SLEASZY RIDER RECORDS

Πέντε νέες κυκλοφορίες!

Καθεμία αξιόλογη, για τους δικούς της λόγους φυσικά.

DEVISER – “Unspeakable Cults”
Επετειακή έκδοση με αφορμή τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων από την πρώτη του κυκλοφορία, διατίθεται με την προσθήκη ενός κομματιού, του “Forbidden Knowledge”. Άλμπουμ που απηχούσε την πρόθεση του ελληνικού σχήματος να συμπορευτεί με την ήδη τότε εξελισσόμενη ευρωπαϊκή σκηνή του black, αλλά και αναπόφευκτο τον συσχετισμό του με άλλα ντόπια συγκροτήματα που είχαν προηγηθεί, κυκλοφόρησε μέσω της Mascot. Ηχογραφημένο στο στούντιο “Praxis” -κίνηση που είχε τη σημασία της εκείνη την εποχή-, φέρει αποτυπωμένη τη σκοτεινή ιδιαιτερότητα των δημιουργών του, έχει συνθέσεις επενδυμένες με πλήκτρα που τις καθιστούσαν αξιοπρόσεκτες. Για αυτούς τους λόγους, βρήκε ανταπόκριση, αρέσει και σήμερα.

 

ENERGEMA – “The Lion’s Forces”
Πίσω από αυτή την επωνυμία βρίσκεται ο Nicholas Waldo, κολομβιανός βιρτουόζος κιθαρίστας με ευμεγέθη δισκογραφική παρουσία. Εδώ συμπράττει με άλλους τέσσερις μουσικούς από την Μπογκοτά και σε δική τους παραγωγή παρουσιάζουν το πρώτο άλμπουμ του νέου τους σχήματoς. Κινούνται στον χώρο του ευρωπαϊκού power, αποδεικνύοντας με άνεση την κατάρτισή τους σε αυτόν και κάνοντας φυσικά τις αναμενόμενες νεοκλασικές νύξεις. Απαραιτήτως ζωηρό, εύρυθμο, το υλικό τους, υποστηρίζεται από τα δέοντα φωνητικά, ακούγοντάς το όμως ίσως σκεφθείτε ότι του άξιζε μια διαφορετική επιλογή ήχων και μείξη. Ομάδα που συστήνεται στο μεταλλικό κοινό με αξιώσεις, έχει ωραία περιθώρια ανέλιξης.

 

LIQUID GRAVEYARD – “By Nature So Perverse”
Πέντε χρόνια μετά την τελευταία δισκογραφική τους παρουσία, ο κιθαρίστας των Cancer, John Waler, και η ισπανίδα τραγουδίστρια και σύζυγός του, Raquel, προσφέρουν στο κοινό του death, το τρίτο άλμπουμ του σχήματός τους. Αυτή τη φορά συμπράττουν με τον μπασίστα Shane Embury και τον τυμπανιστή Nick Barker, και αν εμπιστεύεστε τη φήμη όλων τους, τότε θα ακούσετε με προσοχή όσα δημιούργησαν. Θα παρατηρήσετε το πώς μπορούν, πέρα από το να γίνονται ευθέως επιθετικοί, να χρησιμοποιούν και άλλες φόρμες ιδιαίτερης βαρύτητας. Σε αντιστοιχία με τον τίτλο του δίσκου τους, από φυσική επιλογή δυναμικοί, διακριτικά διαστροφικοί.

 

MYTH OF A LIFE – “She Who Invites”
Τα φωνητικά στο συγκρότημα από το Σέφιλντ έχει αναλάβει ο Έλληνας Phil “Core” Dellas, αλλά αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος για να συμπαθήσετε το κουαρτέτο. Αν δηλώνετε οπαδοί του μελωδικού death όπως αυτό ξεκίνησε από τη Σουηδία, επηρέασε την Αμερική και επέστρεψε με διάφορα βίαια αντιδάνεια, τότε θα ακούσετε με ενδιαφέρον τα όσα δυναμικά δηλώνει το σχήμα με το πρώτο του άλμπουμ. Από τις περιπτώσεις που χωρίς να πρωτοτυπούν στιλιστικά ηχούν συντριπτικοί, που κεντρίζουν την προσοχή με την ορμητική ετοιμότητά τους και με τον κατάλληλο ήχο, είναι στο χέρι τους να διακριθούν.

 

SHATTER MESSIAH – “Orphans Of Chaos”
Συγκρότημα που στο ξεκίνημά του είχε όλη τη συμπάθεια του κοινού λόγω του βιογραφικού των μελών του και του ιδιαίτερου ύφους του, παρουσιάζει το τέταρτο άλμπουμ του και απευθύνεται σε ενεργούς ακροατές. Από τα σχήματα που εμφανίζουν μια επάρκεια και έναν εγωισμό που τα καθιστά σαφώς ενδιαφέροντα, όχι όμως και απαραιτήτως αμέσως προσιτά στο ευρύ κοινό, δημιουργεί σοβαρό και λεπτομερές power thrash υλικό με προοδευτικές πλευρές. Αν δεν προσπεράσετε όσα διαμείβονται σε αυτόν τον δίσκο, στο τέλος θα έχετε, μάλλον, τουλάχιστον ασκήσει την μεταλλική σας αντίληψη παρατηρώντας πώς οι συγκεκριμένοι μουσικοί οργανώνουν τις ιδέες τους.