PURE STEEL RECORDS

Custard, Sunless Sky, Vatican, Vescera, Wretch!

Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο το ενδιαφέρον σας για τις επιλογές της αξιόπιστης εταιρείας.

CUSTARD – “A Realm Of Tales”
Αν είχατε έρθει σε επαφή με το γερμανικό κουιντέτο παλιότερα, τότε θα έχετε σκεφτεί ότι η καριέρα του θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί με καλύτερο τρόπο. Ακούγοντας πάντως το έκτο άλμπουμ του, θα διαπιστώσετε, με ευχάριστη έκπληξη, ότι το συγκρότημα διατηρεί τις καλές του προθέσεις, ότι η νέα του αυτή εργασία μπορεί να θεωρηθεί και από τις πιο επιτυχημένες του. Σταθερά ενδιαφέρουσα σε όλη της τη διάρκεια, απαρτιζόμενη από ευσύνοπτα, δυναμικά τραγούδια, θα αρέσει και στους νεότερους που δηλώνουν οπαδοί του τευτονικού μετάλλου των Primal Fear και γνωρίζουν τους Heaven’s Gate. Βεβαίως να την προσέξετε.

 

SUNLESS SKY – “Doppelgänger”
Το νέο, δεύτερο άλμπουμ του κουιντέτου από το Κλήβελαντ του Οχάιο θα κάνει πολύ καλή εντύπωση στους οπαδούς του αμερικανικού power. Είναι το πρώτο του συγκροτήματος με τον, διακεκριμένο με τους Annihilator και τους Nevermore, κιθαρίστα Curran Murphy, ενώ οι ιστοριοδίφες του ιδιώματος θα θελήσουν να τo ακούσουν λόγω της συμμετοχής του γνωστού από τη θητεία του στους Ritual τραγουδιστή, Juan Ricardo. Ακατάπαυστο, πυκνό, καλοπαιγμένο, ζόρικο, ορμητικό και στιβαρό, στηριγμένο στην παράδοση αλλά ανανεωτικό, το υλικό αυτό γίνεται εύκολα αξιοπρόσεκτο με τον αποφασιστικό του τόνο. Ακούγοντάς το θα ευχηθείτε θερμά την ανάδειξη της ομάδας που το δημιούργησε.

 

VATICAN – “March Of The Kings”
Προφανώς θα θυμάστε το συγκρότημα από το Οχάιο και τη συλλογή “Metalmorphosis”, που είχε πριν από τρία χρόνια κυκλοφορήσει η Cult Metal Classics. Πρόκειται για σχήμα που παρουσίασε τέσσερα demo στο διάστημα 1986-1990, ανέπτυξε καλή δράση και χαρακτηρίστηκε ελπιδοφόρο, χωρίς όμως να προσφέρει κάποιο άλμπουμ. Αυτό αισίως έρχεται σήμερα και αποδεικνύει ότι το σχήμα συνεχίζει στο heavy/power ύφος εκείνης της εποχής, υπενθυμίζει ωραία χαρακτηριστικά της αμερικανικής σχολής. Σαφώς καλοί οργανοπαίκτες και συνθέτες τα μέλη του, θα μπορούσαν να είχαν εκσυγχρονίσει προσεκτικά, ελαφρώς τον ήχο τους. Υποδειγματικά σθεναροί και υπερήφανοι, θα κερδίσουν τη θετική σας γνώμη.

 

VESCERA – “Beyond The Fight”
Ο αγαπητός και διακεκριμένος αμερικανός τραγουδιστής συμπράττει με τρία από τα μέλη του ιταλικού συγκροτήματος των Nitehawks και παρουσιάζει ένα άλμπουμ που λόγω της επωνυμίας του προφανώς θα πρέπει να θεωρείται προσωπικό του. Στα εννέα τραγούδια που περιλαμβάνονται σε αυτό θα θαυμάσετε για άλλη μια φορά την ερμηνευτική του δεινότητα, θα θυμηθείτε ότι ο ίδιος μπορεί να αναβαθμίσει οποιαδήποτε σύνθεση. Από μια άλλη πλευρά, ίσως φανείτε σκεπτικοί απέναντι στα κίνητρά του, ίσως βρείτε ότι κάποια πράγματα θα μπορούσαν να είχαν ακουστεί διαφορετικά, αλλά αυτά είναι πράγματα που η εκτίμησή σας για αυτόν φέρνει σε δεύτερη μοίρα.

 

WRETCH – “The Hunt”
Το συγκρότημα από το Κλήβελαντ είχατε την ευκαιρία να το παρακολουθήσετε επί της σκηνής του Up The Hammers το ’13, άρα με ενδιαφέρον θα ακούσετε το νέο, τρίτο του άλμπουμ. Σημειωτέον ότι τα φωνητικά έχει πλέον αναλάβει ο Juan Ricardo, πρώην μέλος των Ritual, νυν των Sunless Sky. Θα διαπιστώσετε ότι, ενώ το επίπεδο των οργανοπαικτών αποτελεί το εχέγγυο ανάδειξης των καλών τους ιδεών, ότι, ενώ οι προθέσεις τους ηχούν σοβαρές, η συνολική παραγωγή δεν ανέδειξε το power υλικό τους. Θα το ακούσετε, γιατί δεν θέλετε να αδικήσετε το κουιντέτο και θα ελπίσετε στη γρήγορη επάνοδό αυτού.