SLEASZY RIDER

Ambrotos, Ataraxia, Brvmak, Connate Exasperation, Uncovered For Revenge!

 Οι νέες προτάσεις της ελληνικής εταιρείας είναι ευθυγραμμισμένες με τα κριτήριά της, δηλαδή είναι ενδιαφέρουσες.

AMBROTOS – «῎Αμβροτος»
Ελληνομεξικανική κοινοπραξία με έδρα την Πάτρα, το απαρτιζόμενο από τρεις μουσικούς σχήμα συστήνεται στο κοινό του black με το παρουσιαζόμενο EP. Τα δύο τραγούδια που αυτό περιλαμβάνει είναι εμπνευσμένα από τις διδαχές του Ηρακλείτου και του Πυθαγόρα αντιστοίχως, γεγονός που μάλλον αρκεί για να σας προκαλέσει τις σωστές υποθέσεις σχετικά με το μυστικιστικό ύφος του σχήματος. Η θολή επιβλητικότητα, η δραστική παλινόρθωση μιας ξεχασμένης σοφίας, αποτελεσματικής σε πρόσκαιρο ανθρώπινο αλλά και συμπαντικό επίπεδο, είναι πράγματα στα οποία έχετε και εκτεθεί μέσω παλιότερων εκπροσώπων του ιδιώματος. Θα κατανοήσετε τις προθέσεις του συγκροτήματος, θα διαβλέψετε το περιθώριο υποχθόνιας επέκτασής του.

 

ATARAXIA – “Synchronicity Embraced”
Το ιταλικό συγκρότημα της τραγουδίστριας Francesca Nicoli και των τεσσάρων κυρίων που τη συνοδεύουν παρουσιάζει το εικοστό έκτο άλμπουμ της δράσης του. Όσο παρεξηγήσιμο κι αν φαντάζει αυτό το πλήθος των κυκλοφοριών, μόνο κάποιος που δεν έχει εκτεθεί στην αισθαντικότητα που αποπνέουν θα μπορούσε να κάνει μια παρόμοια σκέψη. Τουναντίον, δεν πρόκειται για εκδηλώσεις μιας εμμονής και όσοι  έχουν παρατηρήσει την έκκεντρη, αρχαιόστροφη πορεία του σχήματος μπορούν να είναι σίγουροι ότι και αυτή τη φορά θα λάβουν την επιθυμητή δόση υπερέκτασης από τη βαρύτητα καθημερινών, ανοικονόμητων προτάσεων. Έχετε όλοι μια ωραία αφορμή μελωδικής αποστασιοποίησης στη διάθεσή σας.

 

BRVMAK – “In Nomine Patris”
Ο Paul Masvidal κάνει φωνητικά σε ένα κομμάτι του παρουσιαζόμενου νέου δίσκου κι εσείς δεν έχετε λόγο να αμφιβάλλετε για τα κίνητρά του·  κάτι καλό θα διέκρινε στο σχήμα των τεσσάρων Ιταλών. Στο δεύτερο άλμπουμ τους επιχειρούν να κινηθούν πέρα από τα συνήθη όρια του ατμοσφαιρικού death, συνθέτουν πάνω στον άξονα Opeth - Porcunine Tree. Σαφώς ενδιαφέρουσα η πρόθεσή τους, δεν είναι όμως σίγουρο ότι μετουσιώνεται πάντοτε αποτελεσματικά. Όχι πως το όλο ύφος είναι κακό, αλλά η ανάπτυξη κάποιων κομματιών δεν τα καθιστά εύληπτα. Επίσης, τα άγρια φωνητικά συμπιέζουν την όποια διαφοροποιημένη πρόταση. Σίγουρα μπορούν καλύτερα.

 

CONNATE EXASPERATION – “Delusional Primacy”
Αν έχετε βεβαιωθεί πως η διάδοση παγκοσμίως του μεταλλικού ήχου έχει συντελεστεί, τότε δεν θα ακούσετε το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος από το Ιράν με τη συνήθη συγκαταβατικότητα όσων δήθεν εντυπωσιάζονται από την καταγωγή του. Αντιθέτως, θα εκτιμήσετε τη συνέπεια με την οποία εφαρμόζει τις πρακτικές του μεστού κακότητας, σβέλτου death. Με ποικίλες, αμερικανικές κυρίως επιρροές και τον δικό μας Γιώργο Τράκα στα τύμπανα, το σχήμα των νεαρών από την Τεχεράνη εμφανίζει την απαιτούμενη ετοιμότητα και επιθετικότητα, ώστε δικαιολογημένα να το πάρετε στα σοβαρά. Με οργανωμένους τους επιθετικούς του ελιγμούς, δίνει υποσχέσεις ενδιαφέρουσας εξέλιξης. Ας προχωρήσει.

 

UNCOVERED FOR REVENGE – “Daybreak”
Η Giorgia Albanesi και οι κύριοι που συναπαρτίζουν το εν λόγω κουαρτέτο ζουν στη Ρώμη και σας παρουσιάζουν το πρώτο τους άλμπουμ. Ειδικεύονται στο είδος που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μοντέρνο εμπορεύσιμο hard και πρόχειρα παραλληλίζεται με τους Halestorm. Η συστατική τους επιστολή είναι καλή, καθώς αποκαλύπτει ότι είναι ενημερωμένοι στον χώρο που κινούνται και ότι έχουν την κατάλληλη διάθεση. Δεν έχουν ακόμη την τεχνογνωσία ώστε να οργανώσουν μια παραγωγή που θα μορφοποιήσει αυτό που έχουν στο μυαλό τους και η τραγουδίστρια θα μπορούσε να τιθασεύσει λίγο τις ερμηνείες της, αλλά θα βρουν τον στόχο τους.