LISTEN LIVE

FRONTIERS RECORDS

Circus Maximus, Kryptonite, The Nights, Quiet Riot, World Trade!

 Ιδιαίτερου ενδιαφέροντος οι νέες προτάσεις της ιταλικής εταιρείας, υπενθυμίζουν το ποιοτικό εκείνο προφίλ της, που, συχνά και χάριν εύκολης κατηγοριοποίησης, παραγνωρίζεται.

CIRCUS MAXIMUS – “Havoc In Oslo”
Ακόμη κι αν περιμένατε κάτι διαφορετικό με το άλμπουμ “Havoc”, δεν θα αρνηθείτε να ακούσετε το παρουσιαζόμενο υλικό. Ηχογραφημένο ενώπιον κοινού στο Όσλο, πέρυσι στις 6 Φεβρουαρίου, αποτελεί μια ωραία απόδειξη των ικανοτήτων των νορβηγών μουσικών που απαρτίζουν το προοδευτικό κουιντέτο. Βεβαίως, εδώ έχει την τιμητική του το προαναφερθέν άλμπουμ, καθώς συμπεριλαμβάνονται έξι τραγούδια από αυτό, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν θα ακούσετε και πολλά από τα κομμάτια εκείνα που έχουν καταστήσει το σχήμα αναγνωρίσιμο και ιδιαιτέρως αγαπητό. Ωραία σύνοψη της ως τώρα πορείας του, επιβεβαιώνει τη φινέτσα του, κολακεύει τα ποιοτικά σας κριτήρια βεβαίως.

 

KRYPTONITE – “Kryptonite”
Jakob Samuel, Michael Palace, Pontus Egberg, Robban Bäck: Αν έχετε έστω και μερική γνώση των βιογραφικών τους, τότε δικαιολογημένα θα θεωρήσετε τη σύμπραξή τους ευτυχή. Προσθέστε στην εξίσωση τον Alessandro Del Vecchio στον ρόλο του παραγωγού και τότε μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το νέο τους άλμπουμ είναι ένα ωραίο, μεστό δείγμα μελωδικού δυναμισμού. Αποτελεί την απόδειξη τού ότι όταν οι συμμετέχοντες σε ένα ανάλογο εγχείρημα είναι ικανοί μουσικοί και συντονισμένοι στις προθέσεις τους, το αποτέλεσμα ηχεί κολακευτικό τους. “Chasing Fire”, “Love Can Be Stronger”, αυτά είναι δύο τραγούδια που γρήγορα μπορούν να σας πείσουν για τα παραπάνω.

 

QUIET RIOT – “Road Rage”
Οφείλετε να αναγνωρίστε στον Frankie Banali το καλώς εννοούμενο πείσμα να δώσει συνέχεια στο συγκρότημα με το οποίο κάποτε διακρίθηκε. Πολύ καλός τυμπανιστής, ακούγεται αποφασιστικός στο νέο άλμπουμ του κουαρτέτου. Αν πάντως παρακολουθήσατε εγκαίρως την ανάδειξη και την ασταθή πορεία του σχήματος, δεν είναι σίγουρο ότι τώρα θα λάβετε την ανταγωνιστική, επιθετική, ικανοποίηση που προσδοκούσατε. Φαίνεται πως από το συγκεκριμένο υλικό λείπει η μεταλλική χροιά που θα επανασυνέδεε την ομάδα με τον λαό της, ενώ και ο νέος τραγουδιστής James Durbin μοιάζει παγιδευμένος στις προθέσεις του αρχηγού. Άραγε ο μπασίστας Chuck Wright τα ενέκρινε όλα αυτά;

 

THE NIGHTS – “The Nights”
Το κουαρτέτο του τραγουδιστή Sami Hyde και του κιθαρίστα Ilkka Wirtanen προσφέρει μια από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις της χρονιάς. Συνεργάτης συνθέτης των Magnificent ο πρώτος, παραγωγός σε τέσσερα άλμπουμ των Reckless Love ο δεύτερος, αποφάσισαν να μορφοποιήσουν τη συμπάθειά τους προς, ενδεχομένως, τους TNT και τον Yngwie Malmsteen. Βεβαίως, όταν κάτι τέτοιο το επιχειρούν ταλαντούχοι και καλλιεργημένοι μουσικοί το αποτέλεσμα δεν ακούγεται ως στείρα αντιγραφή, εξελίσσεται σε κάτι το προσωπικό και αυτό είναι ένα γεγονός που δεν περνά απαρατήρητο. Μελωδικό και ποιοτικό, φινλανδικής στάθμισης, εύτακτο, το hard του πρώτου τους δίσκου ηχεί ευγενικά δυναμικό, αρέσει.

