LISTEN LIVE

KENNY ARONOFF

“Sex, drums, rock’n’roll!” (Backbeat Books)

 Μετά από αναρίθμητες συνεντεύξεις και άρθρα του σε εξειδικευμένα περιοδικά, ο σπουδαίος αμερικανός ντράμερ παρουσιάζει την αυτοβιογραφία του. Έρχεται όχι μόνο να θυμίσει μερικές σπουδαίες πτυχές της καριέρας του αλλά και να τη συμπληρώσει με πληροφορίες που θα ενθουσιάσουν τους πιστούς φίλους του σε όλον τον κόσμο.
 Ο ίδιος ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που, για βιολογικούς ή άλλους λόγους, το εσωτερικό τους ρολόι δεν τους επιτρέπει να μένουν αδρανείς. Εντάσσεται στην ομάδα των ασίγαστων που είναι δημιουργικοί ή που είναι δημιουργικοί ακριβώς επειδή είναι ασίγαστοι. Αυτό το χαρακτηριστικό πάντως δεν αποτελεί τον αποκλειστικό λόγο της επιτυχίας του και στις τριακόσιες πενήντα σελίδες του βιβλίου του εξηγεί τον τρόπο που λειτουργεί και καταφέρνει πάντοτε να είναι αποτελεσματικός.
 Παιδί που άλλαξε η ζωή κι εκείνου όταν οι Beatles εμφανίστηκαν στην αμερικανική τηλεόραση, αποδεικνύει περίτρανα ότι οι στόχοι που θέτει κανείς στην ηλικία της αθωότητας είναι βαθιά ρυθμιστικοί της μετέπειτα πορείας του. Με ευγνωμοσύνη μιλά για την υποστήριξη των γονέων και των αδερφών του, επισημαίνει επίσης την επιρροή που άσκησαν στην αντίληψή του για τον κόσμο και άλλα πρόσωπα του γενεαλογικού του δέντρου.
 Περιγράφει την πορεία του αναλυτικά ξεκινώντας από τις σπουδές του, είναι ειλικρινής με τις αποτυχίες του και γίνεται διδακτικός με τη διαχείρισή τους. Σταδιακά, όσο η φήμη του θα μεγαλώνει, η αφήγησή του εντυπωσιάζει με την πυκνότητα γεγονότων που περιλαμβάνει.
 Κατά το αναμενόμενο, ένα μεγάλο μέρος της βιογραφίας του καταλαμβάνει η σχέση του με τον John Mellencamp, τις δυσκολίες που προέκυπταν από τον χαρακτήρα του επιτυχημένου τραγουδοποιού, θα σας προκαλέσει όμως πολύ θετική εντύπωση η αγάπη με την οποία τον περιβάλει ο Aronoff.
 Στα με χρονολογική σειρά οργανωμένα κεφάλαια της βιογραφίας του θα διαβάσετε πολλά σπαρταριστά περιστατικά, θα πάρετε πληροφορίες για πάμπολλους γνωστούς καλλιτέχνες και μορφές της μουσικής βιομηχανίας, θα μάθετε πώς προέκυψαν κλασικά, αναγνωρίσιμα θέματα που αυτός συνέθεσε προκειμένου να υποστηρίξει τις ιδέες άλλων. Ωστόσο, αν μπορεί τώρα να γίνει μια αναφορά σε κάποιο από τα πολλά και ιδιαίτερης σημασίας περιστατικά που με ωραίο προσωπικό τόνο αποκαλύπτει, αυτό θα ήταν, για ιστορικούς λόγους, η συνομιλία Bernstein – Ozawa.
 Γίνεται απολύτως πιστευτός όταν δηλώνει ότι δεν μπορεί να αρνηθεί τη βοήθειά του όποτε του ζητηθεί, εξηγεί όμως τη σημασία της συνεργατικότητας και της προσαρμοστικότητας στην εξέλιξη μιας παραγωγής, αναλύει τα λεπτά εκείνα χαρακτηριστικά που καθιστούν μια προσωπικότητα επαρκή σε έναν οποιονδήποτε επαγγελματικό χώρο. Εξαίρει την αποφασιστικότητα, τιμά τους αφανείς και εργατικούς, συμβουλεύει, στο τέλος αναπόφευκτα εμπνέει, παρασύρει, κινητοποιεί τους τυχερούς αναγνώστες του.
 Οι τελευταίοι, τρόπον τινά, θα εξηγήσουν τον τρόπο που αποτυπώνεται η ενέργεια στο παίξιμό του και τους αλγόριθμους των συνεχώς ανανεούμενων ιδεών του, σίγουρα όμως θα ξανακούσουν κάποια άλμπουμ εστιάζοντας αυτή τη φορά την προσοχή τους σε άλλα σημεία τους. Οι δε ακροατές του μεταλλικού ήχου επίσης θα συμπληρώσουν την ακόρεστη διάθεσή τους για όμορφες λεπτομέρειες.
 Να σημειωθεί ότι, παρότι η πρώτη ύλη του βιβλίου θα αρκούσε έτσι κι αλλιώς για να το καταστήσει ενδιαφέρον, από τεχνική, πεζογραφική άποψη, η δόμησή του έχει γίνει με φυσικότητα αντίστοιχη της μοναδικότητας των χαρακτήρων και των γεγονότων που αναφέρονται, τίποτε δεν φαντάζει επινοημένο ή παρεξηγήσιμο σε αυτή την εξιστόρηση.
 Και βέβαια, παρακολουθώντας τις χιλιάδων ωρών πτήσεις του ντράμερ, θα διαβάσετε για γυναίκες, πάρα πολλές και όμορφες γυναίκες, θα διαπιστώσετε ότι η γοητεία του δεν βρίσκεται μόνο στο αθλητικό παρουσιαστικό του.
 Με σκόπιμη την παράλειψη κάθε αναφοράς σε μεγάλες προσωπικότητες της μουσικής με τις οποίες έχει σχετιστεί ο εξαιρετικός κύριος Aronoff, σας προτείνεται να διαβάσετε εγκαίρως όσα έχει παραθέσει στο βιβλίο του, γιατί, με τους ρυθμούς που συνεχίζει να κινείται, θα υπάρξει σίγουρα στο μέλλον άλλο ένα εκτενές συμπλήρωμα της γεμάτης δημιουργία ζωής του.
 Οι θαυμαστές του τον ευχαριστούν.

