FRONTIERS RECORDS

Chaos Magic, DiMinino, Kelly Keeling, The V, Yes!

Για άλλη μια φορά, η ιταλική εταιρεία σάς προσφέρει άλμπουμ από ονόματα που δεν μπορούν να αγνοηθούν.

CHAOS MAGIC – “Chaos Magic”
Αν είχατε προσέξει την χιλιανή τραγουδίστρια Caterina Nix στη συμμετοχή της στο δεύτερο άλμπουμ των Avalon, τότε θα ξέρετε γιατί ο Timo Tolkki αποφάσισε να συνεργαστεί μαζί της και στο παρουσιαζόμενο. Σε παραγωγή του ιδίου, η ευειδής Caterina δίνει όμορφες ερμηνείες σε τραγούδια γραμμένα στις φόρμες του εμπορεύσιμου και συμφωνικών νύξεων μεταλλικού ιδιώματος, και κερδίζει άνετα με την επάρκειά της τις θετικές εντυπώσεις. Ίσως οι συνθέσεις να μη φαντάζουν εκ πρώτης όψεως πρωτότυπες, είναι όμως ποιοτικά δείγματα της φήμης του προαναφερθέντος φινλανδού δημιουργού, σαφώς άνω του μετρίου που κατακλύζει τον συγκεκριμένο χώρο. Θα τις ακούσετε ευχάριστα.

 


DIMINO – “Old Habits Die Hard”
Ο τίτλος του άλμπουμ δεν είναι άστοχος. Από την άλλη μεριά, ο Frank DiMino σίγουρα δεν αποφάσισε να το κυκλοφορήσει θέλοντας να ακουστεί γραφικός. Φέροντας τη φήμη των Angel, ο τραγουδιστής ερμηνεύει τραγούδια που υπενθυμίζουν τις αστραφτερές ημέρες του ’70, σε hard και μελωδικό ύφος, τα οποία μπορεί άνετα να υποστηρίξει. Δεν είναι σίγουρο ότι οι νεαρότεροι ακροατές αμέσως θα ενθουσιαστούν, αλλά ο Oz Fox, ο Eddie Ojeda και ο Rickey Medlocke, που συμμετείχαν στις ηχογραφήσεις, μπορούν να τους εισάγουν στην αισθητική τους. Οι παλιότεροι πάντως θα τα ακούσουν, επειδή δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς.

 

KELLY KEELING – “Mind Radio”
Το νέο προσωπικό άλμπουμ του αμερικανού τραγουδιστή θα σας αρέσει για τον αδιόρατο εκείνο λόγο που πάντα σας κάνει να ξεχωρίζετε τις καλές εργασίες: στα τραγούδια που περιλαμβάνει είναι αποτυπωμένη η εμπιστοσύνη του ερμηνευτή στις ικανότητές του. Χωρίς περιττά στοιχεία και υπερβολές, τα δώδεκα κομμάτια του αποτελούν ωραία δείγματα μελωδικού hard, έχουν άνετη ροή, και ακόμα και αν κάποια από αυτά ακούγονται λίγο κοινότυπα ως συνθέσεις, θα τα ακούσετε με ευχαρίστηση. Καλογραμμένο και ισορροπημένο υλικό, σε παραγωγή του Alessandro Del Vecchio, ανανεώνει το ενδιαφέρον προς τον ικανό και καταξιωμένο δημιουργό του. Προσφέρεται για ηλιόλουστες, ξένοιαστες ακροάσεις.

 

THE V – “Now Or Never”
Michael Sweet, Garry Bordonaro, Jeff Pilson, Mike Lepond, Tony Martin, Leather Leone, Jerry Dixon, Jimmy Durkin, Michael Harris: αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους πολλούς διακεκριμένους μουσικούς που συνέδραμαν στην υλοποίηση του πρώτου προσωπικού άλμπουμ της εντυπωσιακής τραγουδίστριας των Benedictum. Σε αυτό θα την ακούσετε, κυρίως, σε τραγούδια σε αμερικανικό hard ύφος, και η ίδια αποδεικνύει ότι μπορεί να αποδώσει άνετα και στο συγκεκριμένο είδος. Χωρίς να απουσιάζει η ποικιλία και οι αναφορές στην παράδοση, οι συνθέσεις που ερμηνεύει ίσως φαντάζουν λίγο κοινότυπες, αλλά το τσαγανό της τις καθιστά σίγουρα ενδιαφέρουσες. Της αξίζει ευρύτερη αναγνώριση.

 

YES – “Like It is - At the Mesa Arts Center”
Πέρυσι, στις 12 Αυγούστου, το σπουδαίο, σεβαστό συγκρότημα παρουσίασε στο κοινό του θεάτρου “Ikeda”, στην Αριζόνα, δύο από τα σημαντικότερα άλμπουμ της καριέρας του, το “Fragile” του 1971 και το “Close To The Edge” του 1972, αμφότερα στην ολότητά τους. Την ηχογράφηση αυτής της εμφάνισης έχετε τώρα τη μοναδική ευκαιρία να ακούσετε με την παρουσιαζόμενη κυκλοφορία. Ως γνωστόν, τα δύο άλμπουμ ήταν απολύτως επιτυχημένα και από εμπορική άποψη, αποτελούν σημεία αναφοράς για τους φίλους του προοδευτικού rock, ηχούν υποδειγματικά του ιδιώματος. Επίσης εδώ θα ακούσετε με συγκίνηση τον Chris Squire.