LISTEN LIVE

VIC RECORDS

Assorted Heap, Blood, Gates Of Ishtar, Infernal Majesty, Into The Arcane, Sinister!

 Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι η ολλανδική εταιρεία προχωρεί σε επανακυκλοφορίες που χαρακτήρισαν μια συγκεκριμένη εποχή, αποδεικνύοντας έτσι πως παρακολούθησε με συνέπεια τις εξελίξεις. Αξίζει λοιπόν να μελετήσετε τις προτάσεις της.

ASSORTED HEAP – “Mindwaves”
Χωρίς καμία πρόθεση ωραιοποίησης, θα συμφωνήσετε ότι το γερμανικό συγκρότημα θα μπορούσε να είχε κάνει μία καλύτερη πορεία, να είχε εξελιχθεί και να διεκδικούσε μια αξιοσέβαστη θέση μεταξύ των εκπροσώπων του thrash. Και τα δύο άλμπουμ που παρουσίασε ήταν ενδιαφέροντα, το συντεταγμένο επιθετικά υλικό τους άρεσε και, αν είχαν τύχει μιας πιο προσεγμένης προώθησης και εικαστικής επένδυσης, ίσως να είχαν αναδείξει την ιδιαιτερότητα του σχήματος. Σήμερα ο καλός δεύτερος δίσκος του επανεκδίδεται σε νέα μείξη, με την προσθήκη ηχογραφήσεων από την περιοδεία “Swing Of The Axe” και εσείς δεν έχετε αντίρρηση να επαληθεύσετε την παραπάνω θετική άποψη.

 

BLOOD – “Mental Conflicts”
Το τέταρτο άλμπουμ των τεσσάρων γερμανών κυκλοφόρησε το 1994 μέσω της εταιρείας Morbid επιβεβαιώνοντας το στάτους τους στον χώρο του ακραίου ήχου. Ίσως να μην είναι το καλύτερό τους, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το death/grind που περιείχε άφηνε αδιάφορους τους αφηνιασμένους ακολούθους τους. Σήμερα επανεκδίδεται, με την προσθήκη του ep “Spiddle Of Red Blood”, που είχε κυκλοφορήσει την επόμενη χρονιά από την εταιρεία Iron, και σας ενδιαφέρει είτε γιατί τότε  συγκαταλεγόσασταν στους παραπάνω ταραξίες του underground, είτε γιατί ως νεαρότεροι οφείλετε να γνωρίζετε τον ρόλο των δακτυλοδεικτούμενων μιας άλλης εποχής. Είστε νοήμονες συγκρουσιακοί πάνω απ’ όλα.

 

GATES OF ISHTAR – “A Bloodred Path”
Το πρώτο από τα τρία άλμπουμ που παρουσίασε το σουηδικό συγκρότημα κυκλοφόρησε το 1996 μέσω της Spinefarm και ήταν ηχογραφημένο στα στούντιο Tico-Tico. Σήμερα αισίως και δικαίως επαναδιατίθεται, γιατί αποτελεί ένα πραγματικά καλό και αντιπροσωπευτικό προϊόν εκείνης της εποχής. Οι νεαροί δημιουργοί του είχαν αξιοπρεπές εκτελεστικό επίπεδο, ασκήθηκαν στο death φέρνοντας τη μελωδική επιρροή -ίσως- των Iron Maiden, προσέφεραν υλικό πηγαίο όσο και μελετημένο, ποικίλο επίσης. Θα μπορούσατε να τους παραλληλίσετε, μέχρι ενός σημείου, με τους Dissection ή τους At The Gates. Έχουν μάλιστα επανασυνδεθεί και θα αποτελούσε ευχάριστη εξέλιξη το να επανέλθουν δισκογραφικά.

 

INFERNAL MAJESTY – “Unholier Than Thou”
Φαίνεται πως, όταν το 1998 κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ του συγκροτήματος, έντεκα χρόνια μετά το εντυπωσιακό “None Shall Defy”, κρίθηκε αυστηρά από κάποιους όχι τόσο λόγω του περιεχομένου του, αλλά βάσει των προσδοκιών που η μακρόχρονη απουσία των δημιουργών του είχε εκθρέψει. Σήμερα που επανεκδίδεται με την προσθήκη του άλμπουμ “Chaos In Copenhagen”, μπορεί κανείς να δει το θέμα ψύχραιμα και να αποφανθεί ότι πρόκειται για μια αξιοπρεπή εργασία που φέρει τα ωραία χαρακτηριστικά των Καναδών, τη στιβαρή κακότητα και τους επιθετικούς ελιγμούς που συνιστούσαν τη μοναδικότητά τους. Πραγματικά καλή, θα την ξανακούσετε πολύ πρόθυμα.

 

INTO THE ARCANE – “Het Verlangen Der Geest”
Το παρουσιαζόμενο ep αποτελεί μεν τη συστατική επιστολή του συγκροτήματος από την Ολλανδία, αλλά τα μέλη του δεν είναι νεόκοποι στη μεταλλική σκηνή, κάποιοι από αυτούς έχουν θητεύσει στους Dead End. Ειδικεύονται στο doom επιχειρώντας αρκετές εξάρσεις βαρύτητας, ηχούν στιβαροί, αυστηροί, τα φωνητικά τους έχουν κάτι από την γνωστή αγριότητα άλλων συμπατριωτών τους τραγουδιστών. Προσφέρουν τέσσερις συνθέσεις και ακούγοντάς τες υποθέτει κανείς ότι, μόλις διασαφηνίσουν τις προθέσεις τους, κάνουν λίγο πιο ευσύνοπτες τις ιδέες τους και τις οργανώσουν ισορροπημένα, θα μπορούν να κερδίσουν την προσοχή του λαού. Θα τους περιμένετε να επανέλθουν σύντομα.

