SLEASZY RIDER RECORDS

Darzamat, Infestus, Necrodeath, Nightbreak, Passengers In Panic, Snakesnin God, Snowblind, Trenchwar!

 Αν κάτι πρέπει να γίνει παραδεκτό για την ελληνική εταιρεία, είναι το ότι πάντα δίνει στα σχήματά της τα περιθώρια να δοκιμάσουν και να δοκιμαστούν.

DARZAMAT – “A Philosopher At The End Of The Universe”
Η τραγουδίστρια Nera και οι κύριοι που απαρτίζουν το κουιντέτο από την Πολωνία παρουσιάζουν το έκτο τους άλμπουμ και υπενθυμίζουν ότι είναι ικανοί διαχειριστές του σκοτεινού ρομαντισμού. Θα κερδίσουν εύκολα την καλή σας γνώμη λόγω της επιμέλειας που έχουν γενικώς επιδείξει, δεν θα σας διαφύγει, όμως, ότι θα μπορούσαν να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί στον χώρο τους. Ίσως επειδή η εργασία τους είναι θεματική, τα τραγούδια να μην έχουν τη δέουσα εμπορεύσιμη αυτονομία, ενώ τα αντρικά φωνητικά σίγουρα θα μπορούσαν να ακούγονται χωρίς τη συνήθη κακότητα. Προτείνεται να ελέγξετε την παραπάνω εκτίμηση.

 

INFESTUS – “Undead”
Το κουαρτέτο από τη Βενεζουέλα ειδικεύεται στο γοτθικό μέταλλο και όσοι έχουν εμπεριστατωμένη άποψη για το ιδίωμα δεν θα δυσκολευτούν να αναγνωρίσουν στο νέο αυτό EP την ειλικρινή σύνδεση της μουσικής του σχήματος με τις επιρροές των μελών του. Βεβαίως τα φωνητικά αφήνουν υποψίες για την καταγωγή αυτών και η όλη ηχητική επεξεργασία να μην είναι η πλέον μοντέρνα, το αποτέλεσμα όμως θα αποτιμηθεί ως έντιμο. Κάνοντας τις σχετικές αναγωγές θα το βρείτε συνεπές στην αντίστοιχη αισθητική, θα διαπιστώσετε ότι αναμειγνύει σωστά την εύρυθμη εσωστρέφεια με την ατμοσφαιρική αλληλοκατανόηση, υπαινίσσεται πράγματα θελκτικά και ύποπτα, που κάπως κάπου μάθατε.

 

NECRODEATH – “Neraka”
Το γενοβέζικο κουαρτέτο παρουσιάζει ένα EP με τρία νέα κομμάτια, μια ηχογράφηση του “Flame Οf Malignance” ενώπιον κοινού και μια διασκευή ενός τραγουδιού των Dead Kennedys, που προφανώς στοιχηματίζετε σοβαρά για το ποιο μπορεί είναι. Η μία ανάγνωση του υλικού αυτού θέλει το σχήμα να μένει πιστό στα βίαια ιδανικά του, μια άλλη θα ήθελε αυτό να επεδείκνυε κάτι καλύτερο και ανταγωνιστικό. Αν είστε οπαδοί του από παλιά, θα καταλάβετε ότι κάποιες απόψεις δεν μπορούν να αλλάξουν, ιδίως όταν έχουν σφυρηλατηθεί σε άγριους καιρούς. Αν είστε νεότεροι, δεν είναι σίγουρο ότι η διάθεσή σας για πρωτοτυπία θα ικανοποιηθεί.

 

NIGHTBREAK – “Wicked Angel”
Πίσω από τη συγκεκριμένη επωνυμία βρίσκεται ο νεοϋορκέζος τραγουδιστής και κιθαρίστας Todd Verni και το παρουσιαζόμενο άλμπουμ του σχήματός του ηχογραφήθηκε και πρωτοκυκλοφόρησε πριν από πέντε χρόνια. Σήμερα επανεκδίδεται και όσοι έχετε αναμνήσεις από τη χρυσή εποχή του MTV θα διαπιστώσετε ότι το περιεχόμενό του απηχεί το εμπορεύσιμο heavy που τότε μετέδιδε το κανάλι. Επίσης, πάνω στην ίδια βάση, μάλλον θα σκεφτείτε ότι το υλικό αυτό θα μπορούσε να είχε τύχει καλύτερης παραγωγής, ότι έτσι υπάρχει κίνδυνος να χαρακτηριστούν αρνητικά οι προθέσεις του εμπνευστή του και εκείνος να χαθεί μεταξύ όσων φέρονται ως τιμητές εκείνου του παρελθόντος.

