SLEASZY RIDER RECORDS

Bloodphemy, Inedia, Mr.Riot, Rotting Christ!

Η εν λόγω εταιρεία φροντίζει σταθερά να συστήνει στο κοινό αξιόλογα συγκροτήματα, παράλληλα επανεκδίδει ένα άλμπουμ που ξέρετε καλά.

BLOODPHEMY – “Blood Will Tell”
Το κουιντέτο από την Ολλανδία συστήνεται στο κοινό με το πρώτο του EP και με πέντε τραγούδια γρήγορα αποδεικνύει ότι απαρτίζεται από μουσικούς που κατέχουν την τέχνη του death. Μεταξύ αυτών μάλιστα εντοπίζονται κάποιοι που διετέλεσαν μέλη των Desecrate και των Pleurisy, σχημάτων που απασχόλησαν την υπόγεια μεταλλική κίνηση το πρώτο μισό της δεκαετίας του ’90. Το υλικό τους θα σας αρέσει για τον απλό αλλά βασικό λόγο τού ότι ηχεί μεστό και βίαιο. Ίσως συνειρμικά να μην αποφύγετε κάποιους παραλληλισμούς με ορισμένους διακεκριμένους, παλιότερους συμπατριώτες τους, αλλά αυτό δεν θα σας ενοχλήσει απαραιτήτως. Κρίνονται επικίνδυνοι.

 

INEDIA – “Aritmia//Wasteland”
Σε απόδειξη της αγαστής συνεργασίας του με την εν λόγω ελληνική εταιρεία, το ιταλικό συγκρότημα εκδίδει μέσω αυτής και το τρίτο του άλμπουμ, δικαιολογώντας έτσι την εμπιστοσύνη της. Στο περιεχόμενό του θα εντοπίσετε εύκολα τις επιρροές των μουσικών που το απαρτίζουν από τους Tool και τους Katatonia, ενώ δεν είναι απίθανο κάποια στιγμή, λόγω των φωνητικών, να θυμηθείτε και τον Kevin Moore. Δημιουργικοί με τον δικό τους, ελεγχόμενο τρόπο, στοχαστικοί, κινούνται στα λεγόμενα εναλλακτικά πλαίσια χωρίς υπερβολές, θα μπορούσαν να είχαν εμπλουτίσει επίσης διακριτικά τον ήχο τους. Δεν προσφέρονται για τυχαίες ακροάσεις, χωρίς να πρωτοτυπούν, γίνονται κατανοητοί, αρεστοί.

 

MR. RIOT – “Same Old Town”
Ο Stevie Lee, ο Mr.LadiesMan, ο Angeless, ο Tommy Beefy και ο Denny Riot θα πρέπει να πλήττουν στην πόλη τους, εκεί λίγο έξω από το Μιλάνο, στη Νοβάρα. Ονειρεύονται hard rock περιπέτειες, glam διασκεδάσεις, sleaze συμπεριφορές, όλα αυτά είτε κάπου στην Καλιφόρνια είτε κάπου στη Σκανδιναβία. Με το παρουσιαζόμενο πρώτο τους άλμπουμ οι νεαροί αυτοί ιταλοί πετυχαίνουν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον σας, επειδή έχουν αφομοιώσει τις ατίθασες μεν επιρροές τους αλλά δεν ακούγονται γραφικοί. Παρέα που μεταφέρει με ωραίο τρόπο στα τραγούδια της τη διάθεσή της για καλοπέραση, γίνεται πρόθυμα συμπαθής, είναι σαφώς εξελίξιμη.

 

ROTTING CHRIST – “Triarchy Of The Lost Lovers”
Κυκλοφόρησε το 1996, επανεκδίδεται σήμερα και όλοι σας έχετε άποψη για το τρίτο άλμπουμ του αθηναϊκού συγκροτήματος. Ήταν το πρώτο του για λογαριασμό της διεθνούς Century Media, ήταν ηχογραφημένο στη Γερμανία και σε παραγωγή του Andy Classen, ήταν το τελευταίο στο οποίο ο Necromayhem και ο Necrosavron συναντήθηκαν σε επίσημη ηχογράφηση με τον Jim Mutilator, το τελευταίο που θα υπέγραφαν με τα ψευδώνυμά τους. Ήταν φυσικά εκείνο που περιελάμβανε το “King Of A Stellar War”. Δηλωτικό της δυναμικής του σχήματος εκείνη την εποχή, θα το ξανακούσετε πρόθυμα, γιατί δεν μπορείτε να κάνετε αλλιώς.