MIGHTY MUSIC / TARGET

Επτά νέες κυκλοφορίες!

23 Acez, Annominus, Estate, Freddy And The Phantoms, Pandemia, Salvation, Shredhead: Αυτά είναι τα συγκροτήματα, οι νέοι δίσκοι των οποίων σας προτείνονται.

23 ACEZ – “Redemption Waves”
Οι τέσσερις Βέλγοι που απαρτίζουν το συγκρότημα δηλώνουν πως δίνουν σημασία στους στίχους τους, πράγμα που, βεβαίως, τους κολακεύει. Παρουσιάζουν το δεύτερο άλμπουμ τους, και απευθύνονται σε όσους αρέσκονται π.χ. στους Candlebox, τους Alter Bridge, τους Shinedown. Κάνουν σωστά τη δουλειά τους, γράφουν τραγούδια με δυναμικές μελωδικές γραμμές, έχουν τον δέοντα για το μοντέρνο ύφος τους ήχο. Ίσως να μην κερδίζουν τις εντυπώσεις αμέσως με κάποιο συγκεκριμένο τραγούδι, γίνεται, όμως, εύκολα προφανές ότι διατηρούν ποιοτικά κριτήρια. Συμπαθείς και καλοί μουσικοί, αν δουλέψουν λίγο τη μοναδικότητά τους, τότε, μάλλον, θα διεκδικήσουν πιο αποτελεσματικά την προσοχή του λαού.

 

ANNOMINUS – “End Of Atonement”
Πραγματικά ενδιαφέρον συγκρότημα. Το κουιντέτο από τη Δανία κυκλοφορεί το πρώτο του άλμπουμ και μπαίνει με αξιώσεις στην κούρσα της αναγνώρισης. Στα τραγούδια του αποτυπώνονται ποικίλες επιρροές των μελών του, κυρίως από τη μόλις περασμένη δεκαετία. Θα μπορούσατε να πείτε ότι, γενικώς, παίζουν ένα μοντέρνο, εύστοχο και μελωδικό heavy, που αρέσει στους νεότερους και δεν θίγει τους μεγαλύτερους ηλικιακά. Διαθέτουν φωνητικά εκφραστικά, με, ομολογουμένως, ωραία χροιά, τα τραγούδια τους είναι σωστά δομημένα, ο ήχος τους επίσης πολύ καλοστημένος. Μην αφήσετε το μέτριο εξώφυλλο να σας προκαταβάλει, αποτελούν ωραίο παράδειγμα ελπιδοφόρων μουσικών, εμφορούμενων από δυναμικά δημιουργικά κίνητρα.

 

ESTATE – “Fantasia”
Πέντε νεαροί ρώσοι είναι υπεύθυνοι για το παρουσιαζόμενο άλμπουμ. Είναι το πρώτο τους, και οι ίδιοι ανέλαβαν τις ηχογραφήσεις, τη μείξη και την παραγωγή του, πράγμα που τους καθιστά αξιέπαινους. Κινούνται στον χώρο του power, αλλά οι ενδυματολογικές τους επιλογές φανερώνουν και τις επιρροές τους από το εμπορεύσιμο hard της δεκαετίας του ’80. Έχουν καλά χαρακτηριστικά, αρκετές καλές στιγμές, έχουν την πρόθεση να διακριθούν, αλλά ακόμα δεν έχουν βρει την ταυτότητά τους. Προτιμώνται όταν γίνονται πιο δυναμικοί, και είναι προφανές ότι στην επόμενη κυκλοφορία τους θα ακουστούν βελτιωμένοι σε καίρια σημεία. Ενθουσιώδεις, κάνουν το αναγκαίο, διδακτικό τους  βήμα.

