MIGHTY MUSIC

Absolution, Killer Bee, Meridian, Sky Of Forever, Tygers Of Pan Tang!

Οι προτάσεις της εταιρείας παραμένουν σταθερά ποιοτικές.

ABSOLUTION – “Blues Power”
Το περιεχόμενο του άλμπουμ είναι πολύ πιο ευκρινές και λιγότερο σκονισμένο από όσο ίσως προλάβατε να υποθέσετε λόγω του εξωφύλλου και του τίτλου. Η νέα, τρίτη εργασία του αγγλικού τρίο επαληθεύει την κατάρτιση των μουσικών που το απαρτίζουν, ενισχύει την καλή τους φήμη με τον αναμενόμενο τρόπο. Μην περιμένετε λόγω της παγκοσμιότητας των μοτίβων των blues να ακούσετε εδώ γραφικότητες ή να δικαιολογήσετε μια κακώς εκτελεστική εννοούμενη χαλαρότητα. Οι συγκεκριμένοι τραγουδοποιοί είναι ακριβείς, κατέχουν την αμερικανική μουσική παράδοση, δανείζονται και μετασχηματίζουν πράγματα που τους εξυπηρετούν στις αφηγήσεις τους. Θα σας αρέσουν για το καλοζυγισμένο, άνετο ύφος τους.

 


KILLER BEE – “Eye In The Sky”
Το δίχως άλλο, το συγκρότημα απαρτίζεται από έμπειρους, ικανούς οργανοπαίκτες και συνθέτες. Με το νέο τους άλμπουμ δεν επιχειρούν να παρουσιάσουν κάτι διαφορετικό από αυτό που κατέχουν, δηλαδή το με ρίζες στις δεκαετίες του ’70 και του ’80 hard και heavy, πράγμα που αποτελεί σωστή επιλογή σε σχέση με τη φήμη τους. Και ενώ ακούγοντας τα νέα τραγούδια τους σίγουρα θα αντιληφθείτε την αρτιότητά των δημιουργών τους, θα εκτιμήσετε θετικά τον φροντισμένο ήχο τους, ίσως υποψιαστείτε ότι ο δυναμισμός εκείνων δεν μετουσιώθηκε απαραιτήτως σε συνθέσεις που θα ξεχώριζαν. Καλύτερα ελέγξτε τους και αποφανθείτε σχετικά.

 

MERIDIAN – “Breaking The Surface”
Το κουιντέτο από τη Δανία παρουσιάζει το δεύτερο άλμπουμ του και διεκδικεί με ωραίο τρόπο την προσοχή σας. Ενώ τα μέλη του διαθέτουν κλασικές μεταλλικές επιρροές, που αποτυπώνονται κυρίως στις κιθάρες τους, το ύφος των συνθέσεών τους είναι μοντέρνο, δυναμικό, μελωδικό, άμεσο. Γίνεται αρεστό για το σταθερό ηλεκτρικό φορτίο του και τα φωνητικά του Lars Märker. Με την παραγωγή, την ηχογράφηση και το mastering του δίσκου υπό την επιμέλεια του Jacob Hansen, να είστε σίγουροι ότι πρόκειται για σαφώς ποιοτική εργασία, με χαρακτηριστικά που τη διαφοροποιούν εγκαίρως από πολλούς που κινούνται στον χώρο του εκσυγχρονισμένου heavy.

 

SKY OF FOREVER – “Sky Of Forever”
Οι φινλανδοί μουσικοί που απαρτίζουν το συγκρότημα εμπνέονται από τη δεκαετία του 1980 και τη μουσική επένδυση ταινιών, κινούνται ανάμεσα στην pop και το κομψό hard. Επειδή τέτοιου είδους περιγραφές είναι συχνά παρεξηγήσιμες, διευκρινίζεται γρήγορα ότι το παρουσιαζόμενο πρώτο τους άλμπουμ κερδίζει τις εντυπώσεις, γιατί η παλιά αισθητική είναι μεταφερμένη εύστοχα στις σημερινές ηχητικές σταθερές και οι ίδιοι δεν στερούνται ατομικών αρετών. Με προσωποποιημένη την ευγένειά τους στα φωνητικά, συνθέτουν υλικό,  που με τις κατάλληλες ενορχηστρώσεις δεν ηχεί γραφικό ή επιπόλαιο. Ίσως ενίοτε στιχουργικά γίνονται αρκετά ρομαντικοί, αλλά αυτό δεν εγείρει σοβαρές ενστάσεις. Αξιοπρόσεκτοι.

 

TYGERS OF PAN TANG – “Tygers Of Pan Tang”
Στον ομώνυμο τίτλο του άλμπουμ εξηγείται η πεποίθηση του κιθαρίστα Robb Weir και των άλλων τεσσάρων μουσικών που απαρτίζουν το συγκρότημα ότι έχουν δημιουργήσει κάτι αντάξιο της επωνυμίας τους. Αισθάνονται καλά, είναι έμπειροι, αποδίδουν με άνεση τις ιδέες τους, άρα δεν υπήρχε περίπτωση τα τραγούδια τους να μην ηχούν αντιπροσωπευτικά της διάθεσής τους. Πετυχαίνουν να δηλώσουν με ωραίο τρόπο τη σημερινή δυναμική τους, ακούγονται αισιόδοξοι και αξιοπρεπείς. Αν κάποιοι πάντως αναρωτηθούν πώς θα φάνταζε αυτό το υλικό την παλιά εποχή του βινυλίου, θα διαπιστώσουν, αν δεν μοιρολατρούν, ότι όλα είναι θέμα χαρακτήρα.