KENNY ARONOFF

“Sex, drums, rock’n’roll!” (Backbeat Books)

 Μετά από αναρίθμητες συνεντεύξεις και άρθρα του σε εξειδικευμένα περιοδικά, ο σπουδαίος αμερικανός ντράμερ παρουσιάζει την αυτοβιογραφία του. Έρχεται όχι μόνο να θυμίσει μερικές σπουδαίες πτυχές της καριέρας του αλλά και να τη συμπληρώσει με πληροφορίες που θα ενθουσιάσουν τους πιστούς φίλους του σε όλον τον κόσμο.
 Ο ίδιος ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που, για βιολογικούς ή άλλους λόγους, το εσωτερικό τους ρολόι δεν τους επιτρέπει να μένουν αδρανείς. Εντάσσεται στην ομάδα των ασίγαστων που είναι δημιουργικοί ή που είναι δημιουργικοί ακριβώς επειδή είναι ασίγαστοι. Αυτό το χαρακτηριστικό πάντως δεν αποτελεί τον αποκλειστικό λόγο της επιτυχίας του και στις τριακόσιες πενήντα σελίδες του βιβλίου του εξηγεί τον τρόπο που λειτουργεί και καταφέρνει πάντοτε να είναι αποτελεσματικός.
 Παιδί που άλλαξε η ζωή κι εκείνου όταν οι Beatles εμφανίστηκαν στην αμερικανική τηλεόραση, αποδεικνύει περίτρανα ότι οι στόχοι που θέτει κανείς στην ηλικία της αθωότητας είναι βαθιά ρυθμιστικοί της μετέπειτα πορείας του. Με ευγνωμοσύνη μιλά για την υποστήριξη των γονέων και των αδερφών του, επισημαίνει επίσης την επιρροή που άσκησαν στην αντίληψή του για τον κόσμο και άλλα πρόσωπα του γενεαλογικού του δέντρου.
 Περιγράφει την πορεία του αναλυτικά ξεκινώντας από τις σπουδές του, είναι ειλικρινής με τις αποτυχίες του και γίνεται διδακτικός με τη διαχείρισή τους. Σταδιακά, όσο η φήμη του θα μεγαλώνει, η αφήγησή του εντυπωσιάζει με την πυκνότητα γεγονότων που περιλαμβάνει.
 Κατά το αναμενόμενο, ένα μεγάλο μέρος της βιογραφίας του καταλαμβάνει η σχέση του με τον John Mellencamp, τις δυσκολίες που προέκυπταν από τον χαρακτήρα του επιτυχημένου τραγουδοποιού, θα σας προκαλέσει όμως πολύ θετική εντύπωση η αγάπη με την οποία τον περιβάλει ο Aronoff.
 Στα με χρονολογική σειρά οργανωμένα κεφάλαια της βιογραφίας του θα διαβάσετε πολλά σπαρταριστά περιστατικά, θα πάρετε πληροφορίες για πάμπολλους γνωστούς καλλιτέχνες και μορφές της μουσικής βιομηχανίας, θα μάθετε πώς προέκυψαν κλασικά, αναγνωρίσιμα θέματα που αυτός συνέθεσε προκειμένου να υποστηρίξει τις ιδέες άλλων. Ωστόσο, αν μπορεί τώρα να γίνει μια αναφορά σε κάποιο από τα πολλά και ιδιαίτερης σημασίας περιστατικά που με ωραίο προσωπικό τόνο αποκαλύπτει, αυτό θα ήταν, για ιστορικούς λόγους, η συνομιλία Bernstein – Ozawa.
 Γίνεται απολύτως πιστευτός όταν δηλώνει ότι δεν μπορεί να αρνηθεί τη βοήθειά του όποτε του ζητηθεί, εξηγεί όμως τη σημασία της συνεργατικότητας και της προσαρμοστικότητας στην εξέλιξη μιας παραγωγής, αναλύει τα λεπτά εκείνα χαρακτηριστικά που καθιστούν μια προσωπικότητα επαρκή σε έναν οποιονδήποτε επαγγελματικό χώρο. Εξαίρει την αποφασιστικότητα, τιμά τους αφανείς και εργατικούς, συμβουλεύει, στο τέλος αναπόφευκτα εμπνέει, παρασύρει, κινητοποιεί τους τυχερούς αναγνώστες του.
 Οι τελευταίοι, τρόπον τινά, θα εξηγήσουν τον τρόπο που αποτυπώνεται η ενέργεια στο παίξιμό του και τους αλγόριθμους των συνεχώς ανανεούμενων ιδεών του, σίγουρα όμως θα ξανακούσουν κάποια άλμπουμ εστιάζοντας αυτή τη φορά την προσοχή τους σε άλλα σημεία τους. Οι δε ακροατές του μεταλλικού ήχου επίσης θα συμπληρώσουν την ακόρεστη διάθεσή τους για όμορφες λεπτομέρειες.
 Να σημειωθεί ότι, παρότι η πρώτη ύλη του βιβλίου θα αρκούσε έτσι κι αλλιώς για να το καταστήσει ενδιαφέρον, από τεχνική, πεζογραφική άποψη, η δόμησή του έχει γίνει με φυσικότητα αντίστοιχη της μοναδικότητας των χαρακτήρων και των γεγονότων που αναφέρονται, τίποτε δεν φαντάζει επινοημένο ή παρεξηγήσιμο σε αυτή την εξιστόρηση.
 Και βέβαια, παρακολουθώντας τις χιλιάδων ωρών πτήσεις του ντράμερ, θα διαβάσετε για γυναίκες, πάρα πολλές και όμορφες γυναίκες, θα διαπιστώσετε ότι η γοητεία του δεν βρίσκεται μόνο στο αθλητικό παρουσιαστικό του.
 Με σκόπιμη την παράλειψη κάθε αναφοράς σε μεγάλες προσωπικότητες της μουσικής με τις οποίες έχει σχετιστεί ο εξαιρετικός κύριος Aronoff, σας προτείνεται να διαβάσετε εγκαίρως όσα έχει παραθέσει στο βιβλίο του, γιατί, με τους ρυθμούς που συνεχίζει να κινείται, θα υπάρξει σίγουρα στο μέλλον άλλο ένα εκτενές συμπλήρωμα της γεμάτης δημιουργία ζωής του.
 Οι θαυμαστές του τον ευχαριστούν.

Related items