FRONTIERS RECORDS

Σπουδαίες νέες κυκλοφορίες!

Τα ονόματα των συγκροτημάτων επιβάλλουν εύκολα την ένταση της προσοχής με την οποία θα ασχοληθείτε μαζί τους!

ADRENALINE RUSH – “Adrenaline Rush”
Η Tåve Wanning γνώρισε την επιτυχία, όντας παιδί ακόμα, ως μέλος του ντουέτου των Peaches. Τώρα που ο κύκλος του σχήματος έκλεισε, φαίνεται πως έχουν αλλάξει κάπως και τα γούστα της, και έτσι από την προεφηβικής αφέλειας pop, πέρασε στο μελωδικό hard. Συμπαραστάτες στο πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματός της είναι τέσσερις νεαροί, επίσης από τη Στοκχόλμη, και ο επιτυχημένος με τους Eclipse και τους W.E.T Erik Martensson στον ρόλο του παραγωγού. Τα τραγούδια του σχήματος είναι δυναμικά, εύρυθμα, ευχάριστα, εμπορεύσιμα, δεν προκαλούν τίποτα το αρνητικό, δεν είναι όμως σίγουρο ότι εντυπώνονται στη μακροπρόθεσμη μνήμη του ακροατή.

 

ASIA – “High Voltage”
Είχατε εγκαίρως ενημερωθεί από εδώ για την πρώτη έκδοση της συγκεκριμένης κυκλοφορίας, ήδη λίγο μετά την ηχογράφησή της ενώπιον του κοινού του φεστιβάλ High Voltage το ’10. Σε εκείνη την εμφάνισή του το σπουδαίο κουαρτέτο είχε παρουσιάσει ολόκληρο το πρώτο του ομώνυμο άλμπουμ του ’82, καθώς και το “An Extraordinary Life” από το “Phoenix” και το “I Believe” από το “Omega”. Εδώ έχετε άλλη μια ωραία καταγραφή της φινέτσας του συγκροτήματος, και ναι, πάντα θα αντιδράτε με τον ίδιο τρόπο ακούγοντας τις πρώτες νότες του “Only Time Will Tell”. Δίσκος που, ιδίως οι μεγαλύτεροι, θα ακούσετε ευχάριστα.

 

MOONLAND feat. Lenna Kuurmaa – “Moonland feat. Lenna Kuurmaa”
Η εσθονή τραγουδίστρια κάνει ένα βήμα πέρα από τις Vanilla Ninja, το pop τρίο με το οποίο ήταν ως τώρα γνωστή. Με την υποστήριξη του Alessandro Del Vecchio, παρουσιάζει τον πρώτο της δίσκο με το συγκεκριμένο σχήμα, αυτή τη φορά σε μελωδικό hard ύφος, για το οποίο είναι άλλωστε γνωστός ο προαναφερθείς συνθέτης. Είναι καλή ερμηνεύτρια και αποδεικνύει ότι μπορεί να διαχειριστεί με άνεση και τέτοιου είδους υλικό. Δεν αποτολμά κάτι το διαφορετικό, ακούγεται πολύ συνεπής στα προαπαιτούμενα του είδους και με τον ελεγχόμενο δυναμισμό της δημιουργεί θετικές εντυπώσεις. Ας την προσέξετε.

 

MR. BIG – “...The Stories We Could Tell”
Όπως λένε και στα σεμινάρια δημιουργικής γραφής, «οι ιστορίες συμβαίνουν σε αυτούς που μπορούν να τις αφηγηθούν». Οι τέσσερις σπουδαίοι αμερικανοί μουσικοί δεν είχαν ποτέ τέτοιου είδους δυσκολίες, πάντα γίνονταν πειστικοί. Για το νέο τους άλμπουμ συνεργάστηκαν με τον επιτυχημένο παραγωγό Pat Regan και προσφέρουν τραγούδια εμπνευσμένα, χαρακτηριστικά της ποικιλίας στην οποία έχουν συνηθίσει τους φίλους τους, αλλά και αποδεικτικά της εξαιρετικής σχέσης που έχουν μεταξύ τους ως μέλη του σχήματος. Δεν τίθεται θέμα για την ποιότητα του δίσκου, είναι αυτός που επιθυμούσατε, και -επιτρέψτε αυτό- ο Paul Gilbert έχει κάποιες απίστευτες στιγμές.

