STORMSPELL RECORDS

Ancient Empire. Detest, Nightstryke, The Outer Limits, Volcana!

Θεωρείται δεδομένο ότι η εν λόγω εταιρεία σάς προτείνει υψηλής καθαρότητας μεταλλικά προϊόντα, για αυτό και προσέχετε τους νέους της δίσκους.

ANCIENT EMPIRE – “The Tower”
Το τρίτο άλμπουμ του αμερικανικού συγκροτήματος είναι από αυτά που τραβούν την προσοχή για τα δομικά τους χαρακτηριστικά. Ακούγοντας έστω κι ένα απόσπασμά του θα διαπιστώσετε ότι το τραγουδιστής Joe Liszt και οι σύντροφοί του συνεχίζουν να κινούνται με αποφασιστικότητα στα πεδία του power. Σταθερά περίεργοι εσείς για τα τεκταινόμενα στον συγκεκριμένο χώρο, θα θελήσετε να δείτε τι έχουν πετύχει με τη νέα τους εργασία. Τότε ίσως διαπιστώσετε ότι ενώ προσφέρουν ωραίες στιγμές, έχουν και κάποιες άλλες που φαίνεται ότι ο δυναμισμός τους δεν τακτοποιήθηκε αποτελεσματικά, κάπου οι περιπετειώδεις αφηγήσεις τους έμειναν μετέωρες. Τους ελέγχετε βεβαίως.

 

DETEST – “The End Of All Ends”
Το διάστημα 1989-1991, το σουηδικό συγκρότημα παρουσίασε έξι demo προτού μετασχηματιστεί στους Twilight, τους μετέπειτα Beyond Twilight. Το παρουσιαζόμενο άλμπουμ περιλαμβάνει εν μέρει ανακατασκευασμένο υλικό που δεν διακινήθηκε τότε και συμπληρώνει έτσι την εικόνα που μπορείτε να έχετε για τη δυναμική του κουαρτέτου. Αν διατηρείτε κάποιο ενδιαφέρον για το ευρωπαϊκό διαφοροποιημένο power, όπως εννοείτο εκείνη την εποχή, τότε θα διακρίνετε το ιδιαίτερο προφίλ των δημιουργών αυτού του υλικού, τις καλές τους προθέσεις για μεταλλική μουσική με χαρακτήρα. Δίσκος που θα εκτιμηθεί από όσους μπορούν να τον τοποθετήσουν ιστορικά στο παρελθόν του οποίου προϊόν είναι.

 

NIGHTSTRYKE – “Power Shall Prevail”
Οι τρεις νεαροί φινλανδοί που απαρτίζουν το εν λόγω συγκρότημα ανήκουν στην κατηγορία εκείνων που δίνουν τα νιάτα τους για να ακουστούν όπως κάποιοι που στο πρώτο μισό της δεκαετίας του ’80 υπήρξαν έφηβοι ή νεανίες. Στο πρώτο τους άλμπουμ αποδεικνύουν ότι ξέρουν να εφαρμόζουν τις βρετανικές φόρμες εκείνης της εποχής, ότι κάνουν κάτι παραπάνω από το να μιμούνται τους ήρωες εκείνης της περιόδου, δεν γίνονται γραφικοί, παίζουν καλά. Ο ήχος τους, παρότι σωστά παλαιωμένος, θα μπορούσε να είναι καλύτερος στις λεπτομέρειες, αλλά αυτό ουδόλως θα σας εμποδίσει να σχηματίσετε θετική γνώμη για αυτούς. Υποστηρίξτε τους.

 

THE OUTER LIMITS – “Apocalypto”
Το κουιντέτο από το Μπουργκάς παρουσιάζει το δεύτερο άλμπουμ και εσείς μπορείτε να το προσέξετε όχι μόνο επειδή ο μπασίστας του σχήματος έχει υιοθετήσει το -σαρκαστικό σε σχέση με τη διαφθορά της γείτονος χώρας;- ψευδώνυμο Policeman. Αντιθέτως, θα το ακούσετε γιατί επιβεβαιώνει με ωραίο τρόπο τις δηλωμένες επιρροές των μελών του, δηλαδή τους μεγάλους της thrash σκηνής του Bay Area. Αν μάλιστα τα φωνητικά είχαν καλύτερη χροιά, η όλη εργασία θα γινόταν αποδεκτή χωρίς τους περιορισμούς που προκαλούν τοπικιστικοί συνειρμοί. Πραγματοποιούν δυναμικές μανούβρες, είναι συνεπείς προς απαιτητικό είδος που παίζουν, θα καταλάβετε ότι ξέρουν τι κάνουν.

 

VOLCANA – “Goddess Of Flame”
Το αμερικανικό τρίο παρουσιάζει το πρώτο του άλμπουμ, αλλά δεν είναι σίγουρο πως πρόκειται για μια εργασία που θα σας ενθουσιάσει, μάλλον οι δημιουργοί της άφησαν αρκετά πράγματα χωρίς περεταίρω επεξεργασία, ίσως χάριν ύφους. Το πρώιμο hard και heavy στο οποίο ειδικεύονται ναι μεν λαμβάνει την υπόστασή του από τον ακατέργαστο ηλεκτρισμό του παρελθόντος, όμως ο ήχος του δίσκου θα μπορούσε να ήταν καλύτερος, με αποτελεσματικότερη μείξη και σε επίπεδο σύνθεσης να υπήρχαν κάποια εύληπτα στη δομή τους τραγούδια. Επίσης, τα φωνητικά δεν φαίνεται να βοηθούν πάντοτε την κατάσταση. Καλύτερα να ελέγξετε προσωπικά την παραπάνω άποψη.