STORMSPELL RECORDS

Laden Saint, Starscape, Timeless Haunt, Warrior Path!

Οι νέες προτάσεις της εταιρείας τονώνουν το μεταλλικό σας φρόνημα.

LADEN SAINT – “Laden Saint”
Το συγκρότημα από την Ουάσινγκτον δοκίμασε κάποτε την τύχη του και στο Λος Άντζελες, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει την πολυπόθητη διάκριση και κάποια στιγμή διαλύθηκε. Σήμερα όμως, αφότου επαναδραστηριοποιήθηκε, παρουσιάζει αισίως το πρώτο του άλμπουμ και απευθύνεται στους πιστούς ακροατές του κλασικού αμερικανικού heavy. Απαρτιζόμενο από καλούς οργανοπαίκτες και συνειδητούς οπαδούς του μετάλλου, οι συνθέσεις του γίνονται ευκολότερα κατανοητές σε όσους ξέρουν ότι η φινέτσα του δεύτερου μισού της δεκαετίας του ’80 άσκησε ποικιλοτρόπως μεγάλη επιρροή στο ιδίωμα. Ένας παραλληλισμός με τους Vicious Rumors έρχεται μάλλον εύκολα. Παραμένουν ενθουσιώδεις, προσαρμοζόμενοι μπορούν να κερδίσουν τώρα περισσότερα.

 

STARSCAPE – “Colony”
Δυο είναι οι μουσικοί που απαρτίζουν τον εν λόγω σουηδικό συγκρότημα και τώρα παρουσιάζουν το πρώτο τους άλμπουμ. Ο Anton Eriksson έχει αναλάβει όλα τα όργανα, ο Per-Olof Göransson τα φωνητικά και αμφότεροι εμπνέονται από την επιστημονική φαντασία και το heavy των πρώτων χρόνων της δεκαετίας του ’80 -συνδυασμός άκρως ενδιαφέρων. Το ζήτημα όμως που εγείρεται με το υλικό τους είναι ότι δείχνουν χάριν του ύφους να προσπέρασαν λεπτομέρειες ρυθμιστικές των εντυπώσεων. Θα μπορούσαν να είχαν φανεί πιο προσεκτικοί, ιδίως στα φωνητικά και στη δομή των κομματιών. Επειδή η αισθητική τους είναι ξεχωριστή, είναι θεμιτό να επανέλθουν βελτιωμένοι.

 

TIMELESS HAUNT – “Dark For Life”
Τα πέντε μέλη του συγκροτήματος με έδρα την Πενσυλβάνια ομολογούν ότι λόγω της διαφοράς ηλικίας τους δεν συμφωνούν πάντοτε μεταξύ τους. Ο αντίλογος είναι ότι μακάρι να διαφωνούσαν έτσι εποικοδομητικά και άλλοι. Επίσης, αυτό που οι ίδιοι ονομάζουν «νοσταλγία για την παλιά σχολή» είναι η λαμπρή σταθερότητα του αμερικανικού power που σας έχει λείψει. Ίσως να μη δίνουν έμφαση στις ευκολομνημόνευτες επωδούς, έχουν όμως όλα τα κατάλληλα ηχοχρώματα για τις αφηγήσεις τους και το πρώτο τους άλμπουμ είναι αξιοπρεπέστατο. Είναι φορείς και μετασχηματιστές μιας περήφανης παράδοσης, πρέπει να δεσμευτούν ότι θα συνεχίσουν έξυπνα, με εξωστρέφεια.

 

WARRIOR PATH – “The Mad King”
Το σχέδιο των Σινάνογλου-Κατσιώνη-Rundle αποδίδει και οι προθέσεις τους προσωποποιούνται στην εξαιρετική επιλογή του Daniel Heiman για τη θέση του τραγουδιστή. Το δεύτερο άλμπουμ τους είναι ένα από τα λίγα μεταλλικά προϊόντα ελληνικής έμπνευσης που απομακρύνεται από όσα θύμιζαν την τοπική παραγωγή, τις προδομένες φιλοδοξίες από την έλλειψη σαφήνειας στόχων, οργάνωσης και αποτελεσματικότητας. Εδώ οι φαντασιώσεις ηρωισμού δεν εκπίπτουν ευτυχώς στη γραφικότητα, οι ικανότητες δεν μένουν μετέωρες, αλλά κολακεύουν. Όταν το συγκρότημα τελειώσει με όλους όσους θέλει να τιμήσει για την επιρροή τους, τότε μπορεί να αναπτύξει καλύτερα τη μοναδικότητά του. Πορεύονται καλά, δείτε τους.