 

PASSENGERS IN PANIC – “Passengers In Panic”
Το αθηναϊκό κουαρτέτο στο πρώτο του άλμπουμ συστήνει στους ξένους ακροατές μια εκσυγχρονισμένη εκδοχή της ελληνικής μουσικής παράδοσης, αντιστρόφως την παρουσιάζει στους ντόπιους με περιτύλιγμα εισαγόμενου προϊόντος. Καλοστημένη εργασία, ώστε να μη χαρακτηριστεί γραφική, θα μπορούσε να είχε και μια έκδοση με τους στίχους στα ελληνικά, οπότε η εντύπωση που θα άφηνε δεν θα ήταν ακριβώς η ίδια. Επειδή εδώ και καιρό φοράτε φράγκικα, αλλά ξέρετε πως τέτοιου είδους εγχειρήματα ανασκευής του φολκλόρ είναι εύκολο να πέσουν στη δικαιοδοσία του Ε.Ο.Τ., θα κρίνετε το συγκεκριμένο υλικό αναλόγως της δωρικότητας που θα επιθυμούσατε να έχει.

 

SNAKESKIN GOD – “Snakeskin God”
Τρίο τα μέλη του οποίου ζουν στην Αθήνα και στο Χερκούλειο, παρουσιάζει το πρώτο του άλμπουμ. Κρίνοντας γρήγορα αλλά σωστά από το εξώφυλλο, τα τραγούδια του μπορούν να αποτελέσουν την κατάλληλη μουσική υπόκρουση, όταν όλοι γίνονται μια παρέα, συμφωνούν χωρίς εκτενείς αναλύσεις, προσπερνούν πολλά και αισθάνονται καλά με τα λίγα. Γραμμένα στο μακγιόρικο hard και heavy ύφος των αναθυμιάσεων, δε σας αιφνιδιάζουν, γιατί σίγουρα έχετε ακούσει πολλά παρόμοια. Επειδή, αλίμονο, δεν είστε σπαστικοί, τα ακούτε χάριν της περίστασης, αλλά, όταν ξεθολώσετε, σκέφτεστε ότι το επόμενο άλμπουμ του σχήματος θα είναι αυθεντικότερο, καλύτερο σε διάφορα επίπεδα, ανταγωνιστικό.

 

SNOWBLIND – “The Holy Metal Spirit”
Το γεγονός ότι το νέο άλμπουμ των τεσσάρων ικανών μουσικών είναι το έκτο τους προκαλεί το ερώτημα του τι θα γινόταν, αν ήταν υποχρεωμένοι να ακουστούν σε ένα κοινό πέρα από τα -γεωγραφικά πρωτίστως- όρια του χώρου που προσδιόρισε για πάντα το γούστο τους. Ο τίτλος του δίσκου αποδεικνύει ότι κάνουν αυτό που ζητά η καρδιά και το μυαλό τους, αλλά αν η διάθεσή τους ήταν λίγο καλύτερη ή έπρεπε να κινητοποιηθούν για να κερδίσουν τις εντυπώσεις αγνώστων, τι θα βελτίωναν; Ενώ είναι προσεκτικοί, εκτελεστικά λεπτομερείς, είναι περίεργο το πώς περιχαρακώνουν τη γενικότερη εικόνα τους.

 

TRENCHWAR – “Criminal Organizations”
Η συνωμοσιολογία είναι συνυφασμένη με το thrash, πράγμα που φροντίζει να επαληθεύσει το κουιντέτο από την Άγκυρα με τον τίτλο και το εξώφυλλο του πρώτου του άλμπουμ. Τα μέλη του έχουν ασκηθεί με βάση το εγχειρίδιο της μεγάλης σχολής του Bay Area και αποδίδουν με τον δέοντα τρόπο. Επειδή τα χαρακτηριστικά της έχουν παρουσιαστεί σε πάμπολλες εκδοχές, ξέρετε ότι αυτό που έχει σημασία στο δυναμικό αυτό ιδίωμα είναι ο ενθουσιασμός, η διάθεση για ζωηρούς χειρισμούς, η επιθετική ρυθμική σταθερότητα, πράγματα που θα εντοπίσετε και στα επτά κομμάτια του σχήματος. Δεν υπάρχει κάτι το αρνητικό εδώ, εξελίξιμη ομάδα.