FRONTIERS RECORDS

Angelica, Reb Beach, Eclipse, Eternal Idol, Lords Of Black, Orianthi, Jeff Scott Soto!

 Αθροίζοντας τις νέες κυκλοφορίες της εταιρείας μπορείτε να δηλώνετε χαρούμενοι με τον προσφερόμενο λόγο ποιότητας προς την ποσότητά τους.

ANGELICA – “All I Am”
Με τίτλο που υπογραμμίζει τον προσωπικό του χαρακτήρα, το νέο άλμπουμ της τραγουδίστριας ενδιαφέρει όλους όσοι έχουν εκτιμήσει τις ικανότητές της αλλά και να κερδίσει του ακροατές του μελωδικού rock. Ο Daniel Flores, συμπαίκτης της στους The Murder Of My Sweet, ανέλαβε την παραγωγή, άρα βρέθηκε πιο κοντά στις προθέσεις της και σημειωτέον ότι τα έγχορδα έπαιξε ο Michael Palace. Θα περίμενε κανείς η συγκεκριμένη εργασία να ενίσχυε το προφίλ της σε έναν ευρύτερο κοινό, αλλά αυτό μάλλον δεν συμβαίνει. Ομολογουμένως συμπαθής, θα μπορούσε να κινηθεί με μεγαλύτερη τόλμη, η ερμηνεία της να μην ακούγεται διεκπεραιωτική.

 

REB BEACH – “A View From The Inside”
Να ένα άλμπουμ που θα αγοράσετε και για το οποίο θα λέτε στους άλλους ότι είναι απολαυστικό. Θα τους εξηγείτε πως ο δημιουργός του είναι τόσο καταρτισμένος οργανοπαίκτης όσο και εκφραστικός, που το υλικό του ακούγεται τόσο αυθόρμητο όσο και υπολογισμένο. Χωρίς φωνητικά, πρόκειται για ένα αμερικανικό προϊόν που αποπνέει πολύ καλή διάθεση, κερδίζει τον ακροατή με τον ενθουσιασμό που το διαπερνά, την έξυπνη διάρθρωση και φρασεολογία του. Επίσης, δεν είναι ντροπή να το παραλληλίσετε με άλλες επιτυχημένες κιθαριστικές εργασίες, γιατί μπορεί να αποδειχθεί κι αυτό τέτοιο. Ως θαυμαστές του εμπνευστή του, ικανοποιείστε.

 

ECLIPSE – “Viva La Victouria”
Συχγωρήστε την απλότητα της παρουσίασης, αλλά το νέο διπλό άλμπουμ του συγκροτήματος είναι αυτό που ως φίλοι του δικαιολογημένα θα θέλατε. Ηχογραφημένο ενώπιον κοινού αλλά και με κάποιες ιδιαίτερες εκτελέσεις τραγουδιών, περιλαμβάνει όλα όσα αμέσως θα αναφέρατε στην ανάλογη διερευνητική ερώτηση. Αν μάλιστα παρακολουθήσατε την πρόσφατη εμφάνιση του σχήματος στην Αθήνα, μπορείτε να ανακαλέσετε την εκτελεστική ακρίβεια του σχήματος, να πετύχετε μια ευχάριστη απεικόνιση όσων θα ακούτε. Ομάδα μουσικών από εκείνες που εκ φύσεως δεν μπορούν να μην παράγουν αξιοπρεπές, μελωδικό και δυναμικό υλικό συγκεφαλαιώνει την πορεία της και ευχάριστα ανανεώνει την εμπιστοσύνη σας σε αυτή.

