SLEASZY RIDER

Aftermath, Forgotten, Lord Vamyr, Deviser!

Οι μεταλλικές επενδύσεις της ελληνικής εταιρείας συνεχίζονται και σας ενδιαφέρουν.

AFTERMATH – “There Is Something Wrong”
Αν θυμάστε όσα έγραφαν για το συγκρότημα ο Αντρέας Βενέρης και ο Βαγγέλης Μπαλτάς, αν είχατε ακούσει τα demo του και τη συλλογή του Metal Forces, τότε θα ακούσετε το νέο, δεύτερο άλμπουμ του. Είκοσι πέντε χρόνια μετά το “Eyes Of Tomorrow” το σχήμα του τραγουδιστή Κυριάκου Τσιώλη καταγγέλλει την πολιτική και κοινωνική κατάσταση μέσα από κομμάτια ιδιότυπης μουσικής επιθετικότητας. Εδώ το μήνυμα υποβάλλει το ύφος, η φόρμα προσαρμόζεται ώστε να υπογραμμιστεί η δυσφορία. Ίσως η ηχητική του εικόνα να μην εντυπωσιάσει τους νεότερους, αποτελεί όμως την ευθεία σύνδεση με ένα γενναίο παρελθόν. Ακολουθήστε τη.

 

FORGOTTEN – “Of Past And Passion”
Επτά χρόνια μετά το “13 Martyrs”, το κουαρτέτο από την Άγκυρα παρουσιάζει το δεύτερο άλμπουμ του. Απευθύνεται σε όσους θεωρούν ότι η μελωδικότητα μπορεί να μην είναι μια απαραιτήτως ζωηρή υπόθεση, εκείνους που θαυμάζουν τους My Dying Bride, τους Katatonia, τους Rotting Christ. Οι πέντε νέες συνθέσεις τους είναι μεταξύ τους άνισες σε διάρκεια, πράγμα που φυσικά δεν είναι αρνητικό για τις ιδέες καθαυτές, αλλά μάλλον επηρεάζει τη συνολική εικόνα του υλικού. Επίσης, κάποια από αυτά των χαμηλών ταχυτήτων κομμάτια, θα μπορούσαν να είχαν διαφορετική ανάπτυξη, να είναι οργανωμένα γύρω από κάποια χαρακτηριστικά κέντρα βάρους.

 

LORD VAMPYR – “Death Comes Under The Sign Of The Cross”
Ο Alessandro Nunziati, τραγουδιστής και ιδρυτής των Theatres Des Vampires, παρουσιάζει το έκτο άλμπουμ του προσωπικού του σχήματος και ακούγοντάς το δεν θα δυσκολευτείτε να παρακολουθήσετε την ποικιλία των κατευθύνσεων που εκείνος υποδεικνύει. Γοτθικό, ελεγχόμενα συμφωνικό, black, μελωδικό, επικό, επιθετικό, το υλικό αυτό έχει ως κοινή του συνισταμένη την αμεσότητα. Είναι καλές οι ιδέες του ιταλού δημιουργού, δοκιμάστε όμως να τις φανταστείτε με ένα άλλο είδος αναβαθμισμένης παραγωγής και ήχου και τότε θα αντιληφθείτε ότι θα μπορούσαν να προκαλέσουν καλύτερη εντύπωση. Μη βιαστείτε λοιπόν να παρεξηγήσετε την πληθωρική του πρόταση.

 

DEVISER – “Howling Flames”
Μετά από δισκογραφική απουσία δέκα χρόνων το ελληνικό συγκρότημα επανέρχεται με ένα επτάιντσο. Σε αυτό περιλαμβάνονται δύο κομμάτια με τίτλους οπωσδήποτε επεξηγηματικούς περιεχομένου στην απλότητά τους, το “Black Mass” και το “Where Evil Dwells”, στο δεύτερο μάλιστα συμμετέχει στα φωνητικά ο Σάκης Τόλης. Με εμφανώς εκσυχρονισμένη παραγωγή, υποθέτει κανείς ότι αν παρουσιαστεί κι άλλο υλικό που φέρει τις ίδιες δημιουργικές προδιαγραφές, τότε το ενδιαφέρον για το σχήμα θα αναζωπυρωθεί με τον πλέον ευχάριστο τρόπο. Τότε, ευτυχώς, δεν θα υπάρχει λόγος για δήθεν τιμητικές αναφορές στο παρελθόν, αφού το παρόν θα φαντάζει οργανωμένο, μεγαλειώδες, και γιατί όχι, ευοίωνο.