ΒΟΥΡΚΟΛΑΚΑΣ!

Category
Greece
Date
Thursday, 16th January 2020

 Παράταση έως 30 Ιανουαρίου - Δεύτερος χρόνος παραστάσεων

 Μάνα με τους εννιά σου γιούς και με τη μια σου κόρη
 Την κόρη τη μονάκριβη, την πολυαγαπημένη.....

 Η θεατρική ομάδα  “Αυτή κ Αυτοί” και ο τεχνοχώρος Εργοτάξιον, λόγω της ενθουσιώδους αποδοχής από το κοινό, συνεχίζουν τις παραστάσεις του έργου «Βουρκόλακας» του Αργύρη Εφταλιώτη και ξαναζωντανεύουν το θρύλο του Νεκρού Αδερφού, έως 30 Ιανουαρίου 2020 .

 Η Δέσπω ζει με τους εννιά γιους και τη μικρότερή της κόρη σε κάποιο χωριό της ορεινής Ελλάδας. Η Αρετή, κόρη της Δέσπως, σε ηλικία γάμου πολιορκείται από το Στεφανή, έναν νεαρό του χωριού ταπεινής καταγωγής. Ο Κωνσταντής, ο μεγαλύτερος από τους γιους, έχει διαφορετικά σχέδια και θέλει να παντρέψει την αδερφή του με έναν πλούσιο έμπορο από τη Βαβυλώνα. Ο Κωνσταντής έρχεται σε σύγκρουση με τη μητέρα του η οποία δε θέλει να αποχωριστεί τη μοναχοκόρη της και βάζει τον πρωτότοκό της να της ορκιστεί ότι αν συμβεί κάποιο κακό θα τη φέρει πίσω με κάθε κόστος….
 «Ο Βουρκόλακας», το μοναδικό θεατρικό έργο του Αργύρη Εφταλιώτη (1900), αποτελεί ένα κείμενο βαθιά εμπνευσμένο από τον πλούτο των δημοτικών τραγουδιών, το οποίο αποτυπώνεται σε μια σύγχρονη διασκευή που συνδιαλέγεται με τη λαϊκή παράδοση αλλά αγγίζει το σήμερα.
 Τα όνειρα, οι προλήψεις και η λαϊκή σοφία εκτυλίσσονται μέσα από ένα μουσικό παραμύθι που ζωντανεύουν οι ηθοποιοί επί σκηνής σκιαγραφώντας την κοινωνική δομή, την πατριαρχική κοινωνία και το ρόλο της γυναίκας στον οικογενειακό ιστό. Μέσα από τον καταιγιστικό ρυθμό, το θεατρικό παιχνίδι και τις διαρκείς εναλλαγές συναισθημάτων, ο  θεατής εμπλέκεται στην εξέλιξη των δράσεων ενώ παράλληλα ενεργοποιούνται αισθήσεις και μνήμες από μια ιστορία που μοιάζει παλιά αλλά παραμένει μια βαθιά προσωπική ανάμνηση.

 Η ομάδα ‘Αυτή κ Αυτοί’  συστήθηκαν για πρώτη φορά στο κοινό το 2017 στα Duet Festival (2017) και Bob Theater Festival (2018) με κομμάτι του ίδιου έργου. Πλέον η ομάδα και ο δικός τους ‘Βουρκόλακας’ αποκτούν την πλήρη τους υπόσταση κάτω από τη στέγη  του Τεχνοχώρου Εργοτάξιον.

 

  Κείμενο: Αργύρης Εφταλιώτης
 Διασκευή-Σκηνοθεσία: Σπύρος Αναστασίνης, Ψύλλιας Αντρέας
 Παίζουν: Ελένη Αληφραγκή, Τάσος Χαλάς, Αντρέας Ψύλλιας
 Σύνθεση Πρωτότυπης Μουσικής: Ελένη Αληφραγκή
 Φωτισμοί:Γιάννης Καραλιάς
 Φωτογραφίες: Σπύρος Αναστασίνης
 Επικοινωνία: Κωνσταντίνος Πλατής

 Λήξη παραστάσεων: 30 Ιανουαρίου
 Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Πέμπτη στις  21:15
 Διάρκεια: 60 λεπτά
 Εισιτήρια: 10 ευρώ (κανονικό), 5 ευρώ (μειωμένο & ομαδικό για γκρουπ άνω των 8 ατόμων).
 Link προπώλησης: https://www.viva.gr/tickets/theater/texnoxwros-ergotaksion/o-vourkolakas/
 Παραστάσεις και για σχολεία κατόπιν επικοινωνίας
 Κρατήσεις: Στο τηλ. 6983930220 

 
 

All Dates

  • From Thursday, 9th January 2020 to Thursday, 30th January 2020
    Thursday

Powered by iCagenda