HELLS HEADBANGERS RECORDS

Expunged, Hegemony, Impiety, Shivers, Nauseator, Violent Hammer!

 Το ότι το κακό ζει ανάμεσά σας το ξέρετε. Οι νεότερες αποδείξεις για αυτό έρχονται με τις νέες προτάσεις της εταιρείας.

EXPUNGED – “Expunged”
Οι τρεις κύριοι από την Οττάβα που απαρτίζουν το εν λόγω σχήμα δηλώνουν ως επιρροή τους το death που παράχθηκε εκείνη την ωραία εποχή ανάμεσα στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και στις αρχές εκείνης του ’90. Αυτό όντως αποδεικνύεται από το νέο MLP που κυκλοφορούν, στα πέντε κομμάτια του οποίου τα φωνητικά είναι αυστηρά, οι ρυθμοί ρέοντες ως πυώδεις, ο όλος ήχος βορβορώδης και από αρμονική άποψη κάποια τονικά διαστήματα ακούγονται εμπροθέτως διαταρακτικά. Το ζητούμενο εδώ είναι η κακότητα και εσείς θα παραδεχθείτε πως οι συγκεκριμένοι δράστες έχουν τον τρόπο να εκτρέπουν την προσοχή σας σε αυτή.

 

HEGEMONY – “Enthroned By Persecution”
Ο Ruination Wielder, ο Primordial Dominator, ο Barbaric Progenitor και ο Fanatical Deathtitan ζουν στην Αλαμπάμα και παρουσιάζουν τώρα το πρώτο τους άλμπουμ. Βάσει αυτού, η διάγνωση είναι πως και εκείνοι πάσχουν από επιθετική αχρωματοψία, δηλαδή το death στο οποίο ειδικεύονται είναι απογυμνωμένο από ηχοχρώματα. Αυτό όμως δεν πρέπει να σας αποθαρρύνει, γιατί οι συγκεκριμένοι κύριοι φαντάζουν όντως απειλητικοί και δίνουν την εντύπωση ότι, αν πρόσεχαν λίγο περισσότερο τις ιδέες τους και τις καλές στιγμές που έχουν στη διάταξή τους, θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη πιο αξιοπρόσεκτοι. Μέχρι να ισορροπήσουν την παραδοσιακή αυτή κατάσταση, τους περιμένετε.

 

IMPIETY – “Versus All Gods” (Evil Dead Production)
Γνωστό του σταθμού από την εποχή του demo “Ceremonial Necrochrist Redesecration”, το συγκρότημα από τη Σιγκαπούρη παρουσιάζει το ένατο άλμπουμ του. Έμπειροι οι μουσικοί που το απαρτίζουν, με πλήρως ανεπτυγμένους τους εκτελεστικούς μηχανισμούς τους, προσφέρουν συντριπτικό όσο και τακτοποιημένο death/black, φέρουν κάποιες ξεχωριστές ιδέες που υπογραμμίζουν το αποφασιστικό ύφος του σχήματος τους. Θα μπορούσαν με το διαθέσιμο υλικό να αναζητήσουν μια εκσυγχρονισμένη παραγωγή και σίγουρα να έχουν καλά αποτελέσματα, είναι όμως μάλλον επιλογή τους η συγκεκριμένη στάση, ίσως και ο τίτλος να αντανακλά μια ιδέα αυτονόμησης και σε άλλα επίπεδα. Παραμένουν εντυπωσιακά ισχυροί.

 

SHIVERS / NAUSEATOR – “Too Gross For Most”
Το ότι θα σας είναι αρεστό το επτάιντσο των συγκεκριμένων αμερικανικών σχημάτων θα το αντιληφθείτε από το γεγονός ότι, μόλις ξεκινά η ακρόασή του, γρήγορα τελειώνει. Ειπωμένο αλλιώς, θα θέλατε να ακούσετε κι άλλο τέτοιο death υλικό νοσηρού χιούμορ, όπου η εκτελεστική ακρίβεια έρχεται σε δεύτερη μοίρα, ενώ οι τεχνικές της ηχογράφησης έχουν επίσης μικρή σημασία. Καθώς ξέρετε ότι αυτές οι λεπτομέρειες μπορούν να επιτείνουν την επιρροή των Impetigo, πρόσχαρα ακούτε και τους πρώτους, στους οποίους συμμετέχει ο Slasher Dave των Acid Witch, και τους ετέρους που δηλώνουν χαλαρά ότι παίζουν “maniac metal”.

 

VIOLENT HAMMER – “Riders Of The Wasteland”
Να είστε σίγουροι ότι ο πρωτογονισμός είναι όρος που φανερώνει μια ανώτερη νοητική διεργασία σε σύγκριση με όσα ακούγονται στο παρουσιαζόμενο άλμπουμ. Είναι το πρώτο μιας ομάδας τεσσάρων φινλανδών, που ενισχύουν έτσι την άποψη ότι για οποιοδήποτε βήμα προόδου υπάρχει και η ανάλογη οπισθοδρόμηση. Με ακατάληπτα φωνητικά που επιτείνουν τις εντυπώσεις, το υλικό τους είναι κτηνώδες, απέχει ακόμη και από το να χαρακτηριστεί death ή crust. Κάποια κομμάτια τους θα μπορούσαν να ξεχωρίσουν, αλλά οι ίδιοι μάλλον προτιμούν τη χαυνωτική επιθετικότητα με την οποία τα επενδύουν. Από τις ανησυχητικές περιπτώσεις που χρήζουν πολύπλευρης μελέτης.