SLEASZY RIDER RECORDS

Lloth, Megasonic, Regardless Of Me, Tantal, Voltumna!

 Επειδή από καιρό έχετε καταλάβει ότι καμία γαλιφιά δεν μπορεί να θολώσει μακροπρόθεσμα την κρίση σας, για μια ακόμη φορά επιδεικνύετε καλοπροαίρετο ενδιαφέρον για τις προτάσεις της ελληνικής εταιρείας.

LLOTH – “Athanati (Immortal)”
Θεωρώντας πως γνωρίζετε την ιστορία του σχήματος, δεχθείτε γρήγορα την άποψη ότι το πρώτο άλμπουμ του είναι πραγματικά καλό, αξιοπρεπές, σοβαρό όπως προσιδιάζει σε ανάλογες τιμητικές κινήσεις. Βεβαίως, θα αναγνωρίσετε στο συγκεκριμένο υλικό τη σύνδεση των δημιουργών του με την ελληνική, σκοτεινή, ιδιάζουσα μελωδικότητα που αναπτύχθηκε κατά το πρώτο μισό της δεκαετίας του ’90, αλλά δεν θα σκεφθείτε ότι πρόκειται για κάτι επιτηδευμένο. Αντιθέτως, θα διαπιστώσετε ότι είναι προϊόν εργασίας που σταθμίστηκε με ωραία κριτήρια και οργανώθηκε αναλόγως ηχητικά. Η συμμετοχή του Σάκη Τόλη και του Ευθύμη Καραδήμα σε αυτή επεξηγεί ευθέως και καλύτερα όλα τα παραπάνω.

 

MEGASONIC – “Without Warning”
Το βελγικό συγκρότημα εντάσσεται στην ωραία κατηγορία εκείνων που απαρτίζονται από καλούς οργανοπαίκτες που μπορούν να δραστηριοποιηθούν επιτυχώς σε πολλά είδη. Είναι, λοιπόν μάλλον ζήτημα στόχευσης το γεγονός ότι τα τραγούδια του δεύτερου άλμπουμ του εμφανίζουν μεν ποικιλία, από το άνετο hard ως το επιταχυνόμενο heavy, χωρίς απαραιτήτως να ορίζουν το στίγμα του. Θα τα ακούσετε με ενδιαφέρον, γιατί τα φωνητικά του Dimitri Verhoeven είναι σωστά τοποθετημένα και γιατί κάποιες μελωδικές γραμμές αποκαλύπτουν τη θετική διάθεση των δημιουργών τους. Γίνεται πολύ εύκολα φανερό ότι, αν αυτοί αποφάσιζαν να κινηθούν σε πιο επαγγελματικά πλαίσια, θα μπορούσαν να διακριθούν.

 

REGARDLESS OF ME – “The Covenant”
Massive Attack, Portishead, Faithless, Tool, Meshuggah, Katatonia: Αυτά είναι τα συγκροτήματα που αναφέρουν ως επιρροές του δικού τους η τραγουδίστρια Arys Noir και οι τρεις κύριοι που τη συνοδεύουν. Αθροίζοντάς τες, θα περίμενε κανείς το τρίτο άλμπουμ των μιλανέζων μουσικών να ηχούσε αντιστοίχως ενδιαφέρον, δεν είναι όμως σίγουρο ότι η παραγωγή του ήταν η αποτελεσματικότερη δυνατή. Τα μέλη του σχήματος μπορεί να παίζουν εντεκάχορδες κιθάρες, επτάχορδα μπάσα, να προγραμματίζουν και αναμειγνύουν διάφορα πράγματα, αλλά μάλλον δεν αποστασιοποιήθηκαν αρκετά από το υλικό τους κατά τη διάρκεια της δόμησης και ενορχήστρωσής του. Εσείς ελέγξετε αυτή την άποψη.

 

TANTAL – “Ruin”
Αν διατηρείτε κάποιο ενδιαφέρον για τα συγκροτήματα που προέρχονται από τη Ρωσία, θα έχετε παρατηρήσει ότι, ενώ διαθέτουν τον εξοπλισμό για μια καλή παραγωγή, δεν πλησιάζουν τις σταθερές των ιδιωμάτων στα οποία ασκούνται. Αυτό δεν φαίνεται να ισχύει για το μοσχοβίτικο σχήμα  που απαρτίζεται από την καλή τραγουδίστρια Sofia Raykova και τρεις κυρίους. Εκκινώντας από τους Lacuna Coil, οι συγκεκριμένοι μουσικοί παραδίδουν στο τρίτο τους άλμπουμ μοντέρνο και ισορροπημένο υλικό, αρκετά φινετσάτο και εκλεπτυσμένο, αλλά όχι άνευρο. Από τη σημερινή τους θέση, μόνο υπό την επιστασία κάποιου αναγνωρισμένου συνεργάτη θα μπορούσαν να ακουστούν καλύτεροι και αυτό λέει κάτι.

 

VOLTUMNA – “Dodecapoli”
Το εν λόγω black συγκρότημα διαφοροποιείται από άλλους εξτρεμιστές του ίδιου χώρου λόγω της καταγωγής του. Ομοιάζει μεν με κάποιους, η ενασχόλησή του όμως με την αρχαιότητα και τα φωνητικά κατευθύνουν  τις υποψίες σας προς την Ιταλία. Το τρίτο του άλμπουμ είναι θεματικό, αφορά βεβαίως τις πόλεις της Ιωνίας, και θα το εκτιμήσετε για την κακότητα, την αυστηρή μελωδικότητα, τις ταχύτητές του. Θα σκεφτείτε ότι οι μουσικοί του κουαρτέτου ήθελαν επιτακτικά να αποτυπώσουν τις απόψεις τους για το παρελθόν. Από εκτελεστικής άποψης, λάβετε υπόψη ότι ο μπασίστας του είναι και μέλος των ικανών στις ορμητικές μανούβρες Hideous Divinity.