Related items

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Words of heaviness

Latest Message: 1 week, 1 day ago
 • George : Flames - "Made In Hell".
 • George : Όντως, το να εκτεθείς σε ωραία τραγούδια που παίζονται από την Πτήση του Πήγασου, αλλά δεν τα ξέρεις, αποτελεί κίνηση υψηλού ρίσκου -και γούστου!
 • George : Η υγεία της ελληνικής σκηνής βρίσκεται στα σκάνδαλά της.
 • guest_3320 : G. Πήρα το sms σου. Ακούω μια χαρά χωρίς διακοπές με 3G, το kill by death αυτή την στιγμή
 • George : Κυρίες και κύριοι, τέρμα τα αστεία. Στο εξής μπορείτε να απολαμβάνετε σε απαράμιλλη ποιότητα το προσεγμένο πρόγραμμα του σταθμού στο κι-νη-τό σας ανεξαρτήτως μοντέλου!
 • George : "Η εμπιστοσύνη έχει επιδεινωθεί." Άψογα ελληνικά.
 • George : Μωρέ μπράβο, τόσες βιογραφίες του Prince έτοιμες να κυκλοφορήσουν στην πρώτη επέτειο της αναχώρησής του. Μπορεί να είναι και για καλό αυτό, δεν ξέρεις...
 • George : Ο Τάκης ο Aggressor ανοίγει εταιρεία μάνατζμεντ!
 • George : Ευφημισμός: Τι αποτελούν φραπεδάτοι μεταλλάδες συζητητές στη λιακάδα; Ένα think tank της ελληνικής σκηνής.
 • George : Να προσέχετε τις ατζέντες του ιστότοπου!
 • George : Αν λάβει κανείς υπόψη του τις πωλήσεις του "Τρίτου βράχου από τον ήλιο" μπορεί και να αναθαρρήσει!
 • George : "Μέσα σε ένα σαββατοκύριακο έμαθα τριάντα συγκροτήματα από το Flight of Pegasus!" - Άλλη μία ικανοποιημένη φίλη του ιστότοπου!
 • HyoCic : Hello. And Bye.
 • George : Ο Αλέξανδρος των Maidenance υποστηρίζει τον ιστότοπο!
 • George : Ο Jon V των Need είναι ωραίος τύπος!
 • George : Οι στίχοι φαίνεται να αντιστοιχούν στο ίδιο το "Another Rainy Night" των Queensryche... Να ήταν το "Broken Dreams" των Fifth Angel;
 • metal_runnerhead : Το άσμα που ακούστηκε πρίν το queensryche τι ήταν ?? "another night another broken dream another night without you κτλ"
 • George : Στον παρόντα ιστότοπο καθρεφτίζονται τα καλύτερα χαρακτηριστικά σας.
 • George : Σε ευχαριστώ πολύ! "This one is in greek but its eclectic streaming is worth a visit" - Terrorizer magazine, 2008
 • guest_1693 : να σαι σίγουρος...μου χε πει ο Μιχάλης ο Σαβο οτι ειχες σκαρώσει τέτοια φάση στο Internet αλλα δεν πίστευα οτι θα έβρισκα τέτοιο πράγμα..Μπράβο ρε Γιώργαρε πάντα ήσουνα μεθοδικός κ μερακλής σε ότι έκανες...Up the Irons!
 • George : Τι έκπληξη! Σε πληροφορώ ότι παραμένω ικανός χειριστής πικάπ! Μείνε συντονισμένος!
 • guest_1693 : Βελλερεφόντη αν φανταστώ οτι απο τα πικαπ του Team FM κ τη βελόνα που κουνάγαμε πέρα δώθε για να κουμπώσει ο σταθμος φτασαμε στο σημείο να σε ακουμε ψηφιακά..τι να πω!!Πόσο μακρυα φαίνεται το 1990!!!Φίλε μου χεις λείψει...Μανώλης
 • George : Rethymno rocks!!!
 • George : Φίλες και φίλοι, ο ιστότοπος κάνει τη δουλειά του. Διαφωνείτε;
 • George : Όταν η ευταξία γίνει μόδα, οι γκριζαρισμένοι μεταλλάδες θα είναι οι θεματοφύλακές της!