SLEASZY RIDER RECORDS

Altair, Outrider, Perpetual Fire, Under Eden, Voodoo Highway!

Θα σας χαροποιήσει το γεγονός ότι η εταιρεία επενδύει σε αξιόλογα σχήματα, ότι προσφέρει το εφαλτήριο για την ανάδειξή τους.

ALTAIR – “Descending: A Devilish Comedy”
Οι έξι μουσικοί από τη Φερράρα είχαν μια ωραία ιδέα για το παρουσιαζόμενο δεύτερο άλμπουμ τους: θέλησαν να γράψουν ένα θεματικό άλμπουμ για την κόλαση στηριγμένο στη φόρμα της κωμωδίας. Αντιλαμβάνεστε ότι οι συνειρμοί σχετικοί με την πολιτιστική παράδοση της πατρίδας τους γίνονται αβίαστοι και ευχάριστοι, αλλά μην περιμένετε να ακούσετε κάτι γραφικό. Αν έχετε μελετήσει την power και progressive σκηνή της χώρας, θα αντιληφθείτε τα κίνητρά τους, θα εξηγήσετε το ύφος τους. Τότε θα συμφωνήσετε ότι αποτελούν ένα αξιόμαχο συγκρότημα που, αν τιθασεύσει την ορμητικότητά του και επιδείξει διακριτή ποικιλία συνθέσεων, μπορεί να ξεχωρίσει.

 

OUTRIDER – “Foundations”
Το πρώτο άλμπουμ των πέντε κυρίων από το Μιλάνο λανσάρεται ως αρεστό στους οπαδούς των Soundgarden, των Blackstone Cherry, των Alter Bridge, πράγμα που επαληθεύεται κατά την ακρόασή του. Αποδεικνύεται ότι έχουν μελετήσει τόσο τις λεγόμενες εναλλακτικές τάσεις -που κατέληξαν εμπορεύσιμες- στη δεκαετία του ’90, όσο και τα πρόσφατα αμερικανικά ρεύματα. Σε αντίθεση με το αδύναμο εξώφυλλο, το περιεχόμενο του δίσκου ηχεί φορτισμένο, με όλες εκείνες τις στιγμές της έντασης που μπορούν να δικαιολογήσουν την επωνυμία του συγκροτήματος. Θα ήταν θεμιτό σταδιακά οι δημιουργοί του να δουν που μπορούν να διαφοροποιηθούν από τους πολλούς. Αν το θέλουν, βεβαίως.

 

PERPETUAL FIRE – “Bleeding Hands”
Μετά από οκτώ χρόνια αποχής από τη δισκογραφία, το κουιντέτο από το Μιλάνο επανέρχεται με το τρίτο του άλμπουμ, γεγονός σίγουρα ευχάριστο. Οι μουσικοί που το απαρτίζουν έχουν ωραία αίσθηση του power, ίσως κάπου τους παραλληλίσετε με τους Avantasia, μπορούν όμως να γίνονται μελωδικοί με έναν αρκετά προσωπικό τρόπο. Ακούγοντας την εργασία τους πάντως ίσως διαπιστώσετε ότι, ενώ φαίνονται έτοιμοι να δώσουν από στιγμή σε στιγμή τη σύνθεση εκείνη που θα σηματοδοτήσει την επάνοδό τους, η όλη παραγωγή κάπου περιορίζει τις πραγματικά καλές προθέσεις τους. Ευχής έργον να επανέλθουν σύντομα με κάτι λίγο πιο προσεγμένο. Μπορούν.

 

UNDER EDEN – “An Aeons-Long Shadow”
Το συγκρότημα από τη Μινεσότα παρουσιάζει το τρίτο του άλμπουμ και απευθύνεται στους ακροατές του death / thrash. Όταν το ακούσετε, πέραν του ότι θα διαπιστώσετε γρήγορα την καταγωγή και τις θεμελιώδεις επιρροές των έμπειρων μουσικών που το απαρτίζουν, θα διακρίνετε μερικές πινελιές κακότητας από το black, όπως επίσης και κάποια σημεία διαφοροποίησης από τις νόρμες του ύφους τους. Θα συμφωνήσετε επίσης ότι το υλικό τους μάλλον θα μπορούσε να είχε κάνει ακόμη καλύτερη εντύπωση, αν και οι ίδιοι είχαν αποφασίσει να φανούν ανταγωνιστικοί. Αρκετά καλοί για να αγνοηθούν, είναι στο χέρι τους να αναδειχθούν.

 

 

VOODOO HIGHWAY – “The Ordeal”
Το δίχως άλλο, οι πέντε νεαροί μουσικοί από τη Φερράρα έκαναν καλή δουλειά, το νέο, τρίτο τους άλμπουμ είναι ουσιαστικό περιεχομένου, άρα και ενδιαφέρον. Ειδικεύονται στο hard της δεκαετίας του ’60 και του ’70, ξέρετε, τότε που τα πράγματα ήταν λίγο πιο περιπετειώδη και οι ήχοι του Hammond χρωμάτιζαν την ατμόσφαιρα. Ναι, ξέρετε και άλλους νεότερους που δηλώνουν πως φέρουν επιρροές από εκείνη την εποχή, οι συγκεκριμένοι όμως θα σας αρέσουν, γιατί δεν κάνουν τίποτε το εξεζητημένο, δείχνουν να έχουν επιλέξει το συγκεκριμένο ύφος, ακριβώς επειδή αισθάνονται ότι μπορεί να τους εκφράσει. Μην τους προσπεράσετε, αξίζουν.