμπουμ δεν είναι κακοφτιαγμένο, αλλά όσοι τον γνωρίζετε αρκετά, μάλλον δεν θα αποφύγετε κάποιες συγκρίσεις με το παρελθόν του.

 

PRAYING MANTIS – “Keep It Alive”
Ηχογραφημένο ενώπιον κοινού στο φεστιβάλ της Frontiers το ’18, ανήμερα των γενεθλίων του Tino Troy, το άλμπουμ αποτελεί την απόδειξη του ότι οι καλοί ποτέ δεν χάνονται. Το βρετανικό συγκρότημα έπαιξε τότε τρία τραγούδια από το πρόσφατο “Gravity”, όσα άλλα φαινόταν αναμενόμενο να παρουσιάσει και ουδείς θα πρέπει να έμεινε δυσαρεστημένος από την απόδοσή του. Στην αμηχανία που προκαλεί μια ηρωική εικόνα σου σκιαγραφημένη στο παρελθόν, η απόδειξη του ότι παραμένεις δραστήριος και δημιουργικός είναι ο καλύτερος τρόπος να αποδείξεις ότι την άξιζες. Όσοι έχετε αντίληψη της επί σκηνής δράσης του σχήματος, συμφωνείτε με αυτό.

 

THE MURDER OF MY SWEET – “Brave Tin World”
Προφανώς το σουηδικό συγκρότημα φτάνοντας στο πέμπτο του άλμπουμ έχει διαφοροποιηθεί αισθητά από όσους θεωρητικά συμπορεύεται. Υιοθετεί αρκετά, έστω και σε νέο περίβλημα, τη σκανδιναβική αισθητική της δεκαετίας του ’70, ένα ύφος που χωρίς να εκτρέπεται στο ρετρό γίνεται αξιοπρόσεκτο λόγω του αρμονικού βάθους. Αν κάποτε, στο γύρισμα του 1980, οι πλούσιες ενορχηστρώσεις ανατράπηκαν από την ηλεκτρονική αμεσότητα, η τραγουδίστρια Angelica Rylin και οι συνεργάτες της επαναφέρουν εκσυγχρονισμένη μια εκλεπτυσμένη πρόταση που έδινε περιθώρια και στην καλώς συντεταγμένη βαρύτητα. Ακρόαμα που δεν αφορά τους σκληρούς τύπους, γίνεται παραδεκτό πως είναι σωστά φινιρισμένο.