FRONTIERS RECORDS

Ammunition, Delta Deep, Labyrinth, Mike LePond's Silent Assassins, Lione-Conti, Rick Springfield!

Το δίχως άλλο, θα μείνετε ικανοποιημένοι από τις νέες προτάσεις της ιταλικής εταιρείας.

AMMUNITION – “Ammunition”
Ο Age Sten Nilsen, που γνωρίσατε ως τραγουδιστή των Wig Wam, αποδεδειγμένα μπορεί να αποδώσει κομμάτια πολλών διαφορετικών ειδών. Επίσης, είναι τόσο εξωστρεφής όσο πρέπει να είναι κάποιος που έχει πίστη στις ικανότητές του και τη σοβαρή πρόθεση να κάνει τους γύρω του να ευθυμούν. Από το εξώφυλλο του δεύτερου άλμπουμ του σχήματός του απουσιάζει αυτή τη φορά το κτητικό ονοματεπώνυμό του, ίσως επειδή ο Erik Mårtensson, ο Lasse Finbråten και άλλοι ταλαντούχοι μουσικοί συνέβαλαν ισόποσα στη δημιουργία υλικού που συνοψίζει τη νορβηγική ευχέρεια στη σύνθεση εύρυθμου, μελωδικού hard. Θα το ακούσετε αβίαστα και θα την αναγνωρίσετε ευχαρίστως.

 

DELTA DEEP – “East Coast Live”
Εύστοχη η επωνυμία του σχήματος, το βάθος αντιστοιχίζεται με τη σαφήνεια. Να είστε σίγουροι ότι ακόμη κι αν δεν γνωρίζατε ότι μέλη του διατελούν διακεκριμένοι μουσικοί (Phil Collen, Robert DeLeo, Forrest Robinson) θα ακούγατε το παρουσιαζόμενο άλμπουμ για τις ερμηνείες της τραγουδίστριας Debbi Blackwell-Cook. Ανεξαρτήτως του αν είστε δηλωμένοι μελετητές ή περιστασιακοί ακροατές των blues, θα παραδεχθείτε ότι η ωραία ατμόσφαιρα όπως έχει αποτυπωθεί στον δίσκο είναι τέτοια στην οποία θα θέλατε να βρεθείτε σε κάποια βραδινή σας έξοδο. Από τις περιπτώσεις όπου κανείς δεν μπορεί να αποκλειστεί από την καλή μουσική, απολαυστικά εορταστική, θελκτική.

 

LABYRINTH – “Return To Live”
Αν δηλώνετε οπαδοί του ιταλικού συγκροτήματος, ιδίως αν είστε από τους παλιούς, θα χαρείτε ακούγοντας το παρουσιαζόμενο νέο του άλμπουμ. Ηχογραφημένο ενώπιον του κοινού της πατρίδας του, το σχήμα παίζει όλα εκείνα τα τραγούδια που σίγουρα θα θέλατε να ακούσετε σε κάποια συναυλία του. Ίσως ο από σκηνής ήχος του να τα κάνει εδώ λίγο πιο τραχιά, να μη γίνεται αμέσως διακριτή εκείνη η φινέτσα που κάποτε έκανε το σεξτέτο να ξεχωρίσει, αλλά δεν θα ενοχληθείτε από αυτό το γεγονός. Αντιθέτως, θα σκεφθείτε ότι αξίζει κάποια στιγμή να του αποδώσετε κι εσείς τα εύσημα από κοντά.

 

MIKE LEPOND’S SILENT ASSASSINS – “Pawn And Prophecy”
Θα ακούγατε πολύ ευχαρίστως οποιοδήποτε άλμπουμ στο οποίο θα έπαιζε ο αμερικανός μπασίστας, επειδή θαυμάζετε την τεχνική και την αντίληψή του, πόσο μάλλον το νέο, δεύτερο του προσωπικού του σχήματος. Στις συνθέσεις που περιλαμβάνει σε αυτό θα διακρίνετε την προσωπική του άποψη ως προς τη σύνθεση και θα παραδεχθείτε πως διατηρεί υψηλό τον δυναμικό ενθουσιασμό του. Θα διαπιστώσετε πως φέρει σταθερές τις επιρροές του από το μέταλλο που παρήχθηκε στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’80 αλλά και πως συνταιριάζει επιτυχώς νεότερες τάσεις. Ο Alan Tecchio βεβαίως στα φωνητικά τον εξυπηρετεί τα μάλα.

 

LIONE – CONTI – “Lione – Conti”
Δεδομένης της φήμης των δύο Ιταλών, η ιδέα της σύμπραξής τους ήταν πραγματικά καλή. Καθένας τους μπορεί με την ερμηνεία του να αναβαθμίσει οποιαδήποτε σύνθεση, ενώ κάποιοι από σας θέλετε να επαληθεύετε στην εκφραστικότητά τους την ωραία επιρροή της μουσικής παράδοσης της χώρας καταγωγής τους. Ο Simone Mularoni ανέλαβε να υλοποιήσει το όλο εγχείρημα, έγραψε τα τραγούδια και ανέλαβε την παραγωγή το δίσκου. Το αποτέλεσμα είναι σαφώς άνω του μετρίου, έχει πολλές καλές, μελωδικού δυναμισμού στιγμές, υπογραμμίζει τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά των δύο τραγουδιστών, είναι προϊόν ευγενικών προθέσεων, ίσως όχι πάντα και πηγαίας έμπνευσης. Δικαιολογημένα σας ενδιαφέρει.

 

RICK SPRINGFIELD – “The Snake King”
Υπάρχουν τραγούδια που κερδίζουν τις εντυπώσεις με την αμεσότητά τους. Είναι καλοπαιγμένα με διακριτικό τρόπο, έχουν ωραίο ήχο, άνετη ροή, είναι ισορροπημένα. Οι ρυθμοί και οι μελωδίες τους είναι αβίαστα υποστηρικτικές μηνυμάτων και απόψεων, αν μάλιστα πρόκειται για αμερικανικά προϊόντα, τότε σε κάποιες μελοποιημένες αφηγήσεις εμπλέκονται διασκεδαστικά παράνομοι, άγιοι και ο οξαποδώ. Τέτοια περιλαμβάνονται στο νέο άλμπουμ του γνωστού δημιουργού και θα χαρείτε να τα ακούσετε, όχι απλώς ως μια υπόμνηση της μουσικής παράδοσης της πατρίδας του, αλλά επειδή ηχούν ουσιώδη. Τραγούδια που μπορούν να δημιουργήσουν φιλική ατμόσφαιρα οπουδήποτε κι αν παίζονται, πρόθυμα τα αναζητάτε.