FRONTIERS MUSIC

About Us, Arc Of Life, Autograph, Enemy Eyes, Enuff Z'Nuff, Mantric Momentum, Ring Of Fire, Rising Steel!

Εδώ υπάρχουν κάποιοι δίσκοι που δεν μπορείτε να αγνοήσετε.

ABOUT US – “About Us”
Το AOR/hard rock της ευμάρειας. Έξι ινδοί μουσικοί αποτυπώνουν στο πρώτο τους άλμπουμ την ανέφελη προσέγγιση του ιδιώματος σε συνδυασμό με τους υψηλούς οικονομικούς δείκτες ανάπτυξης της πατρίδας τους. Δεν αποτελεί μομφή αυτό, πρέπει όντως να έχεις λυμένα πολλά προβλήματά σου και το κατάλληλο κεφάλαιο για να εφαρμόσεις με τόση ακρίβεια όλα τα προαπαιτούμενα του ιδιώματος. Εξάλλου, όποτε και αν ακούγατε το υλικό αυτό, δεν θα μαντεύατε εύκολα την καταγωγή των δημιουργών του, γιατί είναι έμπειροι οργανοπαίκτες και έχουν τραγουδιστή που προσωποποιεί με μεγάλη άνεση την αρτιότητά τους. Με τη δέουσα παραγωγή, συστήνονται με ωραίο τρόπο.

 

ARC OF LIFE – “Don’t Look Down”
Με την υπενθύμιση του ότι μέλη του συγκροτήματος αποτελούν ο Jon Davison, ο Billy Sherwood αλλά και ο Jay Schellen, όλοι τους γνωστοί και από τη δράση τους στους Yes, αμέσως αντιλαμβάνεστε ότι το νέο άλμπουμ τους δεν μπορεί να είναι άλλο ένα δείγμα ευγενούς prog. Δεν είναι προσβολή το να ειπωθεί ότι το υλικό αυτό είναι φτιαγμένο επί τούτου, ότι απευθύνεται στους φίλους του ιδιώματος και εκείνους του θρυλικού σχήματος. Αντιθέτως, μπορεί να ειπωθεί ότι αποτελεί την πρόταση που θα ικανοποιήσει όσους επιθυμούν να παρατηρήσουν τους σπανίζοντες πλέον ακριβείς αρμονικούς ελιγμούς. Μελετήστε το.

 

AUTOGRAPH – “Beyond”
Είναι κρίμα που η κυκλοφορία του νέου άλμπουμ του συγκροτήματος συνδέθηκε με την αποχώρηση από τα εγκόσμια του μπασίστα και ιδρυτικού μέλους Randy Rand. Όπως αποδεικνύεται, η νέα σύνθεση λειτουργούσε καλά και ήταν βάσιμες οι υποθέσεις για έναν ωραίο νέο κύκλο στη φήμη του σχήματος. Τα τραγούδια φέρουν τη στόφα εκείνη που δεν μπορεί να αποδώσει επακριβώς και αβίαστα όποιος δεν φέρει την καταγωγή του από την Αμερική και δεν είναι καλός γνώστης της παράδοσης του hard και όχι μόνο. Χωρίς μελοδραματισμό, σας προτείνεται να τα ακούσετε και να διαπιστώσετε πόσο ολοκληρωμένα, εύστοχα και ευχάριστα θα σας φανούν.

 

ENEMY EYES – “History's Hand”
Το εκατοστό άλμπουμ που ηχογράφησε ο αγαπητός τραγουδιστής Johnny Gioeli τυχαίνει να είναι και το πρώτο του νέου του σχήματος. Είναι κολακευτικά περιττή κάθε αναφορά στις ικανότητες του ερμηνευτή και το πώς ο ίδιος καταφέρνει να αναβαθμίζει ακόμη και τυπικές σε ύφος συνθέσεις. Ακριβώς το ότι είναι τόσο αναγνωρίσιμος θα ρυθμίσει και την άποψή σας για την παρουσιαζόμενη εργασία, δηλαδή το να διαπιστώσετε αν κομίζει κάτι διαφορετικό ή αν το υλικό που διαχειρίστηκε δεν ξεφεύγει από όσα έχετε ήδη ακούσει από αυτόν. Θα είχε μάλλον ενδιαφέρον να υλοποιούσε το εγχείρημα αυτό με έναν νέο κύκλο συνεργατών.