 

SINISTER – “Gods Of Τhe Abyss”
Ηχογραφημένο το 2005, το demo κυκλοφορεί τώρα για πρώτη φορά και προστίθεται στον μεγάλο κατάλογο της δισκογραφικής δράσης του ολλανδικού συγκροτήματος. Εξηγείται, επίσης, έτσι γιατί η Nuclear Blast αποφάσισε τότε να συνεργαστεί ξανά με το σχήμα, όταν τα μόνα μέλη από την προηγούμενη σύνθεσή του ήταν ο μπασίστας Alex Paul και ο τραγουδιστής και τυμπανιστής Aad Kloosterwaard. Τα τέσσερα κομμάτια που περιελάμβανε αποτελούσαν την ισχυρότερη, πειστικότερη διαβεβαίωση ότι η ομάδα θα έμενε συνεπής στο επιθετικό, γρήγορο death για το οποίο ήταν γνωστή. Σήμερα τα ακούτε και διαπιστώνετε ότι η αβυσσαλέα αποφασιστικότητα αποτελεί σοβαρό παράγοντα ανάδειξης.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Words of heaviness

Latest Message: 1 week, 4 days ago
 • George : Flames - "Made In Hell".
 • George : Όντως, το να εκτεθείς σε ωραία τραγούδια που παίζονται από την Πτήση του Πήγασου, αλλά δεν τα ξέρεις, αποτελεί κίνηση υψηλού ρίσκου -και γούστου!
 • George : Η υγεία της ελληνικής σκηνής βρίσκεται στα σκάνδαλά της.
 • guest_3320 : G. Πήρα το sms σου. Ακούω μια χαρά χωρίς διακοπές με 3G, το kill by death αυτή την στιγμή
 • George : Κυρίες και κύριοι, τέρμα τα αστεία. Στο εξής μπορείτε να απολαμβάνετε σε απαράμιλλη ποιότητα το προσεγμένο πρόγραμμα του σταθμού στο κι-νη-τό σας ανεξαρτήτως μοντέλου!
 • George : "Η εμπιστοσύνη έχει επιδεινωθεί." Άψογα ελληνικά.
 • George : Μωρέ μπράβο, τόσες βιογραφίες του Prince έτοιμες να κυκλοφορήσουν στην πρώτη επέτειο της αναχώρησής του. Μπορεί να είναι και για καλό αυτό, δεν ξέρεις...
 • George : Ο Τάκης ο Aggressor ανοίγει εταιρεία μάνατζμεντ!
 • George : Ευφημισμός: Τι αποτελούν φραπεδάτοι μεταλλάδες συζητητές στη λιακάδα; Ένα think tank της ελληνικής σκηνής.
 • George : Να προσέχετε τις ατζέντες του ιστότοπου!
 • George : Αν λάβει κανείς υπόψη του τις πωλήσεις του "Τρίτου βράχου από τον ήλιο" μπορεί και να αναθαρρήσει!
 • George : "Μέσα σε ένα σαββατοκύριακο έμαθα τριάντα συγκροτήματα από το Flight of Pegasus!" - Άλλη μία ικανοποιημένη φίλη του ιστότοπου!
 • HyoCic : Hello. And Bye.
 • George : Ο Αλέξανδρος των Maidenance υποστηρίζει τον ιστότοπο!
 • George : Ο Jon V των Need είναι ωραίος τύπος!
 • George : Οι στίχοι φαίνεται να αντιστοιχούν στο ίδιο το "Another Rainy Night" των Queensryche... Να ήταν το "Broken Dreams" των Fifth Angel;
 • metal_runnerhead : Το άσμα που ακούστηκε πρίν το queensryche τι ήταν ?? "another night another broken dream another night without you κτλ"
 • George : Στον παρόντα ιστότοπο καθρεφτίζονται τα καλύτερα χαρακτηριστικά σας.
 • George : Σε ευχαριστώ πολύ! "This one is in greek but its eclectic streaming is worth a visit" - Terrorizer magazine, 2008
 • guest_1693 : να σαι σίγουρος...μου χε πει ο Μιχάλης ο Σαβο οτι ειχες σκαρώσει τέτοια φάση στο Internet αλλα δεν πίστευα οτι θα έβρισκα τέτοιο πράγμα..Μπράβο ρε Γιώργαρε πάντα ήσουνα μεθοδικός κ μερακλής σε ότι έκανες...Up the Irons!
 • George : Τι έκπληξη! Σε πληροφορώ ότι παραμένω ικανός χειριστής πικάπ! Μείνε συντονισμένος!
 • guest_1693 : Βελλερεφόντη αν φανταστώ οτι απο τα πικαπ του Team FM κ τη βελόνα που κουνάγαμε πέρα δώθε για να κουμπώσει ο σταθμος φτασαμε στο σημείο να σε ακουμε ψηφιακά..τι να πω!!Πόσο μακρυα φαίνεται το 1990!!!Φίλε μου χεις λείψει...Μανώλης
 • George : Rethymno rocks!!!
 • George : Φίλες και φίλοι, ο ιστότοπος κάνει τη δουλειά του. Διαφωνείτε;
 • George : Όταν η ευταξία γίνει μόδα, οι γκριζαρισμένοι μεταλλάδες θα είναι οι θεματοφύλακές της!