 

FREDDY AND THE PHANTOMS – “Times Of Division”
Το παρουσιαζόμενο, νέο και τρίτο άλμπουμ των πέντε κυρίων από την Κοπεγχάγη θα το ακούσετε πολύ ευχάριστα, ανεξαρτήτως των αυστηρών σας προτιμήσεων. Οι καλοί αυτοί μουσικοί εκφράζονται με άνεση σε blues και rock φόρμες χωρίς να ηχούν επιτηδευμένα παραδοσιακοί, δηλαδή δεν γίνονται γραφικοί. Γράφουν τραγούδια ευσύνοπτα, με εύρυθμο και απέριττο ύφος, είναι ακριβείς αλλά και εκφραστικοί, διαθέτουν ωραία φωνητικά και χρησιμοποιούν ένα πραγματικό Hammond. Ο δίσκος τους έχει ωραία ροή, είναι αποτέλεσμα προσεγμένης παραγωγής, πείθει για τα καλά τους κίνητρα, αφήνει την θετική υποψία ότι οι μεταξύ τους είναι κάτι παραπάνω από συμπαίκτες.

 

PANDEMIA – “At The Gates Of Nihilism”
Μετά από πέντε χρόνια δισκογραφικής απουσίας, οι τέσσερις μουσικοί από την Τσεχία επανέρχονται με ένα νέο μολυσματικό άλμπουμ, το πέμπτο τους, που θα σίγουρα θα εκτιμηθεί θετικά από τους φίλους του death. Σε πολύ εύστοχη παραγωγή του Waldemar Sorychta, το υλικό τους ηχεί ευθύ και μεστό, όπως ακριβώς πρέπει. Βιαιοπραγούν αποτελεσματικά, και είναι γεγονός ότι μπορούν να ακουστούν ισχυροί, χωρίς να καταφεύγουν σε φτηνούς εντυπωσιασμούς. Οι συνθέσεις τους εκτός από ορμητικές, έχουν και ένα τυραννικό χρώμα, που επιτείνει τον μοχθηρό χαρακτήρα τους. Προσφέρουν μια ωραία εργασία, που ηχεί πειστική, και ξαναμπαίνουν δυναμικά στον χώρο.

 

SALVATION – “Resurrect The Tradition”
Το κουιντέτο από τη Φλόριντα κυκλοφορεί το πρώτο του άλμπουμ, απευθύνεται στους φίλους του hardcore, και το γεγονός ότι μέλος του αποτελεί ο πολύπειρος Gary Meskil φανερώνει ότι εδώ τα πράγματα είναι πραγματικά σοβαρά. Ανυποχώρητοι στα ιδεώδη που εμπνέει το ιδίωμα, οργίλοι, ουσιώδεις, εκφράζονται με πείσμα και δυναμισμό, χωρίς περιστροφές, δηλώνουν τη δυσφορία τους, εξηγούν, όμως, ότι η εντιμότητα και η συνέπεια είναι τα δύσβατα μονοπάτια της αναγνώρισης και της ηθικής ικανοποίησης. Πολύ καλοί, επαληθεύουν άνετα τον τίτλο του δίσκου και εσείς θα συντονιστείτε εύκολα με τη συμπυκνωμένη εκρηκτικότητα των έντεκα κομματιών που περιλαμβάνονται σε αυτόν.

 

SHREDHEAD – “Death Is Righteous”
Οι τέσσερις νεαροί ισραηλινοί πήραν την απόφαση και μετακόμισαν στο Βερολίνο. Έχοντας εμφανιστεί στο Wacken, ως αντιπρόσωποι της χώρας τους στο “Metal Battle”, αντιλήφθηκαν ότι από εκεί θα υλοποιήσουν ευκολότερα τους στόχους τους για ανάδειξη. Με περίσσεια επιθετικότητας λοιπόν, κυκλοφορούν το δεύτερο άλμπουμ τους, ένα συμπαγές μείγμα thrash και hardcore, εκρηκτικό, σε μείξη και mastering από τον Tue Madsen. Φουριόζοι, γρήγοροι και αγριεμένοι, με κάμποσες αναφορές στους Pantera, δεν πρωτοτυπούν, αλλά κερδίζουν την καλή σας γνώμη με τη δύναμη με την οποία έχουν αποτυπώσει τις ιδέες τους. Αδιάφοροι δεν είναι, θα σας αρέσει η αποφασιστικότητά τους.