SLEASZY RIDER RECORDS

Dantalion, Dark Awake, Sandness, St. James!

Διαφορετικού ύφους καθεμιά από τις νέες προτάσεις της ελληνικής εταιρείας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σας ενδιαφέρουν.

DANTALION – “…And All Will Be Ashes”
Το ισπανικό συγκρότημα παρουσιάζει το έκτο του άλμπουμ και δεν φαίνεται διατεθειμένο να παρεκκλίνει από τη μισοφωτισμένη πορεία του. Συνεχίζει να προσφέρει συνθέσεις σε doom death ύφος, αποδεικνύει ότι τα μέλη του μπορούν να αναπαράγουν τις επιρροές τους με έντιμο, δημιουργικό τρόπο. Διαχειρίζονται τη λιτότητα και τη βαρύτητα με καλά αποτελέσματα, δεν πρωτοτυπούν απαραιτήτως ηχητικά και σε αυτό το σημείο μάλλον θα κριθούν και οι εντυπώσεις που θα προκαλέσουν· η όποια ομοιότητα με διάφορους προπάτορες του ιδιώματος μπορεί σήμερα να φαντάζει παρεξηγήσιμη, βολική κάποιας έκπτωσης στις φιλοδοξίες του κουιντέτου. Εσείς δεν θα σκεφθείτε έτσι.

 

DARK AWAKE – “Anunnaki”
Σαφώς, τα σκοτεινά και ερεβώδη, νεφελώδη και παγερά ηχοτοπία που παράγει το αθηναϊκό σχήμα του Shelmerdine δεν μπορούν να κρίνονται με τους όρους της αρμονίας και της θεωρίας που βρίσκουν εφαρμογή στη σύγχρονη μουσική παραγωγή. Στο παρουσιαζόμενο τέταρτο άλμπουμ του εμπνέεται από την εδαφικά γόνιμη Μεσοποταμία, υπενθυμίζει με τον τρόπο του ότι κάθε πρότερη εξέλιξη του ανθρώπινου είδους έφερε και ένα φαντασιακό, μυθολογικό αντίβαρο. Δεν πρόκειται να συντονιστείτε εύκολα με όσα σας παρουσιάζει, ούτε και ο ίδιος μάλλον το επιθυμεί, προφανώς του αρκεί να σας εκθέσει στους αρχέγονους φόβους σας. Οι εξοικειωμένοι, πάντως, οπισθοδρομείτε πρόθυμα στην παράδοση.

 

SANDNESS – “Higher & Higher”
Οι τρεις νεαροί ιταλοί βάφουν τα μάτια τους και συνεχίζουν τη συνεργασία τους με την ελληνική εταιρεία παρουσιάζοντας μέσω αυτής το δεύτερο άλμπουμ τους. Σε αυτό έχουν συμπεριλάβει τραγούδια που αποδεικνύουν το πόσο καλά έχουν αφομοιώσει τα ζωηρά κηρύγματα ευζωίας των Hardcore Superstar, των Hanoi Rocks και άλλων σπουδαίων του ατίθασου r’n’r. Έχουν πραγματικά πολλές ιδέες, που είναι σίγουρα αποτέλεσμα της καλής τους διάθεσης. Έχουν και κάποιες μικρές αστοχίες, αλλά αυτές ξεπερνούνται πάνω στην ευθυμία που οι συμπαθείς μουσικοί προκαλούν. Με μια παραγωγή οργανωμένη από κάποιον ειδήμονα του χώρου μάλλον θα αναδεικνύονταν γρηγορότερα. Αποφασιστικοί, άρα αξιοπρόσεκτοι.

 

ST. JAMES – “Resurgence”
Επειδή σε αυτή τη ζωή όλα γίνονται, μπορείς πλέον να ακούσεις εκείνο το αμερικανικό συγκρότημα για το demo του οποίου είχες διαβάσει το 1990 περίπου σε κάποιο ασπρόμαυρο έντυπο. Όχι, το παρουσιαζόμενο άλμπουμ είναι νέο και, όλως παραδόξως, το πρώτο του σχήματος. Είναι όντως καλό, άρτιο, σε παραγωγή και τύμπανα από τον Carl Canedy, με ωραίες κιθάρες και ενδεικτικά καλής διάθεσης φωνητικά. Αν παραμένεις ακροατής π.χ. των Aerosmith, των Van Halen, των Bon Jovi, τότε θα χαρείς ακούγοντας τραγούδια όπως το “Worth Fighting For” ή το “Shelter Me”, θα εκτιμήσεις θετικά τα ανανεωμένα κίνητρα των δημιουργών τους.