VIC RECORDS

Black Sheperd, Morbid Decapiation, Necrosanct, Overthrow, Toxik!

 Οι νέες προτάσεις της εταιρείας επιβεβαιώνουν τη γνώση της μεταλλικής Ιστορίας που κατευθύνει τις επιλογές της.

BLACK SHEPHERD – “United Evil Forces”
Όταν το 1986 κυκλοφόρησε το εν λόγω demo του βελγικού συγκροτήματος, σίγουρα ενίσχυσε τους ισχυρισμούς μιας μερίδας του κοινού σχετικά με τις περιορισμένες εκτελεστικές ικανότητες όσων καταπιάνονταν με τον ακραίο ήχο. Εμπροθέτως κάτι παραπάνω από παρεξηγήσιμο εκείνη την εποχή υλικό, ηχούσε ρυπογόνο, τυραννικό, κέρδισε τις όποιες εντυπώσεις με την επιθετικότητα και όχι με την έμπνευση ή την εκτελεστική ακρίβεια των δημιουργών του. Η ακατέργαστη αγριότητά που εκλύει καθώς και τα ηχογραφημένα ενώπιον κοινού κομμάτια που συμπεριλαμβάνονται στη νέα του έκδοση τραβά ακόμη την προσοχή. Παραμένει χρήσιμο στην περίπτωση που θέλετε να εκτονώσετε τη δυσφορία σας.

 

MORBID DECAPITATION – “Death Anthems”
Το τρίο που σχηματίστηκε το 1986 στο Κεμπέκ παρήγαγε ένα κράμα από death, punk και grind και το 1990 κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ, “Death Anthems”. Ανέστειλε για ένα διάστημα τις δραστηριότητές του και το 2001 ηχογράφησε ένα δεύτερο, το “Destruction Of Peace And Freedom”, που όμως δεν κυκλοφόρησε τότε. Σήμερα αυτά τα δύο εκδίδονται μαζί και κυρίως ενδιαφέρουν τους μελετητές της καναδικής εφηβικής αγριότητας. Με κομμάτια μικρής διάρκειας, με ήχο εμπροθέτως παλαιικό και για τα μεταγενέστερα, τα μέλη του σχήματος μάλλον είχαν ορίσει τις απαιτήσεις από τους εαυτούς σε επίπεδο απλώς αρκετό για να εκτονωθούν.

 

NECROSANCT – “Legacy”
Η παρουσιαζόμενη συλλογή έρχεται για να υπενθυμίσει τη δράση του κουαρτέτου από το Μπράιτον και περιλαμβάνει τα demo “Ex-iternity” του ’91 και “Desolate” του ’92 καθώς και δύο εκδοχές ενός άτιτλου και ακυκλοφόρητου ως τώρα κομματιού. Καθεμιά από τις κασέτες κυκλοφόρησε ανάμεσα στα τρία άλμπουμ του σχήματος και τα κομμάτια που περιελάμβαναν ηχογραφήθηκαν για το “Incarnate” και το “Desolate” αντιστοίχως. Σημειώστε ότι όλα εκδόθηκαν από την Black Mark. Το βορβορώδες death της αγγλικής ομάδας ηχούσε απολύτως συνεπές με τις τάσεις της εποχής, όσοι το πρωτακούσατε τότε, ξέρετε ότι αυτή ήταν  αξιόμαχη και ότι είχε τα περιθώρια να διακριθεί.

 

OVERTHROW – “Within Suffering”
Γιατί άραγε δεν συνέχισαν; Το ερώτημα μπορεί να ειπωθεί για πολλούς, για τους περισσότερους όμως συνιστά ευγενική, συγκαλυμμένη έκφραση αδιαφορίας. Κι όμως, οι τέσσερις καναδοί μουσικοί που κυκλοφόρησαν το μοναδικό τους άλμπουμ το 1990 είχαν ήδη να επιδείξουν επάρκεια καλών χαρακτηριστικών, προτού η συνεργασία τους με τον Tom Morris και τον Scott Burns τούς τα αναδείξει -εξασφαλίζοντας μερικά ακόμη προσφερόμενα. Ίσως το thrash που έφτιαχναν να ήθελε τότε έναν μικρό ηχητικό εκσυγχρονισμό, ήταν όμως δομικά και εκτελεστικά αρκετά ενδιαφέρον για να αγνοηθεί. Σήμερα που ο δίσκος τους επανεκδίδεται, θεμιτό είναι να αναγνωρίσετε τη σύνθετη δυναμική τους.

 

TOXIK – “Wasteland”
Το demo που σήμερα επανεκδίδεται με την προσθήκη τριών κομματιών είναι αυτό που δικαίως το 1986 τράβηξε την προσοχή του μεταλλικού κοινού και οδήγησε στους αμερικανούς δημιουργούς του στη Roadrunner. Οι κιθαριστικές αρετές του Josh Christian και τα φωνητικά του Mike Sanders δεν μπορούσαν να παραγνωριστούν, η εκτελεστική ακρίβεια του κουαρτέτου ήταν αδιαμφισβήτητη, η επιθετικότητά του οργανωμένη, το υλικό του ενθουσιώδες. Από τις περιπτώσεις όπου τα καλά χαρακτηριστικά και η αρχική εντύπωση προοιώνιζαν μια σπουδαία καριέρα, επιβεβαιώνεται εδώ η άποψη ότι η μοναδικότητα, όταν συνδυαστεί με την αβίαστη διαχείριση της φήμης, αφήνει αναλλοίωτες τις αναμνήσεις της πρώτης γνωριμίας.