VIC RECORDS

Altar. Hellwitch, Reactor, Slaughter, Xysma!

ALTAR – “And God Created Satan To Blame For His Mistakes”
Το 1992 το ολλανδικό συγκρότημα κυκλοφόρησε με τον παραπάνω τίτλο το μόνο του demo και πολύ γρήγορα τράβηξε την προσοχή των ακροατών του επιθετικού death. Σήμερα αυτό επαναδιατίθεται, με την προσθήκη της ηχογράφησης μιας εμφάνισης στο Ρότερνταμ, κατά την οποία το σχήμα παίζει όλα τα κομμάτια που εμφανίστηκαν την επόμενη χρονιά στο άλμπουμ “Youth Against Christ”, γεγονός που εξηγεί και το συντριπτικό ύφος εκείνου. Έντιμα επανεπεξεργασμένο μηχανικά, με νέο εξώφυλλο, φωτογραφίες αρχείου και ενδιαφέροντα κείμενα, το υλικό αυτό παραμένει πολύ δυναμικό, αποτελεί σπουδαία καταγραφή της εκρηκτικής ετοιμότητας των δημιουργών του.

 

HELLWITCH – “Syzygial Miscreancy”
Ηχογραφημένο στα στούντιο Morrisound σε παραγωγή του Scott Burns, το παρουσιαζόμενο άλμπουμ ήταν το πρώτο του συγκροτήματος από τη Φλόριντα και κυκλοφόρησε το 1990 μέσω της Wild Rags. Αν είστε σε θέση με βάση τα παραπάνω στοιχεία να κάνετε τις κατάλληλες αναγωγές, τότε θα αντιληφθείτε τους λόγους που το thrash / death του δραστήριου σχήματος βρήκε τότε μεγάλη απήχηση· αποτελούσε προϊόν μιας πολύ δυναμικά αναπτυσσόμενης σκηνής. Ίσως το ορμητικό του περιεχόμενο να μην καθηλώνει τους νεότερους ακροατές, τότε όμως δικαιολογημένα δεν περνούσε απαρατήρητο. Ακούστε την επανέκδοσή του και αναγνωρίστε το ως λειτουργικό κομμάτι της παλιάς ηχητικής βιαιότητας.

 

REACTOR – “The Tribunal From Above”
Μην τους συγχέετε με τους Γερμανούς με την ίδια επωνυμία. Με έδρα τους τη Ζυρίχη οι τέσσερις μουσικοί παρουσίασαν το 1991 το demo που τώρα επανεκδίδεται, είναι οι ίδιοι που συνέχισαν ως Sickening Gore κυκλοφορώντας ένα άλμπουμ. Σε παραγωγή του Christian Muzik των ιδιαίτερων Calhoun Conquer, το death υλικό τους είχε ως θετικά χαρακτηριστικά τα βορβορώδη φωνητικά, τα συμπαγή έγχορδα και ένα ακαταμάχητο για εκείνη την εποχή βάθος στα με ωραίες ιδέες τύμπανα. Πραγματικά αξιοπρόσεκτη εργασία, απηχούσε τη δυναμική ενός σχήματος ελπιδοφόρου, επειδή τολμούσε να συνδυάσει τη βιαιότητα με μερικές λοξές μελωδικές αποκλίσεις. Παραμένει ενδιαφέρουσα.

 

SLAUGHTER – “Nocturnal Hell, Surender Or Die”
Συγκρότημα με ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα λογότυπα, το τρίο από το Τορόντο άσκησε σημαντική επίδραση στον ακραίο χώρο. Το παρουσιαζόμενο άλμπουμ, απαρτιζόμενο από το ep “Nocturnal Hell” του 1986 και το demo “Surender Or Die” του 1985, υπενθυμίζει με ισχυρό τρόπο ότι εκείνη την εποχή δεν ήταν εύκολο να ακουστεί κανείς επιθετικός και να γίνει ευρύτερα αποδεκτός -όχι πως οι δημιουργοί του επιθυμούσαν κάτι τέτοιο. Ίσως να έχετε ακούσει το συγκεκριμένο υλικό σε κάποια από τις πολλές συλλογές που έχουν κυκλοφορήσει, αυτή τη φορά όμως μπορείτε να το ευχαριστηθείτε σε νέο, σωστό mastering.

 

XYSMA – “Yeah”
Από τα πιο ενδιαφέροντα σχήματα στην επεκτεινόμενη υπόγεια σκηνή, παρουσίασε το 1991 το πρώτο του άλμπουμ, ηχογραφημένο στα στούντιο Sunlight με την επιμέλεια του Tomas Skogsberg. Σήμερα αυτό επανεκδίδεται με την προσθήκη δύο ep που κυκλοφόρησαν το 1990, του “Above The Mind Of Morbidity” και του “Fata Morgana”, καλύπτοντας με πληρότητα την περίοδο που το συγκρότημα κέρδιζε την προσοχή του κοινού στον χώρο του death. Αργότερα με ωραίο τρόπο θα διαφοροποιούταν μουσικά, επαληθεύοντας τις τότε υποψίες για το ιδιαίτερο ποιόν των μελών του (δεν ήταν όλοι μακρυμάλληδες). Γνωρίστε έναν από τους καλούς κρίκους στη μεταλλική ιστορία της Φινλανδίας.