PRIDE & JOY MUSIC

Echoes, Free From Sin, Psycho Drama, Sebastien!

Αν δεν είχατε ως τώρα δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις κυκλοφορίες της εν λόγω γερμανικής εταιρείας, ήρθε η στιγμή να το κάνετε.

ECHOES – “Barefoot To The Moon (An Acoustic Tribute To Pink Floyd)”
Μετά από είκοσι χρόνια πορείας το γερμανικό σχήμα, με τον Oliver Hartmann στα φωνητικά, καταγράφει ενώπιον κοινού τις δικές του εκδοχές στις συνθέσεις του φημισμένου συγκροτήματος. Θα μπορούσε να πει κάποιος κακοπροαίρετος ότι η ποιότητα και μόνο των συνθέσεων καθιστά εύκολη την ευρύτερη αποδοχή κάθε εκτέλεσής τους, η αλήθεια όμως είναι ότι η αρμονία που παράγει, με ελάχιστη ηλεκτρική ενίσχυση, η συγκεκριμένη ορχήστρα βρίσκει αισθαντική απήχηση στο ακροατήριο. Άλμπουμ που περιλαμβάνει τα πιο αναγνωρίσιμα τραγούδια των σπουδαίων Βρετανών, θα εκτιμήσετε θετικά την ηπιότητα που αποπνέει κολακεύοντας τους συντελεστές του.

 

FREE FROM SIN – “Free From Sin”
Ο τραγουδιστής Per Englund και ο κιθαρίστας Patrik Lämborg συναντήθηκαν για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της θητείας τους στον σουηδικό στρατό το 1985. Τότε εξέτασαν και την ιδέα να σχηματίσουν ένα συγκρότημα με το οποίο θα αναδείκνυαν τις επιρροές τους Deep Purple, τους Rainbow και το heavy γενικότερα της εποχής εκείνης. Έκτοτε, έπαιξαν μαζί με άλλους αναγνωρισμένους μουσικούς, σήμερα όμως οι δυο τους μπορούν να δηλώνουν με παρρησία ότι έφτιαξαν ένα πρώτο άλμπουμ, συμπαγές, σκληρά μελωδικό, που ικανοποιεί απολύτως το προσωπικό τους γούστο. Πιθανόν και όλων όσων διατηρούν αναμνήσεις από την ίδια περίοδο.

 

PSYCO DRAMA – “From Ashes To Wings”
Παλιά και μεγάλη συμπάθεια του ιστότοπου, τα τραγούδια του αμερικανικού συγκροτήματος δεν σταμάτησαν να μεταδίδονται στο διάστημα της δεκαοκτάχρονης δισκογραφικής απουσίας του! Ο Corey Brown και ο Hercules Castro έπραξαν σοφά που επανεργοποίησαν το ιδιαίτερο σχήμα τους. Από τα καλύτερα ονόματα στον χώρο του προοδευτικού power, παραδίδουν ένα τρίτο άλμπουμ που αναδεικνύει την ποιότητα των δημιουργών του με πολύ ωραίο τρόπο. Ικανοί συνθέτες με προσωπικό ύφος, μελωδικοί και δυναμικοί με τη δική τους συνταγή, ξεχωρίζουν. Ίσως ο ήχος τους θα μπορούσε να είναι οργανωμένος λίγο διαφορετικά, αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια. Χαιρετίστε την επιστροφή τους!

 

SEBASTIEN – “Dark Chambers Of Déjà-Vu”
Επειδή διαθέτετε εκείνο το απόλυτο αισθητήριο με το οποίο αναγνωρίζετε με ικανοποίηση τις εργασίες εκείνες που δεν φτιάχτηκαν από επαγγελματική υποχρέωση ή από ρουτίνα, φροντίστε να ακούσετε το παρουσιαζόμενo δεύτερο άλμπουμ του κουιντέτου από την Τσεχία. Με αυτό, το συγκρότημα κάνει σίγουρα ένα ωραίο βήμα προς την ευρύτερη αναγνώριση. Προσεγμένο το υλικό του, αλλά και στημένο με αυθορμητισμό, θα αρέσει στους φίλους του μελωδικού power. Μειξαρισμένο στο στούντιο του Roland Grapow, συμμετείχαν σε αυτό ο ίδιος αλλά και ο Tony Martin, ο Zak Stevens και η Aylin Gimenez, και μάλλον το έκαναν με περισσή ευχαρίστηση.