 

WORLD TRADE – “Unify”
Είναι προφανές ότι το συγκρότημα δεν αγχώνεται προκειμένου να παρουσιάσει κάποια νέα εργασία, για αυτό και το νέο, τρίτο του άλμπουμ έρχεται είκοσι δύο χρόνια μετά το προηγούμενο. Βεβαίως, οι ικανοί μουσικοί που το απαρτίζουν, προεξέχοντος του Billy Sherwood, δεν μένουν στο μεταξύ παρεξηγήσιμα ανενεργοί, κάθε άλλο. Θεωρώντας τώρα ότι έχουν κάτι αξιόλογο να προσφέρουν, απευθύνονται πρωτίστως στους φίλους του προοδευτικού ήχου και διεγείρουν τις αντιληπτικές ικανότητες εκείνων. Πλούσιο μελωδικά, άρτιο αρμονικά, με ενδιαφέρουσα διάρθρωση, το υλικό τους αποτελεί ένα πολυεπίπεδο, διακριτικά λεπτομερές, εύρυθμα στοχαστικό, ρέον ακρόαμα, που αποκαλύπτεται όταν δεν το προσεγγίσετε με επιπολαιότητα. Δοκιμάστε έτσι.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Words of heaviness

Latest Message: 1 week, 4 days ago
 • George : Flames - "Made In Hell".
 • George : Όντως, το να εκτεθείς σε ωραία τραγούδια που παίζονται από την Πτήση του Πήγασου, αλλά δεν τα ξέρεις, αποτελεί κίνηση υψηλού ρίσκου -και γούστου!
 • George : Η υγεία της ελληνικής σκηνής βρίσκεται στα σκάνδαλά της.
 • guest_3320 : G. Πήρα το sms σου. Ακούω μια χαρά χωρίς διακοπές με 3G, το kill by death αυτή την στιγμή
 • George : Κυρίες και κύριοι, τέρμα τα αστεία. Στο εξής μπορείτε να απολαμβάνετε σε απαράμιλλη ποιότητα το προσεγμένο πρόγραμμα του σταθμού στο κι-νη-τό σας ανεξαρτήτως μοντέλου!
 • George : "Η εμπιστοσύνη έχει επιδεινωθεί." Άψογα ελληνικά.
 • George : Μωρέ μπράβο, τόσες βιογραφίες του Prince έτοιμες να κυκλοφορήσουν στην πρώτη επέτειο της αναχώρησής του. Μπορεί να είναι και για καλό αυτό, δεν ξέρεις...
 • George : Ο Τάκης ο Aggressor ανοίγει εταιρεία μάνατζμεντ!
 • George : Ευφημισμός: Τι αποτελούν φραπεδάτοι μεταλλάδες συζητητές στη λιακάδα; Ένα think tank της ελληνικής σκηνής.
 • George : Να προσέχετε τις ατζέντες του ιστότοπου!
 • George : Αν λάβει κανείς υπόψη του τις πωλήσεις του "Τρίτου βράχου από τον ήλιο" μπορεί και να αναθαρρήσει!
 • George : "Μέσα σε ένα σαββατοκύριακο έμαθα τριάντα συγκροτήματα από το Flight of Pegasus!" - Άλλη μία ικανοποιημένη φίλη του ιστότοπου!
 • HyoCic : Hello. And Bye.
 • George : Ο Αλέξανδρος των Maidenance υποστηρίζει τον ιστότοπο!
 • George : Ο Jon V των Need είναι ωραίος τύπος!
 • George : Οι στίχοι φαίνεται να αντιστοιχούν στο ίδιο το "Another Rainy Night" των Queensryche... Να ήταν το "Broken Dreams" των Fifth Angel;
 • metal_runnerhead : Το άσμα που ακούστηκε πρίν το queensryche τι ήταν ?? "another night another broken dream another night without you κτλ"
 • George : Στον παρόντα ιστότοπο καθρεφτίζονται τα καλύτερα χαρακτηριστικά σας.
 • George : Σε ευχαριστώ πολύ! "This one is in greek but its eclectic streaming is worth a visit" - Terrorizer magazine, 2008
 • guest_1693 : να σαι σίγουρος...μου χε πει ο Μιχάλης ο Σαβο οτι ειχες σκαρώσει τέτοια φάση στο Internet αλλα δεν πίστευα οτι θα έβρισκα τέτοιο πράγμα..Μπράβο ρε Γιώργαρε πάντα ήσουνα μεθοδικός κ μερακλής σε ότι έκανες...Up the Irons!
 • George : Τι έκπληξη! Σε πληροφορώ ότι παραμένω ικανός χειριστής πικάπ! Μείνε συντονισμένος!
 • guest_1693 : Βελλερεφόντη αν φανταστώ οτι απο τα πικαπ του Team FM κ τη βελόνα που κουνάγαμε πέρα δώθε για να κουμπώσει ο σταθμος φτασαμε στο σημείο να σε ακουμε ψηφιακά..τι να πω!!Πόσο μακρυα φαίνεται το 1990!!!Φίλε μου χεις λείψει...Μανώλης
 • George : Rethymno rocks!!!
 • George : Φίλες και φίλοι, ο ιστότοπος κάνει τη δουλειά του. Διαφωνείτε;
 • George : Όταν η ευταξία γίνει μόδα, οι γκριζαρισμένοι μεταλλάδες θα είναι οι θεματοφύλακές της!