 

ENUFF Z' NUFF – “Finer Than Sin”
Ο Chip Z’nuff και οι συμπαίκτες του είναι οι διαχειριστές μιας παράδοσης που δεν αγγίζουν πολλοί, που ίσως φοβούνται να εκμεταλλευτούν, επειδή θεωρούν τη μελωδικότητά της ρετρό. Αλήθεια, όμως, πόσοι θα μπορούσαν να γράψουν ένα τραγούδι με τίτλο “Trampoline”; Είναι ευχάριστο το γεγονός του ότι οι συγκεκριμένοι μουσικοί παραμένουν παραγωγικοί και το ίδιο ευχάριστη θα βρείτε μετά από μερικά λεπτά την ακρόαση του νέου τους άλμπουμ. Αξίζει να εκτεθείτε στην εύληπτη αμεσότητά τους, σε φόρμες που, ενώ θεωρείτε ότι δεν έχουν κάτι το απαιτητικό στην εκτέλεσή τους, αποδίδονται σωστά μόνο μετά την κατανόησή τους.

 

MANTRIC MOMENTUM – “Trial By Fire”
Τους ξαδέρφους Terje Harøy και Christer Harøy θα πρέπει να τα γνωρίζετε τουλάχιστον από τη δράση τους με τους Pyramaze και τους Divided Multitude αντιστοίχως. Ο τραγουδιστής και ο πολυπράγμων συνθέτης βρίσκονται πίσω από το εν λόγω σχήμα και το πρώτο τους άλμπουμ είναι ένα αρτιότατο κράμα των χαρακτηριστικών των προαναφερθέντων συγκροτημάτων. Πρέπει να εμπιστευθείτε όχι μόνο την πείρα των συγκεκριμένων μουσικών αλλά και το πολύ καλό γούστο τους, την ωραία αντίληψή τους για το πώς ο δυναμισμός μπορεί να βρίσκει συνέχεια στο ευρωπαϊκό, χωρίς αγκυλώσεις power. Σταθερά ενδιαφέροντα τα τραγούδια τους, θα σας κερδίσουν.

 

RING OF FIRE – “Gravity”
Ο Mark Boals και ο Vitalij Kuprij εμφανίζονται στο πέμπτο άλμπουμ του σχήματός τους με νέους συνεργάτες, με εξέχοντα αυτών τον κιθαρίστα Aldo Lonobile, επιλογή πραγματικά καλή. Θα ικανοποιήσουν όσους έχουν παρατηρήσει την πορεία τους και τώρα θα ακούσουν μερικά κομμάτια υποδειγματικά του πώς αξιοποιείται στην πληρότητά του το πιάνο. Θα μπορούσαν να υπήρχαν περισσότερα τέτοια συναρπαστικά εδώ, αν δεν έπρεπε να ειπωθούν και άλλα που οι ικανοί μουσικοί ήθελαν να πουν. Δεδομένου ότι εδώ οι συνθέσεις δεν ακολουθούν την πεπατημένη, μένει σε σας να παρακολουθήσετε τον τρόπο που κλασικότροπα μοτίβα βρίσκουν εφαρμογή σε μεταλλικά πλαίσια.

 

RISING STEEL – “Beyond The Gates Of Hell”
Είναι πολύ καλό το νέο, τρίτο άλμπουμ τους. Κατατάσσεται στο είδος του power με τις επιταχύνσεις και τα τολμηρά φωνητικά, που θυμίζει τόσους παλιότερους και ηρωικούς εκπροσώπους του στην Αμερική. Οι συγκεκριμένοι γάλλοι μουσικοί προσφέρουν κάτι που πολλοί έχουν επιχειρήσει να αποδώσουν εκπίπτοντας στη γραφικότητα ή αποδεικνυόμενοι ανεπαρκείς μελετητές των απαιτήσεων του ιδιώματος. Είναι δύσκολο να μην παραδεχθείτε ότι αυτοί έχουν κάνει ουσιαστική δουλειά, ότι παίζουν με αδιαμφισβήτητη αποφασιστικότητα και θέλουν να προβάλλουν το υψηλό φρόνημά τους. Αν σας έχουν κουράσει οι φτηνές επιδείξεις φαντασιοπληξίας, εδώ έχετε την καταλληλότερη υπενθύμιση του ακραιφνούς μετάλλου.