LOUD RAGE MUSIC

Atlases, Bereft Of Light, Descend Into Despair, Funeral Baptism, Sombre Croisade, The Wake!

Θεωρείται κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι οι θιασώτες του ακραίου ήχου θα βρουν ενδιαφέρουσες τις παρακάτω προτάσεις της εταιρείας.

ATLASES – “Penumbra” (Pest)
Πέντε νεαροί μουσικοί από τη Φινλανδία συστήνονται με το πρώτο τους EP και σας υπενθυμίζουν γιατί κάποια στιγμή θα πρέπει να εκτεθείτε στη λευκότητα των τοπίων της πατρίδας τους. Δηλώνουν ότι παίζουν «modern post» μέταλλο και όταν τους ακούσετε θα σκεφτείτε ότι ο πλεονασμός των επιθέτων περισσότερο εξηγεί τις προθέσεις τους παρά περιγράφει τη μοναδικότητα του υλικού τους. Σκεφθείτε καλύτερα ότι η αργή τονική κίνηση και τα άγρια φωνητικά εντάσσονται σε μια παράδοση του ατμοσφαιρικού ήχου της πατρίδας τους, εκείνου που σας αφήνει εκτεθειμένους και περιπλανώμενους σε αχαρτογράφητα παγερά τοπία. Δέχεστε ευχαρίστως να περιηγηθείτε εκεί μαζί τους.

 

BEREFT OF LIGHT – “Hoinar”
Ο ρουμάνος Daniel Neagoe, λόγω προϋπηρεσίας, μπορεί να θεωρείται αρκετά έμπειρος ώστε να οργανώνει τις προθέσεις του, δηλαδή το νέο άλμπουμ του προσωπικού του οχήματος μπορεί να εκληφθεί ως αντιπροσωπευτικό εκείνου. Ανέλαβε τις ηχογραφήσεις όλων των οργάνων με σκοπό να αποδώσει όσα συναισθήματα μπορούν να εμπνεύσουν το λυκόφως και το λυκαυγές και το αποτέλεσμα προκαλεί αίσθηση. Με νεφελώδη ήχο, το υλικό του ακούγεται δραματικό, με κραυγές, εμμονικές μελωδίες αλλά και διαλείμματα αποσυμπίεσης. Όχι πως δεν έχετε ξανακούσει κάτι παρόμοιο, θα αντιληφθείτε, όμως, τις προθέσεις του και για αυτές θα εκτιμήσετε υπό όρους θετικά την εργασία του.

 

DESCEND INTO DESPAIR – “Synaptic Hell”
Προτού σαρκάσετε την επωνυμία του σεπτέτου από τη Ρουμανία, ενημερωθείτε για τη χρησιμότητα του δεύτερου άλμπουμ του. Απαρτιζόμενο από πέντε κομμάτια, το περιεχόμενό του μπορεί να χαρακτηριστεί ως doom death, όπως το ιδίωμα ξεκίνησε να μορφοποιείται και να κερδίζει τους ανένταχτους ακροατές στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Όχι απαραιτήτως οι πιο ευσύνοπτες οι συνθέσεις ή καλύτερο το εκτελεστικό επίπεδο, αλλά ξέρετε ότι εδώ έχει σημασία η απόδοση της διάθεσης. Σταθείτε, λοιπόν, μόνοι στο σκοτάδι και με τη συγκεκριμένη υπόκρουση ανασηκώστε τη σιωπή, ανακαλέστε ενοχές, θυμηθείτε πότε νιώσατε ντροπή, αναλύστε συγκρουσιακές καταστάσεις. Μετά προχωρήστε αναβαπτισμένοι.

 

FUNERAL BAPTISM – “The Venom Of God”
Η επωνυμία του συγκροτήματος, ο τίτλος και το εξώφυλλο του πρώτου του δίσκου κατευθύνουν εύκολα τους συνειρμούς σας ως προς το να ορίσετε το περιεχόμενο αυτού. Συνυπολογίστε ότι το σχήμα εδρεύει στο Βουκουρέστι, ότι ο ήχος του είναι ηθελημένα μέτριος και μάλλον θα έχετε αντιληφθεί ότι βρίσκεστε κοντά σε κάποιους που ασκούνται στο ακραιφνές black. Με περίσσια κακότητα, χωρίς κάποια πρωτοτυπία ύφους, εκφράζουν την υποστήριξή τους προς κάθε βλάσφημη πράξη που μπορεί να επενδυθεί με τη βιαιότητα του ιδιώματος. Απειλητικοί στα ομιχλώδη τοπία που κινούνται, αποδεικνύουν ανησυχητικά ότι μπορούν να αποτελέσουν μια άξια εφεδρεία.

 

SOMBRE CROISADE – “Balancier Des Âmes” (Pest)
Για τη μουσική ταυτότητα του Malsain και του Alrinack, των κυρίων που απαρτίζουν το εν λόγω συγκρότημα, δεν τίθεται θέμα· είναι ταγμένοι στο black. Ο πρώτος χειρίζεται ανηλεώς τις κιθάρες και τα τύμπανα, ο έτερος έχει αναλάβει εξίσου δραστικά το μπάσο και τα φωνητικά. Αμφότεροι Γάλλοι, στιχουργούν στη μητρική τους γλώσσα, πράγμα που προσδίδει άλλο τόνο το υλικό τους. Ακούγοντας το νέο, δεύτερο άλμπουμ τους, θα εκφραστείτε θετικά για την εμμονική μελωδικότητα, τις φράσεις διαρκείας που συνιστούν χαρακτηριστικό του ιδιώματος στο οποίο ασκούνται, μα και την πλήρη αξιοποίηση της σκοτεινής ενέργειας που τους κινητοποιεί.

 

THE WAKE – “Earth’s Necropolis”
Μην τους συγχέετε με τους Φινλανδούς που έδρασαν πριν καιρό υπό την ίδια επωνυμία, εδώ έχετε τη γερμανορουμανική σύμπραξη του XII και του V. Ο πρώτος έχει αναλάβει όλα τα όργανα, ο έτερος τα φωνητικά και τους στίχους. Ειδικεύονται στο σαφώς τυραννικό, επιθετικό black, εκείνο το οποίο συνοψίζει ποικίλες ισχυρές σκανδιναβικές επιρροές και αρέσει επειδή ακούγεται τόσο κακόβουλο όσο πρέπει. Το πρώτο τους άλμπουμ έχει καλό ήχο, τα φωνητικά είναι πειστικά των διαθέσεων, εντοπίζονται και κάποια εκτελεστικά ολισθήματα που μάλλον θα βάλετε σε δεύτερη μοίρα. Εξελίξιμο σχήμα, με λίγη περισσότερη επιμέλεια στις λεπτομέρειες, μπορεί να αναδειχθεί.