FRONTIERS RECORDS

Animal Drive, Coreleoni, Dukes Of The Orient, Revertigo, Shiraz Lane, Unruly Child!

 Το γιατί αξίζει να προσέξετε τις νέες προτάσεις της ιταλικής εταιρείας είναι αυταπόδεικτο.

ANIMAL DRIVE – “Bite!”
Επειδή δεν είναι σίγουρο ότι θα επιδεικνύατε ενδιαφέρον για κάποιο συγκρότημα από το Ζάγκρεμπ, αξίζει να πληροφορηθείτε ότι ιθύνων νους του συγκεκριμένου είναι ο Dino Jelusic, τραγουδιστής που αξιοποιεί τις παραστάσεις που απέκτησε με τους Trans-Siberian Orchestra, ως επιλογή του Paul O'Neill, αλλά και τις συστάσεις του Jeff Scott Soto. Το πρώτο άλμπουμ του σχήματος περιλαμβάνει τραγούδια σε hard rock ύφος, όπως αυτό ακούστηκε στην εμπορεύσιμη εκδοχή του στα χρόνια γύρω από το 1990, χωρίς πάντως υπερβολικούς μιμητισμούς, ακριβώς επειδή ο ερμηνευτής τους ηχεί πειστικός και ικανός. Με τη δέουσα παραγωγή, αξιοπρόσεκτο υλικό, αποτελεί εύστοχη συστατική επιστολή.

 

CORELEONI – “The Greatest Hits Part 1”
Ο κιθαρίστας Leo Leoni, ως μέλος και συνθέτης του σπουδαίου ελβετικού συγκροτήματος των Gotthard, επιλέγει μερικά από τα τραγούδια εκείνων και τα επανηχογραφεί, αυτή τη φορά με τον Ronnie Romero στα φωνητικά. Αν σκοπός του ήταν να τα υπενθυμίσει, εσείς που δηλώνετε ένθερμοι οπαδοί του σχήματος δεν τα έχετε ξεχάσει από τότε  που τα πρωτακούσατε και μάλλον θα θελήσετε να ακούσετε και τη νέα εκδοχή τους. Ωραίες hard rock συνθέσεις με τη δική τους δυναμική, συνοψίζουν ένα μέρος της ιστορίας των δημιουργών τους, παρουσιάζονται με την προσθήκη ενός νέου κομματιού, του “Walk On Water”.

 

DUKES OF THE ORIENT – “Dukes Of The Orient”
Για σας τους θιασώτες της σκηνής του AOR, τα πλαίσια της συνεργασίας του John Payne με τον Erik Norlander ήταν λίγο πολύ από καιρό προσδιορισμένα, χωρίς αυτό να θεωρείται αρνητικό. Ακούγοντας το νέο άλμπουμ τους έχετε την ευκαιρία να ακούσετε συνθέσεις που χαρακτηρίζονται για τους ήπιους, σταθερούς, διακριτικούς τους τόνους. Υλικό σοβαρό, όπου η μελωδικότητα δεν είναι κραυγαλέα, όπου η όποια ευαισθησία δεν γίνεται παρεξηγήσιμη, ακριβώς γιατί είναι προσεκτικά εκφρασμένη. Ποιοτική εργασία και λόγω του επιπέδου των οργανοπαικτών που συμμετέχουν, σας ενδιαφέρει, καθώς εκτιμάτε την αποστασιοποίηση του ιδιώματος από τα τρέχοντα ρεύματα.

 

REVERTIGO – “Revertigo”
Το σουηδικό σχήμα αποτελεί το προσωπικό όχημα του τραγουδιστή Mats Levén και του κιθαρίστα Anders Wikström και το παρουσιαζόμενο άλμπουμ τους μπορεί να θεωρηθεί ως μια απόδειξη του ότι μπορούν να γίνονται αρκετά παραγωγικοί, ακόμη κι αν κινητοποιούνται από το γεγονός της σύμπραξής τους και όχι απαραιτήτως από κάποιο άλλο λόγο. Με -σίγουρα- καλό ήχο, οι συνθέσεις τους χαρακτηρίζονται από την ερμηνεία του πρώτου, έχουν ιδιαίτερο ύφος, εμφανίζουν διακριτική ποικιλία. Ίσως να μην πρόκειται για το υλικό που θα σας ξεσηκώσει, δεν θα δυσκολευτείτε να εντοπίσετε τα θετικά του στοιχεία, θα περιμένετε όμως κάτι περισσότερο πηγαίο στη συνέχεια.

 

SHIRAZ LANE – “Carnival Days”
Το κουιντέτο των νεαρών φινλανδών μουσικών εξελίσσεται. Ακόμη κι αν στο νέο, δεύτερο άλμπουμ τους δεν προσφέρουν πολλά από τα τραγούδια εκείνα που θα απαιτούσαν επιθετικά την προσοχή του ατίθασου hard κοινού, επιδεικνύουν έναν ενδιαφέροντα χαρακτήρα. Σε σχέση με την πρώτη τους εργασία, φαίνεται πως κινούνται λίγο πιο πέρα από τις αρχικές τους επιρροές. Καθώς ενίοτε ακούγονται σκεπτικοί ή επεξεργάζονται μελωδίες που δεν εξαντλούνται στην πρώτη τους σύλληψη, υποθέτει κανείς ότι αναζητούν κάποιες νέες ισορροπίες. Αξίζει να παρακολουθήσετε τις προτάσεις τους, θα διακρίνετε ότι έχουν στοιχεία που αξιοποιήσιμα μπορούν εν καιρώ να τους αναδείξουν. Συμπαθείς, ικανοί.

 

UNRULY CHILD – “Unhinged Live From Milan”
Στην περίπτωση κάποιων άλλων, θα μπορούσατε να είχατε σταθεί με περίσκεψη απέναντι σε ένα ανάλογο άλμπουμ τους. Στην περίπτωση πάντως του αμερικανικού συγκροτήματος ξέρετε ότι η παρουσίαση του  πρώτου άλμπουμ του ενώπιον κοινού είναι ένα από τα γεγονότα όπου κάθε ενδεχόμενο σκοπιμότητας καταρρίπτεται. Ομάδα σαφώς ικανών μουσικών, αποδίδει με τον δέοντα τρόπο τραγούδια με τα οποία κερδίζει ακόμη και σήμερα φίλους, υπενθυμίζει τους λόγους που η φήμη της διατηρήθηκε για χρόνια. Θα τα ακούσετε με καλή διάθεση, ισόποση αυτής με την οποία προσφέρθηκαν από σκηνής, θα επιβεβαιώσετε τη συμπάθειά σας προς τους δημιουργούς τους.