 

STATE OF SALAZAR – “All The Way”
Επιτέλους ένα εξώφυλλο στηριγμένο σε μια έξυπνη ιδέα, όμως και το περιεχόμενο είναι αναλόγως ποιοτικό. Δημιούργημα πέντε αποφοίτων της Ακαδημίας Μουσικής του Μάλμε, το παρουσιαζόμενο πρώτο τους άλμπουμ θα εκτιμηθεί δεόντως από τους φίλους του AOR και της Δυτικής Ακτής. Με ωραίες επιρροές από τους Toto, αλλά και τους Queen, το κουιντέτο των ικανών αυτών μουσικών προσφέρει συνθέσεις ωραίες στις λεπτομέρειές τους, με ωραία φωνητικά, ραφιναρισμένες, σωστά οργανωμένες ηχητικά. Σχήμα πολύ πιο αξιόλογο από διάφορα άλλα του ίδιου χώρου, που εκβιάζουν τις εντυπώσεις με χλιαρές αντιγραφές, έχει τις πιθανότητες μιας ωραίας διάκρισης και εξέλιξης.

 

STRYPER – “Live At The Whisky”
Ηχογραφημένο στο γνωστό, κατάμεστο ένα βράδυ του περσινού Οκτώβρη, club του Λος Άντζελες, το παρουσιαζόμενο άλμπουμ αποτελεί την απόδειξη ότι το φημισμένο κουαρτέτο αποδίδει εξαιρετικά. Είναι πλέον καθόλα δικαιολογημένη η επιστροφή του στα μουσικά πράγματα, και οι φίλοι του θα χαρούν πολύ παρατηρώντας με θαυμασμό το πόσο φορμαρισμένοι, εντυπωσιακά δυναμικοί και δοτικοί ακούγονται επί σκηνής ο Michael Sweet, ο Oz Fox, ο Tim Gaines και ο Robert Sweet. Βεβαίως, αν είχατε προσέξει τα δύο πρόσφατα άλμπουμ τους, δεν θα είχατε καμία αμφιβολία για αυτούς, αλλά και πάλι θα εκπλαγείτε από τη διάθεσή τους. Υποδειγματικά καλοί.

 

WORK OF ART – “Framework”
Επειδή σας αρέσουν οι εργασίες με επίπεδο και επειδή γνωρίζετε πόσο ταλαντούχοι είναι οι τρεις μουσικοί που απαρτίζουν το συγκρότημα από τη Στοκχόλμη, είναι σίγουρο ότι θα υποδεχθείτε με ευχαρίστηση το τρίτο τους άλμπουμ. Κάθε άλλη ανάλυση ή περιγραφή του νέου τους υλικού θα αποτελούσε κοινοτυπία, οπότε είναι προτιμότερο να σπεύσετε να το ακούσετε και να βγάλετε τα δικά σας θετικά συμπεράσματα, να επαληθεύσετε τις ωραίες υποψίες σας. Συνεχιστές της παράδοσης του αμερικανικού AOR, επιδεικνύουν μεγάλη άνεση όταν συνθέτουν καλοστημένα τραγούδια μελωδικού hard. Έχουν τον δέοντα, προσεγμένο ήχο, τη διάθεση για δημιουργία, ενισχύουν τη φήμη τους.

 

X-DRIVE – “Get Your Rock On”
Ο κιθαρίστας Jeremy Brunner από το Όρεγκον έφτασε στο Λος Άντζελες με κάμποσα τραγούδια που αποδείκνυαν τις επιρροές του από την παράδοση του αμερικανικού hard και τη δεκαετία του ’80. Όντας καλός συνθέτης, ευτύχησε να σχηματίσει ένα αναλόγως ικανό συγκρότημα (James Lomenzo, Keith St. John και Fred Fischer τα μέλη του), ενώ πρόλαβε και να συνεργαστεί με τον φημισμένο μηχανικό ήχου Andy Johns. Τώρα, αφότου πέρασε έναν χρόνο ετοιμάζοντάς το στο στούντιο, παρουσιάζει το πρώτο του άλμπουμ, απευθύνεται με αξιώσεις σε όσους εκτιμούν τις προσεγμένες εργασίες, και φαίνεται ότι θα σας απασχολήσει αρκετά στο μέλλον.