 

ETERNAL IDOL – “Renaissance”
Στο νέο, δεύτερο άλμπουμ του ιταλικού σχήματος ο Fabio Lione μοιράζεται τα φωνητικά με την Claudia Layline, αλλά αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος που το όλο αποτέλεσμα είναι πολύ ικανοποιητικό. Οι συνεργαζόμενοι μουσικοί κινούνται στα πλαίσια της ωραίας παράδοσης της χώρας τους στο συμφωνικό και εκλεπτυσμένης μελωδικότητας power, ενίοτε την εκσυγχρονίζουν διακριτικά. Μακριά από τις παγίδες και τις υπερβολές του ιδιώματος, η διάρθρωση του υλικού τους και μόνο φανερώνει την καλή γνώση του αντικειμένου. Εύληπτες οι περισσότερες συνθέσεις λόγω του κεντρικού βάρους που φέρουν, αφήνουν το περιθώριο για εκτελεστικές λεπτομέρειες, κερδίζουν άμεσα τις εντυπώσεις, αρέσουν. Μπράβο.

 

LORDS OF BLACK – “Alchemy Of Souls”
Για τις εντυπώσεις σχετικά με το τέταρτο άλμπουμ του ισπανικού συγκροτήματος ρυθμιστικές θα είναι οι ερμηνείες του Ronnie Romero, δηλαδή το από ποιο σημείο κι έπειτα κάποια επιτήδευση περιορίζει την ιδέα της σύνθεσης. Βεβαίως ο δίσκος ηχεί σταθερά δυναμικός στη μεγαλύτερη διάρκειά του, αποτελεί χαρακτηριστικό και καλό παράδειγμα του πώς η μεταλλική παράδοση μπορεί να παρουσιάζεται σήμερα, οι κατασκευαστές του πάντως θα μπορούσαν να είχαν φανεί λίγο πιο επιλεκτικοί όσον αφορά κάποια κομμάτια. Χωρίς να απογοητεύουν, αφήνουν τα περιθώρια για μια αβίαστη, προσωπική δημιουργία στο μέλλον, αξίζει να ισορροπήσουν τα χαρακτηριστικά του σχήματός τους.

 

ORIANTHI – “O”
Ξεχάστε το ποια είναι, αγνοήστε το με ποιους έχει συνεργαστεί στο παρελθόν και ακούστε το νέο προσωπικό της άλμπουμ. Θα το εκτιμήσετε θετικά. Κατασκευασμένο με την αναμενόμενη αρτιότητα, φανερώνει πως η δημιουργός του έχει τον τρόπο να εκφράζεται με ωραία στιχουργική ευθύτητα και με ποικιλία ύφους, μένει ειλικρινής και δεν εγκλωβίζεται σε ένα είδος. Δεν πρόκειται, λοιπόν, για μια χαριστική σε αυτή ευκαιρία. Δεν είναι πάντως σίγουρο ότι υπάρχουν τα τραγούδια που θα τραβήξουν αμέσως την προσοχή των πολλών στην ολότητα της εργασίας, κάποια όμως σίγουρα θα σας αγγίξουν, όταν τύχει να τα ακούσετε στο κατάλληλο πλαίσιο. Άξια.

 

JEFF SCOTT SOTO – “Wide Awake (In My Dreamland)”
Το “Lesson Of Love” και το “Paper Wings” είναι σίγουρα από τα τραγούδια που θα ξεχωρίσετε από το νέο άλμπουμ του τραγουδιστή. Επίσης, ίσως σκεφθείτε ακούγοντάς το ότι, καθώς είναι γνωστή η ευχέρεια με την οποία μπορεί να διαχειριστεί ποικίλο υλικό, στις προσωπικές του εργασίες θα μπορούσε να καταστήσει εμφανέστερη μια τέτοια διαφοροποίηση, είτε αλλάζοντας την προσέγγιση της παραγωγής είτε επιλέγοντας με λίγη υπομονή τα κομμάτια που πραγματικά μπορούν να ταυτιστούν με εκείνον. Μην παρεξηγείτε τα παραπάνω, ο δίσκος είναι καλός, απλώς η χρόνια συμπάθεια καμία φορά προσπερνά τις διαθέσεις του δημιουργού.