MIGHTY MUSIC

Asphodelia, Blitzkrieg, Estate, Iron Angel!

Πεπεισμένοι για τη φιλοσοφία της δανέζικης εταιρείας, ενημερώνεστε για τις νέες της προτάσεις.

ASPHODELIA – “Welcome Apocalypse”
Το ιταλικό συγκρότημα παρουσιάζει το πρώτο του άλμπουμ καθιστώντας σαφέστατη την πρόθεσή του να διακριθεί στον χώρο του συμφωνίζοντος, εκλεπτυσμένου, ραφιναρισμένου όσο και εμπορεύσιμου δυναμισμού. Με την Samuela Fuiani στα φωνητικά και με παραγωγή απολύτως σταθμισμένη στις απαιτήσεις του ιδιώματος, το υλικό του τραβά την προσοχή, κινδυνεύει όμως να αρχειοθετηθεί λόγω υπερπροσφοράς ανάλογων εργασιών. Επειδή θα ήταν άδικο να επιτρέψετε κάτι τέτοιο, θα το ακούσετε, θα εκφραστείτε θετικά και θα ενημερώσετε τους συμπαθείς δημιουργούς του ότι πλέον παρακολουθούνται. Ίσως αυτή η κίνηση τους δώσει την απαιτούμενη ψυχολογική φόρτιση για να παράξουν κάτι περισσότερο πηγαίο και προσωπικό. Μπορούν.

 

BLITZKRIEG – “Judge Not”
Όπως είχε επισημανθεί και στην παρουσίαση του επτάιντσου “Reign Of Fire”, το βρετανικό συγκρότημα χαρακτηρίζεται από μια αναγνωρίσιμη σοβαρότητα που προσωποποιείται στα φωνητικά του Brian Ross και αυτός είναι ο πρώτος λόγος που θα θελήσετε να ακούσετε το νέο άλμπουμ του ιστορικού σχήματος. Τα τραγούδια που έχουν αγέρωχο, ηρωικό τόνο σίγουρα θα σας αρέσουν, ενώ θα υποθέσετε ότι οι δημιουργοί τους θα μπορούσαν να είχαν επεξεργαστεί διεξοδικότερα κάποιες άλλες ιδέες τους. Όσον αφορά τον ήχο του δίσκου, θα ήταν προτιμητέα μια άλλη προσέγγιση ανάμεσα στην παράδοση του NWOBHM και τον ήχο του σήμερα. Μην ανησυχείτε, παραμένουν υπολογίσιμοι.

 

ESTATE – “Mirrorland”
Αν αναζητήσετε την παρουσίαση του προηγούμενου πρώτου άλμπουμ του ρωσικού συγκροτήματος, του “Fantasia”, θα δείτε ότι είχε χαρακτηριστεί ως το αναγκαίο, διδακτικό βήμα μιας ομάδας μουσικών που είχαν να διαμορφώσουν την ταυτότητά τους στον χώρο του μοντέρνου power. Ακούγοντας τον νέο τους δίσκο θα διαπιστώσετε εμφανή πρόοδο σε όλους τους τομείς. Ανέλαβαν ξανά οι ίδιοι τις ηχογραφήσεις, τη μείξη και το mastering και το αποτέλεσμα απηχεί τις ωραίες φιλοδοξίες τους. Μάλλον πιο κοντά στις σκανδιναβικές ποιοτικές σταθερές του συμφωνικού ιδιώματος, κάπου θα μπορούσαν να είχαν τιθασεύσει τις πομπώδεις διαθέσεις τους, αλλά δεν θα τους παρεξηγήσετε για αυτό. Εξελισσόμενοι.

 

IRON ANGEL – “Hellbound”
Μπορεί ο τραγουδιστής Dirk Schröder να είναι το μόνο εναπομείναν μέλος της αυθεντικής σύνθεσης, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το νέο άλμπουμ του γερμανικού συγκροτήματος δεν θα αρέσει σε σας, τους αγοραστές των δύο πρώτων δίσκων του. Ακόμη κι αν τα τριάντα δύο χρόνια δισκογραφικής αδράνειας σάς βάζουν σε υποψίες, όταν ακούσετε το συγκεκριμένο υλικό θα παραδεχθείτε τα κίνητρα των δημιουργών του, τη συνέπειά τους στο σβέλτο, νευρώδες και συνάμα σταθερό, τευτονικό heavy της δεκαετίας του ’80, θα σας κάνει εντύπωση η απελευθερωμένη παλιά ορμητικότητα που το διέπει. Από τις περιπτώσεις που ξέρετε τι παίρνετε, το εγκρίνετε.